تعداد بازدید: 4015

توصیه به دیگران 24

جمعه 25 مرداد 1392-22:30

استاندار غیربومی ارجحیت دارد

تعیین استاندار لایق و توانمند غیر بومی یا غیرساکن که قابلیت به کارگیری همه کاندیداهای اصلاح طلب و اعتدالگرای استانداری مازندران را داراست و در چارچوب های متاسفانه تنیده شده در حلقه هریک از کاندیداهای مطرح استانداری قرار ندارد، راهگشا خواهد بود.


مازندنومه؛یادداشت مهمان،سیدعماد جوادی: دولت امید مستقر شد تا امید از دست رفته ملت ایران را بازگرداند.

 بیماری رخوت و سستی و بی نشاطی مردم و عزلت گزینی مهتران و شایستگان باید هرچه سریع تر درمان شود.

در هشت سال گذشته در استان مازندران این بیماری بسیار شایع شده بود. اپیدمی شدن این بیماری همه دستگاه های اداری استان را در بر گرفت و حتی مراکز بهداشتی درمانی استان را دستخوش این مزمن ترین بیماری کرد.

 به عنوان مثال دانشگاه علوم پزشکی بابل ضمن کوچکترشدن حوزه تحت پوشش آن، مدیریتی بسیار ضعیفتر از سایر دستگاه های استان را تجربه کرد.

ضعف و ناکارآمدی و ناتوانی تیم مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بابل را می توان به عنوان case study عملکرد هشت ساله دولت در استان مازندران مورد مطالعه قرار داد.

در این بین به دلیل شیوع بیماری ناتوانی در سایر دستگاه ها ازجمله فرمانداری شهرستان و استانداری مازندران، امکان نظارت و اقدام شایسته گزینی، یا ازبین رفت یا از ابتدا مدنظر نبود، که ان شاا... دولت تدبیر و امید در اولین اقدام نسبت به شناسایی و معرفی مدیران شایسته، توانمند و کارآمد و انتصاب شایسته ترین آنها دردی از دردهای مردم و ناکارآمدی مدیریتی کم کند.

نمونه بیماری ذکرشده فوق در سایر دستگاه های تخصصی نیز وجود دارد که نیازمند عزم جدی در به کارگیری افراد مناسب در سطوح بالای تصمیم گیری استان مازندران است، زیرا رای بالای مردم مازندران به جناب آقای دکتر روحانی واکنشی مدنی به رفتارهای ناشایست و ضعف و ناکارآمدی دستگاه ها، مشابه آنچه بر دانشگاه علوم پزشکی بابل در این هشت سال گذشت، نیز می باشد.

 باتوجه به صداهای مختلفی که ازبیش از یک میلیون نفر مازندرانی از اردوگاه اصلاح طلبان و اعتدال گرایان حامی دکتر روحانی می رسد، ضرورت دارد افراد توانمند با خاستگاه دولت تدبیر و امید اداره امور بخش های مختلف استان را عهده دار شوند و ظرفیت تحمل مخالفان هرچند اقلیت کمتر از 20 درصدی در استان را داشته باشند.

البته این تحمل به معنای تحمل مدیران بدون بلیت برخی دستگاه ها در جایگاه فعلی اداری شان نیست، بلکه تحمل آنها و احترام گذاشتن به آنها به عنوان مسئولان سابق مدنظر است.

 ان شاا... پس از شکل گیری کابینه این اتفاق میمون و مبارک در استان مازندران باید بیفتد و افراد جدیدی منصوب شوند ولی باید شاخص های یافتن شایستگانی که با فشار همین افراد ضعیف به کنجی خزانده شدند تبیین شود تا بازهم شاهد حضور افرادی ضعیف در یک دستگاه تخصصی نباشیم.

 هرچند طی کردن این مسیر ممکن است با هوچی گری غوغاسالاران همراه شود که باید گزارش عملکرد غلط هوچی گران به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد.

به نظر نگارنده، در مدیریت استان حتما باید فردی گمارده شود که مورد اجماع همه اصلاح طلبان و اعتدال گرایان باشد، وزانت و تخصص لازم را برای اداره امور استان و فهم درستی از تخصیص منابع داشته باشد و اولویت تخصیص اعتبارات استان برای زیرساختهای اساسی همانند آب، راه و بهداشت را درک کند.

 مدیریت فعلی به نابودی زیرساخت ها به دلیل بی توجهی جدی و نبود تشخیص اولویت ها و یا تغییر اولویت ها به منظور خاص پرداخت و بعد از هشت سال سوانح جاده ای، نداشتن آب شرب سالم و بهداشتی برای شهرهایی مثل ساری و بابل و پروژه های کلنگی و... به عنوان اولویت هایی که مورد بی مهری قرار گرفت، گریبانگیر مدیریت آتی استان است.

 ضرورت دارد با نگاه ملی و فرابخشی به مسائل یاد شده نگریسته شود و در مواردی که مربوط به تعیین استاندار لایق برای مازندران و مدیران لایق برای دستگاه های تخصصی استان است به رفع بیماری یاد شده در ابتدای یادداشت اندیشید.

بنابراین ابتدا باید جلوی شیوع این بیماری را گرفت و سپس حتی المقدور بیماری را درمان و بلکه ریشه کن کرد.

بدین منظور تعیین استاندار لایق و توانمند غیر بومی یا غیرساکن که قابلیت به کارگیری همه کاندیداهای اصلاح طلب و اعتدالگرای استانداری مازندران را داراست و در چارچوب های متاسفانه تنیده شده در حلقه هریک از کاندیداهای مطرح استانداری قرار ندارد، راهگشا خواهد بود.

 ضرورت استفاده از استاندارلایق غیر بومی در دولت قانونگرا و برنامه محور می تواند به عنوان یک راهبرد استراتژیک برای برون رفت از این فضا و ایجاد یکپارچگی در تصمیم گیری های مدیریت استان با رعایت اولویت ها ( نه آنچه در حال حاضر جاری است) و به کارگیری ظرفیت حلقه های مفقوده دستگاه های اجرایی شهرستانی و استانی کمک نماید.

ضرورت دارد بسیاری از دستگاه های استانی از جمله استانداری که به دلیل بیماری پیش گفته دچار رخوت شدید شدند، به سازمانهایی چابک و آباد تبدیل شوند که نیازمند بررسی دقیق تر بر روی موضوع استاندار لایق غیربومی یا غیرساکن است تا با تدبیر، امیدایجاد شده در استان مازندران با رای میلیونی به دکتر روحانی به دستاوردهای بزرگتر و بهبود وضعیت مردم و تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی منجر شود.


  • سیدعماد جوادی پاسخ به این دیدگاه 3 2
    دوشنبه 28 مرداد 1392-0:0

    با توجه با اینکه مازنی هایی زیادی مدعی استانداری هستند یا عده ای دنبال استاندار شدن اینها هستند در هر صورت یک دسته بندی و خط کشی هایی شکل گرفته است که در صورت به کرسی نشستن یکی از اینها اختلافات و سایر موارد را تشدید نموده و کارها معطل خواهد ماند. اما کسی خارج از این مجموعه ترجیحا غیربومی و یا مازنی های سایر نقاط( غیر ساکن در استان ) که توان گستراندن چتر بزرگی را داشته و همه کاندیداهای استانداری را نیز همراه خود داشته باشد موفق عمل خواهد کرد . اگر بگذارند.

    • محمدعلی رضاپورپاسخ به این دیدگاه 1 1
      دوشنبه 28 مرداد 1392-0:0

      1-ترجیح انتخاب فردی غیربومی برای استان،ممکن است نوعی توهین به این استان بزرگ و مردم فهیم آن تلقی شود.2-کوچک شدن حوزه ی د.پزشکی بابل،یکی از چندین رفتارتبعیض آمیز ی ست در راستای توسعه ی تمرکزگرایی افراطی ساری که بویژه بابلی ها و غرب مازندرانی هارا به نارضایتی های طولانی واداشته است.بابلی ها و ساروی ها -که همکیش و همزبان یکدیگرندهستند-نسبت به هم ،احساس محبت سرشاری دارند ولی رفتارهای مسوولان که ناشی از تمرکزگرایی افراطی یکسویه بوده ،باعث سوء تفاهمات بسیاری شده است.چرا برای انجام امور اداری بیمارستانی غرب مازندران باید از کنار اولین دانشگاه پزشکی استان گذشت و در چهل کیلومتری آن طرف تر آن کاررا انجام داد و دوباره این چهل کیلومترراطی کرد؟!!! این تمرکزگرایی افراطی وبی توجهی به غیرساروی هانیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

      • شنبه 26 مرداد 1392-0:0

        با سلام.

        چرا مدرک تحصیلی آقای نویسنده ذکر نشده است؟

        فکر کنم اهل بابل باشند ,چون تنها از این شهر صحبت می کنند خوب مهم نیست .

        مسیله این است که چرا از فردی که نامش شناخته شده نیست وصرفا نتها اصلاح طلب است نظر خواهی شده ؟

        مگر نشنیدید که آقای دکتر روحانی گفت:

        من رییس جمهور همه مردم هستم ,شما درچه مقامی هستید که وی را تنها رییس جمهور خود می دانید ؟

        مدیر مسول مازندنومه اگر ظرفیت د اری این مطلب را در کامنت بگذار .

        • رحمت عزیزیپاسخ به این دیدگاه 6 2
          شنبه 26 مرداد 1392-0:0

          دغدغه نگارنده پیرامون هشت سال گذشته بسیار بجا و قابل تقدیر و همچنین این نظر ایشان که فرمودند: «به نظر نگارنده، در مدیریت استان حتما باید فردی گمارده شود که مورد اجماع همه اصلاح طلبان و اعتدال گرایان باشد» بسیار متین،



          اما چگونه توجیه می نمایند که حتما باید استاندار غیر بومی باشد؟



          عدم شناخت فرد غیر بومی از ظرفیت های مادی و معنوی، سرمایه های اجتماعی، معضلات و نارسایی ها و... در کنار وجود افراد لایق، امتحان پس داده و شایسته چگونه می تواند استفاده از یک مدیر غیر بومی را ضروری نماید که فرمودند: «ضرورت استفاده از استاندارلایق غیر بومی در دولت قانونگرا و برنامه محور می تواند به عنوان یک راهبرد استراتژیک....»



          اگرچه عملکرد مدیران غیر بومی در استان نیز چندان بد نبوده است اما باید بپذیریم اشرافیت بالاترین مدیر اجرایی استان بر مسائل، ظرفیت ها و معضلات و پتانسل ها خود به تنهایی پیمودن بخشی از راه است



          درواقع انچه که بیشتر به ان نیازمندیم نه مدیر غیر بومی که بهره مندی از تجربیات و نگاه مدیریت و عوامل موفقیت سایر استان ها به دست مدیران بومی می باشد . یک ضرب المثل معروف می گوید اگر می خواهید موفق شوید ببینید موفق ها چه کردند، شما نیز همان کار را بکنید - و بنده بعید می دانم موفق ها مدیریت غیر بومی و وارداتی را بر مدیرت بومی ترجیح داده باشند -



          اگر از مدیریت 8 سال اخیر در سطح استان فاکتور بگیریم - چون بومی بودن و نبون آن نیز چندان بر نتیجه نهایی این هشت ساله تاثیر گذار نمی باشد چراکه اینه ای از مدیرت کلان کشور بوده است - اما در 16 سال دولت های سازندگی و اصلاحات شاهد عدم بهره مندی مطلوب از مدیران بومی بوده ایم



          http://www.mazandnume.com/?PNID=V15659



          همه این تجربیات برای پایان دادن به آزمون و خطا کافی است.

          • شنبه 26 مرداد 1392-0:0

            مدیریت کلان استان را از یزدی ها و اصفهانی ها یاد بگیرید.

            1- آبروی ما مازنی هارادر دیگر استانهابردید با این دریا کثیف و قاتل تان.


            ©2013 APG.ir