بانوان مازندران و مشارکت سیاسی آن ها
از 12 نماینده حاضر استان در مجلس شورای اسلامی حتی یک زن حضور ندارد/ ما در استان مازندران تاکنون از مديريت یک زن در ادارات رسمي محروم مانده ایم.
مازندنومه؛ سرویس سیاسی، سیده زینب جلالی، کارشناس ارشد حوزه زنان و خانواده: با توجه به سه سطح از مشارکت سیاسی زنان( مشارکت جمعی و خودجوش، مشارکت سیاسی غیر مستقیم و مشارکت نوین)اگر بخواهیم تحلیلی از موقعیت سیاسی زنان در استان داشته باشیم، مي توان گفت زنان استان مازندران مانند همه زنان کشور اسلامی ایران در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی بر عهده و همواره در رای گیری ها حضور فعال و پرشوری داشتند؛ به گونه ای که تقریبا پای به پای مردان در انتخابات حاضر شده اند و در مقام انتخاب کننده، نقش مهمی در نتایج آرا داشتند و همواره مخاطبان نامزدهای انتخاباتی به شمار مي آمدند.
در چند سال اخیر زنان با قرار گرقتن در فهرست نامزدهای انتخاباتی، شکل جدیدی از مشارکت سیاسی خودرا آغاز نمودند که ناشی از خود باوری، آگاهی و بینش آنها از وضعیت اجتماعی شان است.
هم چنین زنان به علت داشتن دغدغه های اجتماعی با عضويت در گروهها و انجمنها و احزاب سیاسی نوع دیگری از مشارکت سیاسی را تجربه مي کنند.
نوع دیگری از مشارکت سیاسی بانوان، حضور آنان در عرصه های مدیریت اجرایی است که از باور کردن توانمندی های شان توسط جامعه نشان دارد.
تمرکز اقتدار در دست گروه ها و نخبگان خاص سبب شد تا جریان چرخش قدرت عمدتا در دست يك بخش از جامعه باشد و جامعه از نظرات ،پیشنهادها و آرای مدیریتی زنان محروم شود.
حال باید پرسید محدودیتها و موانع بر سر راه مشاركت مدیریت سیاسی زنان علي رغم وجود بسترهای قانونی برای مشاركت سیاسی آنان کدامند و نقش دولت در برطرف نمودن این موانع و محدودیت ها چیست؟
يكي از عوامل اصلی این محدودیت ها و موانع اساسی حضور زنان در امور اجرایی جدایي از مسايل فرهنگي و عدم باور به اين بخش از جامعه، به نظر مي رسد نبود زنان در ساختارهاي سياسي، هم چون مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا(به تعداد اندک) و... باشد.
متاسفانه از 12 نماینده حاضر استان در مجلس شورای اسلامی حتی یک زن حضور ندارد و از طرف دیگر جامعه زنان استان به این باور نرسیدند که می توانند با ایجاد تشکل های سیاسی و اجتماعی شرایط حضور را در مجلس شورای اسلامی مهيا کنند.
این موضوع را نیز می توان در خصوص انتخابات شورای اسلامی شهر، روستا، بخش، شهرستان واستان ودر نهایت انتخاب شهرداران و دهیاران زن و سایر مدیریت های اجرایی به وضوح مشاهده کرد، به طوری که ما در استان مازندران تاکنون از مديريت یک زن در ادارات رسمي محروم مانده ایم.
بنابراین واضح است تا زمانی که جامعه زنان نتوانند در عرصه های سیاسی و مدیریتی حضور فعال داشته باشند،امکان مشارکت گسترده آنان نیز در ساختار اجرایی میسر نمی شود.
لازم است در این خصوص تشکل های سیاسی و اجتماعی زنان با خود باوری و دوری از مسایل حاشیه ای به تحقق این امر مهم بپردازندو خود را همواره از سوء استفاده های سیاسی احزاب و گروه های سیاسی که بعضا در فكر تصاحب آرای خاموش این قشر عظیم هستند، مصون دارند و تلاش کنند تا در ساختارهای تصمیم ساز سیاسی حضور یابند و دولت نیز بايد موانع فعالیت های سیاسی و اجتماعی تشکل های وابسته به زنان را برداشته، بر اساس قانون مصونیت لازم را به تشکل های فوق بدهد تا بتوانند مطالبات مشروع خود را در این خصوص محقق کنند.
- چهارشنبه 23 بهمن 1392-11:2
این چه نگاهی است که اخیرا مد شده است تا مطلبی از فرد جدیدی چاب میشود بعضیها به جا نقد یا تایید فورا اذعان میکنند فلانی کجا بوده یا ............. کمی دور از منطق وانصاف است کمی تحمل و صعه صدرمان را زیاد کنیم
- چهارشنبه 23 بهمن 1392-15:33
این نقد به مازندنومه وارد است که هر نظر سبک و مریضی را می گذارد. این که هنر نشد اگر یکی دیگری را بخواهد فحش بدهد و یا با ادبیات ناجور بخواهد او را از دور خارج کند مازندنومه به بهانه آزادی آن را بگذارد. محدودیت ها برای همین چیزها است که حرمت و شخصیت افراد حفظ شود و منطق با منطق مقابله نماید.
- سه شنبه 22 بهمن 1392-19:18
اخسن
- سه شنبه 22 بهمن 1392-14:2
از رو کتاب ننویس خودت باش از کی تحلیل گر شدی نمیدونستم ... تا حالا گجا بودین تازه 5 ماه دولت رو کار امد دنبال مطالبات زنان هستی
- سه شنبه 22 بهمن 1392-13:57
مجله ارمون شماره دی ماه را خواندید هم بهتر پرداخت هم کیفی تر . لطفا مطالب خود را از سطح اول پایین نیاورید صرفا یک نفر دارد ارشد میخواند دلیل بر مهم بودن اثر نیست معلوم است که مطلب را کم و بیش از ارمون قرض کرده ولی پ ن نداد .
- سه شنبه 22 بهمن 1392-12:31
البته ناگفته نماند خود زنان ههم بايد اين ضرورت را درك كنند و در حوزههاي تصميم گيري حضوري فعال داشته باشند ودر جواب دوست عزيزي كه تربيت فرزند را الويت خانمها ميداند بايد به عرض ايشان برسانم اولا تربيت فرزند كه مسله مهمي هم است تقريبا يك سوم عمر زنان به ان اختصاص ميابدبعد دوران گذر از تربيت زنان بايد چه كنند ثانيا اگر به صدر اسلام نظري بيفكنيد ميبيند كه حضرت زينب اگر احساس مسوليت نميكردند وان عمل سياسي در كربلا را انجام نمي دادند هرگز ظلمي كه به امام حسين و ياران با وفايش شده بود انگونه برملا نمشد يا حضرت فاطمه س اگر پشتيبان حضرت علي نبودند اسلام در سزمين عربستان كه جهالت در ان موج مزد انگونه نفوذ نميكرد يا حضرت خديجه س به عنوان يك بانوي با مسوليت وبازگان تمام اموال خود را در راه اسلام صرف نميكردند چه بسا كار بر حضرت محمدص دشوارتر ميشد خانم محترم همه اين رفتارها به نوعي سياسي اجتماعي است اميدوارم ما انسانها بتوانيم فلسفه وجودي خلقت كه جز تكليف نيست را درست درك كنيم
- دوشنبه 21 بهمن 1392-19:18
دیدگاه درستی است تنها در حوزه سیاست نیست البته، حضور خانم ها در همه عرضه های اجتماعی در مازندران کم رنگ هست متاسفانه
- دوشنبه 21 بهمن 1392-18:24
مشارکت سیاسی شرکت فعال و آگاهانه در امور سیاسی است که با هدف تاثیرگذاری بر قدرت انجام می شود بالاترین سطح ان فعالیت در گروهها و احزاب و بدست گرفتن قدرت سیاسی در سطح کلان می باشد و رای دادن ساده ترین روش مشارکت سیاسی محسوب می شود . این امر نشانه سطح پایین مشارکت سیاسی در جامعه می باشد که نیازمند بررسی علمی است .
به جرات می گویم حضور مردان در امور مدیریتی و نهادهای سیاسی در بیشتر موارد نه به دلیل توان سیاسی ،بلکه بدلیل فرهنگ پدرسالارانه ای است که از انها بدون هیج منطقی که با جامعه مدرن هماهنگی داشته باشد، حمایت می کند .اگر جامعه در مسیر عقلانی و بدور از هیاهوی سنت مابانه باشد چه بسا شرایط بهتری برای مشارکت سیاسی زنان در امور جامعه فراهم می شود و جامعه ای که با عقلانیت مشارکت سیاسی را رقم زند قابل مقایسه با جوامعی که صرفا بر اساس سنت پدرسالاری باشد نیست. - دوشنبه 21 بهمن 1392-15:51
خوب بود موفق باشید.
- دوشنبه 21 بهمن 1392-15:13
ازسرکارخانم جلالی متشکرم الحق ایشان بدرستی توانسته است جایگاه درساختار مدیریتی استان تبیین نمایید
- دوشنبه 21 بهمن 1392-15:10
ازاستاندار محترم استان خواستاریم تادر راستای تحقق حقوق زنان توانمند استان شرایطورود انان را در عرصه های فراهم نماییدتا شاهد بهتراز مدیران اجرایی موجود بتوانند در توسعه استان ایفای نقش نمایند
- دوشنبه 21 بهمن 1392-13:29
خواهر محترم چرا مهمترین وظیفه اجتماعی و دینی خوتان رافراموش کرده اید و فقط به دنبال کار سیاسی هستید . اگر مهمترین پست های اجرایی و سیاسی رو به شما بدهند ولی شما در تربیت فرزندان خودتان دچار مشکل شوید چگونه میتوانید خودتان را موفق بدانید.آیا بهتر نیست در جامعه ای که اصول اسلامی را سرلوحه قانون خود می داند به وظایف شرعی و اسلامی بیشتر اهمیت دهید و کانون های خانوده را محکمتر کنید
- دوشنبه 12 اسفند 1392-9:22
چرا شما فکر میکنید زنانی که در عرصه های اجتماعی یا سیاسی حضور فعال دارند لزوما از تربیت فرزندان غافل و نسبت به حقوق خانواده بی تفاوت اند. کم نیستند زنانی که در حوزه های اجتماعی و سیاسی بسیار مقتدر و فعالند و در تربیت فرزندان و تحکیم خانواده از زنان خانه دار هم قویتر عمل کردند.