تعداد بازدید: 2139

توصیه به دیگران 1

چهارشنبه 15 آبان 1392-7:59

سبک زندگی سرطانی!

اینکه علی رغم اطلاعات و آگاهی های بسیاری که از تریبون های مختلف منتشر می شود باز هم سبک زندگی سرطانی حضوری فعالانه داشته و تجدید نظری رفتاری در مازندرانی ها صورت نمی گیرد، علتی کاملاً فرهنگی است.


مازندنومه، احسان شریعت: در سالیان اخیر مطالعات زیادی در مورد سبک زندگی در علوم انسانی انجام گرفته است.

 سبک زندگی به معنای شیوهٔ زندگی خاص یک فرد، گروه، یا جامعه است و مجموعه‌ای از طرز تلقی‌ها، ارزش‌ها، شیوه‌های رفتار، حالت‌ها و سلیقه‌ها در هر چیزی را در برمی‌گیرد.

 طبق مطالعاتی که در حوزه جامعه شناسی پزشکی صورت گرفته است، بسیاری از بیماری های شایع در مناطق مختلف با سبک زندگی آن مردم در ارتباط بوده و عللی اجتماعی دارد.

برای مثال بعضی از بیماری ها در برخی فرهنگ ها بیشتر و در برخی فرهنگ ها کمتر است که این به طور واضح با سبک زندگی آن قوم و فرهنگ مرتبط است.

از این رو با کمی مداقه در سبک زندگی به نظم مشترکی دست می یابیم که می تواند بسیاری از پدیده های مرتبط با حوزه سلامت را تبیین کند.

سبک زندگی امروزین در مقایسه با سالیان گذشته تغییرات بسیار گسترده ای را پشت سر گذاشته است. عناصر بسیاری وارد زندگی جدید شده اند که کلیت زندگی را تغییر داده اند.

 زندگی ماشینی، نبود تحرک کافی، کارهای خدماتی و پشت میزنشینی، پرخوری و بدخوری، استفاده از غذاهای آماده (انواع کنسروها و ..)، استفاده از غذاهایی که به سرعت آماده می شوند (فست فودها)، استفاده از سموم فراوان در محصولات کشاورزی، استعمال دخانیات، استفاده از غذاهای مضر (غذاهای سرخ کردنی، سس ها، سوسیس و کالباس و ...)، افزایش استرس و نگرانی، اضطراب فزاینده و دغدغه های فکری ؛ همه و همه از جمله مواردی است که در زندگی جدید حضور قدرتمندی دارند.

 به طور بسیار واضحی سبک زندگی جدید در ایرانیان با این موارد آمیخته شده است که خود می تواند یکی از مهم ترین علل بروز بسیاری از بیماری های شایع تلقی شود.

 یکی از این بیماری های بسیار همه گیر، انواع سرطان هایی است که در سالیان کنونی به ایرانیان حمله ور شده اند.

 به طوری که مطابق گفته های یکی از اعضای انجمن پژوهشی درمانی سرطان : با توجه به آمار به دست آمده اخیر ۳۵ درصد علل سرطان‌ها تغذیه نامناسب، ۲۵ درصد علل سرطان‌ها سیگار، ۱۵ درصد عفونت و بقیه بدی آب و هوا، استرس، عدم تحرک و نوع شغل است.

همه ی بحث های فوق در استان مازندران به صورت جدی تری وجود دارد. به طوری که طبق گفته ی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران «سرطان دومین علت مرگ و میر در مازندران است»؛ یعنی به طرز شگفت آوری عوامل سرطان زا در استان مازندران رو به افزایش می باشد.

 در این حالت نوعی سبک زندگی سرطانی در رفتار مازندرانی ها به وجود آمده که در تمامی سطوح زندگی ایشان رسوخ یافته است.

تغییرات جدید در سبک زندگی برای مازندرانی ها خوش یمن نبوده و آمارهای به دست آمده از انواع بیماری ها حکایت از سبک زندگی نادرست مازنی ها دارد.

 این در حالی است که در کنار سرطان، مازندرانی ها از حیث بیماری های قلبی و چاقی مفرط نیز در رتبه های بالای کشور قرار دارند.

وقتی به این وضعیت سلامت در استان نگریسته شود مسلماً نخستین گزاره ای که به ذهن متبادر می شود سبک زندگی مازندرانی هاست.

شاید اغلب مازندرانی ها به خوبی از این وضعیت آگاه بوده و قدرت تشخیص سبک زندگی سرطانی را داشته باشند، اما گویی همه ی ما خود را به خواب زده و با ادامه دادن به این سبک زندگی خود را به فراموشی دردناکی می سپاریم.

 این واقعیتی است که وجود داشته و می بایست مورد توجه همگان قرار گیرد. ولیکن ظواهر امر از این حکایت می کند که ما مازندرانی ها هیچ تغییری در رفتار خود نداشته و دائماً به عادات نادرست زندگی دامن می زنیم.

اینکه علی رغم اطلاعات و آگاهی های بسیاری که از تریبون های مختلف منتشر می شود باز هم سبک زندگی سرطانی حضوری فعالانه داشته و تجدید نظری رفتاری در مازندرانی ها صورت نمی گیرد، علتی کاملاً فرهنگی است.

چرا که علی رغم آگاهی نسبی به این امر، همچنان نگرش های فرهنگی مان به سمت سبک زندگی سرطانی متمایل است.

گویی همه ی ما این سبک زندگی را بدیهی و غیرقابل تغییر پنداشته و از تجدیدنظر و تغییر در آن هراسانیم. به راستی چرا ما مازندرانی ها به سمت تغییر این سبک زندگی نادرست حرکت نمی کنیم؟ 

ایمیل نویسنده:abie_malakouti_2008@yahoo.com


  • سوادكوهي كيجاپاسخ به این دیدگاه 1 0
    شنبه 18 آبان 1392-0:0

    سپاس از نظرات هم سايتي هاي عزيز نسبت به اينجانب. ديدگاه من نسبت به يه نوشته اينه كه نويسنده قصد داره مسئله اي رو به چالش بكشونه هر چه يه نوشته چالش برانگيز تر باشه يعني پربار تر بوده و اتفاقا هرچه نظرات متفاوت تر باشه يعني نويسنده موفق تره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! يعني من غير مستقيم دارم از نوشته هاي دوستتون وقتي نظرمو مي ذارم حمايت مي كنم چون براي نوشته اش ارزش قائلم كه وقت مي ذارم مي خونم و نظرمو مي گم يعني دارم بها ميدم. شما وقتي نوشته اي رو مي خونيد هيچ كامنتي زيرش نيست با خودتون چي فكر مي كنيد؟؟؟ خيلي برام جالبه كه چقدر شما ديفالت ذهنيتون منفيه و چقدر برام بي معنيه كه كسي ميگه چرا خودشو نشون نميده!!!!!

    • پنجشنبه 16 آبان 1392-0:0

      نرخ سرطان در شهرهای دیگر نیز بالاست.

      اما مشکل این است که در مازندران توجه جدی به ورزش نمیشود ولی معضلات و مشکلات بدنی در کلان شهرها تا حد زیادی با انجام منظم ورزش ها حل میشود.



      بنابراین با نظر نویسنده موافق بوده و مشکل را در تغییر سبک زندگی میدانم. سبکی که باید جور دیگری باشد ولی نیست!!

      • سوادكوهي ريكا از تهرانپاسخ به این دیدگاه 2 0
        پنجشنبه 16 آبان 1392-0:0

        در جواب سوادكوهي كيجا بايد عرض كنم كه سرطان در كلانشهر تهران هم آمار بالايي داره ولي مردم در شهرهاي بزرگتر از فرهنگ مصرف مواد غذايي متعادل تري برخوردار هستند ولي در استان مازندران پرخوري آنهم مصرف برنج آمار بالايي داره . واقعا نويسنده به نكته ظريفي اشاره نمودند كه مسئولين بايد مورد توجه قرار بدهند به خصوص به سرانه فضاي سبز درون شهري، فضاي ورزشي و ورزشهاي گروهي بي توجهي شده است

        • پنجشنبه 16 آبان 1392-0:0

          آقای علی تا جایی که ما اطلاع داریم نوشتن نام و عنوان نویسنده در مازندنومه به عهده سردبیر است و هیچ ربطی به نویسنده ندارد.

          • چهارشنبه 15 آبان 1392-0:0

            بالاخره اقای شریعت متوجه شدند که تنها نوشتن نام و فامیلی شان کافی ست. سپاس بابت این تدبیر!

            • چهارشنبه 15 آبان 1392-0:0

              من واقعا نمی دونم چرا این سوادکوهی کیجا فقط به نوشته های دیگران نقد داره ؟ چرا خودشو نشون نمیده و از خودش مطلب نمی نویسه؟ شما که انقد عقل کلی مطلب بنویس بزار دیگران نظرات شما رو نقد کنن.

              • سوادكوهي كيجاپاسخ به این دیدگاه 2 2
                چهارشنبه 15 آبان 1392-0:0

                اگر سرطان به دليل تغيير سبك زندگي باشه پس بايد در كلان شهري مثل پايتخت كه نه هواي سالمي داره و استفاده از فست فودها رايج تره، بيشتر باشه پس اينكه سرطان در مازندران بيشتره به نظرم نميتونه مربوط به سبك زندگي باشه كه تازه مازندراني ها هنوز به زندگي سنتي بيشتر از جاهاي ديگه وفاداري نشون دادن و اتفاقا سخت كوش تر و كاري ترن نسبت به شهرهاي ديگه پس چرا به قول شما امار با اين واقعيت همخواني نداره. به نظرم اين برمي گرده به اينكه متاسفانه در مازندران هنوز فرهنگ چك اپ به طور جدي جا نيوفتاده !!!!!‌ زندگي هاي امروز ملزومات خودش رو مي طلبه و چك اپ يكي از واجب ترين اونهاست چند درصد از زنان مازندراني از سي به بعد چك هاي مربوطه رو انجام ميدن . عقيده دارن بريم دنبال اين چيزا مياد دنبالمون؟؟!!!‌ شما بهتر مي دونيد در بحث سرطان پيشگيري بهترين راه حل و تمام جوامع براي كاهش خسارات ناشي از سرطان به اين روش تاكيد فراوان دارن و چك اپ هم يعني شناخت و كشف يه بيماري قبل از بروز علائمش در بدن. ما فرهنگ پيشگيري و حتي درمانمون به عبارتي پايين. من ديدم طرف قند داره زير بار دكتر و خوردن قرص نميره يعني متاسفانه نوعي عدم اعتماد به پزشك هنوز وجود داره كه اينم برمي گرده به اين حرفم كه اتفاقا مازندران نسبت به استانهاي ديگه هنوز به شيوه ها و عقايد گذشته وفادار. اگر فرهنگ چك اپ رو جا بندازيم و همگاني كنيم مي بينيد اين امار به شدت كاهش رو نشون ميده. بازم كم كاري مسئولين اين حوزه و البته هزينه هاي سرسام اور بهداشت در كشور


                ©2013 APG.ir