يکشنبه 25 مرداد 1388-0:0
طرحی با موافق و مخالف فراوان
اولویت ترافیکی بابل،احداث تقاطع غیر هم سطح یا تکمیل کمربندی شرقی جدید؟(یادداشتی از ایرج نیاز آذری،کارشناس ارشد دانشگاه مازندران)
بهبود عبور و مرور شهر بابل باساخت پل تقاطع غیر همسطح میدان کشوری واحداث پارکینگ عمومی درقالب برنامه سوم بوجه عمرانی سال 88 مرد تصویب شورای اسلامی قرار گرفت.
باتوجه به تجربه ساخت پل روگذر مقاومت سیاست روگذر سازی برای روان سازی ترافیک درون شهری در دستور کار شهرداری وشورای شهر قرار گرفت؛تصمیمی که موافقان ومخالفان فراوانی دارد.
شهرداری با اجرایی کردن روگذر میدان شهید کشوری ومطالعه پلی دیگر براجرای سیاستش اصرار دارد و آن را گامی جهت برون رفت از وضع موجود می داند.
به نظر نگارننده هر چند اقدامات شهرداری برای توسعه وآبادانی شهر در خور تقدیر است، تکمیل کمربندی شرقی جدید که نیمه کار ه مانده اولویت بیشتری دارد،چراکه اثربخشی کمربندی وسهولت تردد درآن به مرتب روان تر از پلهای غیر همسطح می باشد.
از این رو مناسب تر می بود شورای شهر منابع اعتباری رابه سمت کمربندی هدایت می کرد.چه آنکه به گفته برخی شهروندان پل روگذر مقاومت کارایی چندانی نداردو انتظار این بود شهرداری مطالعه بیشتری برای احداث روگذر جدید می کرد.
مخالفان ساخت پل درمیادین وتقاطع ها بر این باورند که تازمانی کمربندی شهری وبرون شهری بابل احداث نشود ساخت این گونه پل فاقد کارایی واثربخشی بوده به نوعی هدر دادن منابع و زمان است.
اتخاذ تصمیمات جدید ترافیکی،اصلاح وباز مهندسی برخی معابرمعادل پلها اثرگذار بوده هرچند تقاطع غیر همسطح به شرط وجود منابع واعتبار مکفی راهبرد درستی می باشد.
نگاهی گذرا به برنامه های نه گانه عمرانی شهرداری بابل به خصوص برنامه های اول وسوم نشان می دهد تکمیل کمربندی دراولویت شورا وشهرداری نبوده ودوستان فعلا پروژه هایی را مد نظر دارند که پیش چشم شهروندان باشد!
یکی از معایب نظام تصمیم گیری در کشور ما عدم دخالت مراجع علمی،صنفی وتخصصی وبها ندادن به نظرات مراجع غیر دولتی است.
نمی دانم آیا شورا وشهرداری بابل این تصمیم بزرگ خود را که آثار و پیامد های مختلفی دارد با مراکز دانشگاهی و نهاد های تخصصی در میان گذاشته اند ؟
هر چند می دانم طبق قانون این طرح مشاور دارد،لیکن این را هم می دانیم که مشاوران بر اساس سفارش کار فرما عمل می نمایند.
نبود رسانه های تخصصی و حتی نشریات محلی فعال که نظرات شهروندان و صاحب نظران را منعکس نماید زمینه ای شد که سازمان ها و نهاد های عمومی که از منابع مردمی استفاده می کنند هر چه که صلاح بدانند بدان عمل می کنند حال آن که در قبال عواقب تصمیمات شان پاسخگو نیستند؛ تصمیماتی که عده ای را از کسب و کار می اندازد و امنیت شغلی انان را از بین می برد .
در پایان این سطور از ریاست شورای اسلامی شهر و شهردار بابل تقاضا دارم جهت تنویر افکار عمومی و دفاع از برنامه های مصوب شهری در قالب سمینار علمی با حضور صاحب نظران و رسانه های گروهی از تصمیمات خود دفاع نمایند تا عرصه برای اتخاذ سیاست های کارشناسی تر و علمی فراهم شود .
شعار مستمر سال های اخیر هفته ی پژوهش این است که بدون پژوهش و مطالعه تصمیم گیری نکنیم .فرصت ها ومنابع در اختیار شورا و شهرداری امانتی است خطیر که مهم ترین راه حفظ ان حسن تدبیر و استفاده ی بهینه از منابع می باشد.