تعداد بازدید: 3794

توصیه به دیگران 1

سه شنبه 23 ارديبهشت 1393-0:55

عدالت، برترین اصلاح

یادداشت فرماندار میاندورود به مناسبت میلاد امام علی(ع)/ سياست عادلانه، سياستي مبتنی بر عدل است و اهميت و روح اصلاحات، پافشاري بر عدالت و تحقق آن است.


مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، ارسطو قادری، فرماندار میاندورود: در هر نظام سياسي ارزش‌ها و ضدارزش‌ها بر مبناي اصول ايدئولوژي و مكتب مقبول در جامعه تعريف شده است.

  همواره عملكرد نظام سياسي از حيث رويكردهاي نظري و از جهت اجرايي و عملي بر محور آن ارزيابي مي‌شود. بر این اساس "عدالت و ظلم" دو محور متضادند كه در همه سيستم‌هاي سياسي، مورد توجه خاص قرار گرفته و به فراخور منويات و مفاهيم ايدئولوژيك تعريف و تحليل مي‌شوند.

عدالت عملاً مدينه فاضله‌اي است كه نظام سياسي براي نيل به آن تمام همّ و جهد نظري و عملي خود را به كار مي‌بندد و هدف غايي تمامي تلاش‌هاي فكري و اجرايي را در عرصه سياست و حكومت تشكيل مي‌دهد، از این رو امام علي(ع)، اعمال عدالت را بهترين روش براي جلب اعتماد مردم و حفظ صيانت از حمايت‌هاي مردمي توصيه مي‌فرمايد.

باید گفت روش‌هاي امروزي كه در واقع عرصه سياست را به صحنه نمايشي فريبنده، براي جلب آراي مردم، تبديل كرده و با طراحي رقابت‌هاي غيرواقعي احزاب حكومتي، عوام‌فريبانه، آزادي سياسي را متبلور مي‌سازد، در قاموس ولايت علوي، جايگاهي ندارد و رقابت باید بر محور عدالتخواهي استوار شود.

از منظر علي(ع)، جمال و آبروي حاكمان به ارائه سخنان زيبا و شعارهاي فريبنده و ژست‌هاي تبليغاتي نيست، بلكه خدمتگزاري مبتني بر اصل عدالت، همه عزت و آبروی ولايت را تعيين مي‌كند، چرا که مي‌فرمايد: "عدالت، موجب پايداري ملت و آبروي حاكمان است."

امیرالمومنین (ع)عدالت را برترين اصلاح مي‌داند، چرا که ضعف‌ها، بي‌نظمي‌ها و ناكارآمدي‌ها ناشي از خروج امور از موضع خود است.

به باور من، سياست عادلانه، سياستي مبتنی بر عدل است و اهميت و روح اصلاحات، پافشاري بر عدالت و تحقق آن است.

در همین راستا نظام سياسي پويا، نظامي با خود ارزيابي مداوم و مطالعه شرايط جديد اجتماعي است و باید با به کارگیری روشهای نوین در راستای خدمت به مردم و اداره جامعه تلاش کرد.

از سوی دیگر  ظلم عامل فساد نظام سياسي است، سیاست ها و برنامه‌ها را آلوده می کند و مانع پيشرفت و سازندگي كشور می شود.  در رأي و نظر امام علي(ع) ظلم، ريشه و علت همه آفات نظام سياسي است.

در بيان امام علي(ع)، هيچ فاصله‌اي بين سياست و عدالت نيست، چرا که او فقط سياستي را كارآمد مي‌داند كه بر مبناي عدالت استوار باشد.از منظر آن حضرت حتي در برخورد با قاتل امام مسلمين نيز نمي‌توان از مرز عدالت خارج شد.

 اگر حاكميت سياسي، از مسير عدالت، چه از باب مصلحت‌انديشي و تساهل و چه به عنوان يك چرخش فكري و ايدئولوژيك، دور شود، همه آفات ديگر، سر برخواهند آورد و نابساماني در زندگي فردي و اجتماعي از هر حيث خودنمايي خواهد كرد.

اميرمؤمنان علي(ع) معتقد است كه با وجود ظلم در نظام سياسي، دين و دنياي مردم آشفته مي‌شود و جامعه به كلي در مسير قهقرا قرار مي‌گيرد.

*سخنرانی فرماندار میاندورود در در مراسم پدران آسمانی در گلزارشهدای سورک که به صورت یادداشت تنظیم شده است.


  • شنبه 27 ارديبهشت 1393-20:41

    آقای فرماندار کار آقای غلامیان چه شده ...

    • چهارشنبه 24 ارديبهشت 1393-19:35

      با سلام خدمت خوانندگان محترم.
      مطلب آقای فرماندار خوب و روان نوشته شده بود ولی آیال بهتر نبود ایشان بجای فرمانداری مدیر یک مجموعه فرهنگی می شدند؟.... دائما از ایشان مطالبی از این دست منتشر می شود که در جای خود وقت زیادی را می طلبد.

      • چهارشنبه 24 ارديبهشت 1393-8:51

        مثال مع الفارق ه
        عدالت ؟؟!!! اين مديران!!!
        شما چقدر به اين حرف قشنگ باورداري وعمل ميكني

        • سه شنبه 23 ارديبهشت 1393-23:36

          درود بر علي درود بر عدالت درود بر پدر دورود بر فرماندار مياندرود

          • نام محفوظپاسخ به این دیدگاه 2 1
            سه شنبه 23 ارديبهشت 1393-21:8

            سایت مازندنومه=سایت میاندورود

            • چهارشنبه 24 ارديبهشت 1393-15:17

              کل مازندران شده یک شهرستان کوچک و یک خبرنگاار بنام بخشی

            • سه شنبه 23 ارديبهشت 1393-15:46

              ...چرا رفرنس مطلب را اعلام نفرمودين...

              • درود بر اصلاحاتپاسخ به این دیدگاه 3 0
                سه شنبه 23 ارديبهشت 1393-12:48

                عدالت،عبارت از ایفای حق من جمله حق آزادی!
                درود بر امام علی( غ) که در عدالتش، مخالف هم آزدی دارد. تحمل خوارج و پرداخت حقوق شان از بیت المال مادامی که دست بر شمشیر نبردند و خلخال در آوردن از پای زن یهودی را تحمل نمی کند.


                ©2013 APG.ir