سه شنبه 19 خرداد 1388-0:0
عبور از احمدی نژاد یا عبور از میرحسین؟
يادداشتي از:دکتر ميلاد محقق،استاد دانشگاه،متولد رامسر
رفته رفته به روز جمعه،زمان برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران نزدیک می شویم و همه ما این روزها و حتی شب ها شاهد شور و حال مردم برای حضوری سنگین و حداکثری در این رویداد بزرگ هستیم.
نخستین انتخابات ریاست جمهوری در دهه چهارم انقلاب اسلامی از ویژگی های منحصر بفردی برخوردار گشته و همین موضوع باعث دگرگونی رفتارهای مردم با مقوله انتخابات شده است که البته قصد بر این نیست که به شرح ویژگی های رفتاری مردم در این دوره اشاراتی داشته باشیم بلکه هدف از نگارش این مطالب،طرح یک پرسش اساسی و در صورت امکان ارائه پاسخ به آن است.
واما پرسش مورد نظر ما: علت حضور میرحسین موسوی در دوره دهم پس از سالها غیبت چیست؟
بدون تردید حضور و یا عدم حضور شخصیت ها در عرصه رقابت انتخاباتی،بخصوص در انتخابات ریاست جمهوری برای کسب عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران امری خصوصی و تابع اختیارات شخصی آنان می باشد و کسی را نمی توان به حکم جبر،وادار به پذیرش کاندیداتوری نمود و میرحسین موسوی نیز از این امر مستثنی نیست اما اگر اندکی تحمل داشته و مابقی نوشته حاضر را بخوانید،خواهید دید که طرح پرسش مذکور جنبه های دیگری را دنبال می کند که لازم است در این برهه از زمان هر ایرانی از آن مطلع گردد.
میرحسین موسوی که در دوران حساس دهه نخست انقلاب اسلامی بعنوان نخست وزیر، مدیریت اجرایی کشور را برعهده داشته است فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشت و این در حالی بود که دولت نوپای اسلامی که در نتیجه انقلاب 57 شکل گرفت،در حال تجربه نوع خاصی از مدیریت و کشورداری بود و به همین دلیل سنجش کیفیت مدیریت در دهه نخست انقلاب و مقایسه آن با دهه چهارم می بایست با تامل و هوشمندی بسیار همراه گردد که بررسی این موضوع را هم به زمان دیگری موکول می کنیم.
میرحسین پس از رحلت حضرت امام(ره) و آغاز دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی از صحنه اجرایی کشور خارج شد و در تمام دوره های انتخابات ریاست جمهوری،دعوت شخصیتها و گروههای مختلف را برای پذیرش ورود به عرصه رقابت رد می کرد تا اینکه در دوره دهم وارد این عرصه شد و هم اکنون سرگرم جذب و جلب افکار عمومی به نفع خود می باشد.
اگر بطور صمیمانه از ایشان پرسیده شود که چرا در دوره های گذشته از ورود به میدان انتخابات خودداری کرده و هم اکنون آمده اید؟ بطور قطع و یقین خواهند گفت که در دوره های قبل یک جریان مانع من می شد و در این دوره همان جریان ورود مرا مجاز دانستند و بر این اساس هم اکنون مسئله اصلی بروز می یابد که هدف اصلی جریان مورد اشاره برای ورود میرحسین موسوی به عرصه انتخابات، عبور از احمدی نژاد است یا عبور از میر حسین موسوی؟
شاید یکی از دلایل جریان موصوف برای عبور از احمدی نژاد،احساس خطری است که ممکن است نسبت به ادامه حضور او در مسئولیت ریاست جمهوری بروز یافته باشد، حال این احساس خطر برای چه جنبه ای بیشتر مد نظر قرار گرفته خود محل تفکر است. و اما دلیل عبور از میرحسین موسوی نیز می تواند این مسئله باشد که در تمام دوره های انتخابات ریاست جمهوری، وی بعنوان یک ظرفیت اتخاباتی همیشه مطرح بوده و در مقابل کاندیداهای برجسته قد علم می کرده است و این بار با ورود به عرصه رقابت و شکست در مقابل حریف قدر، برای ابد از صحنه مبارزات انتخاباتی جهت تصاحب جایگاه ریاست جمهوری اسلامی ایران حذف خواهد شد.
اکنون برای رسیدن به پاسخ واقعی می بایست اطلاعات ویژه ای را در اختیار داشته باشیم تا بر اساس آن اطلاعات، به استنتاج صحیح دست یابیم و بدیهی به نظر می رسد که اطلاعات مورد بحث تا زمان اعلام رسمی نتیجه انتخابات، دارای طبقه بندی خیلی محرمانه و یا حتی سری باشد. پس به اتفاق هم، چند روز باقیمانده را با صبر و سکوت طی خواهیم کرد تا مجهولات ما معلوم شده و آنچه اکنون پنهان مانده، آشکار گردد. ( drmohaqeq@gmail.com )