نقد سازمانی/چرا تبعیض و بی عدالتی؟
حاصل دوست داشتن و عشق ورزیدن به یکدیگر محصول بسیار زیبا به نام عدالت است. یکی از مهم ترین فواید این محصول اعتماد است/ آیا ایجاد فضای امنیتی و بی اعتمادی و ترس در سازمان، باعث افزایش بهره وری کارکنان می شود؟!
مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، سید سعید اندیکلایی: بسیاری از مدیران وقتی در جستجوی آرامش خاطر هستند، به عاملان گارگشایی تبدیل می شوند.
برای بسیاری از آنها، رییس خود بودن منبعی برای رضایت خاطر و کامیابی است. این افراد عامل کارایی کارمندان و کارکنان خود هم می شوند.
کارمندانی با طیب خاطر، بهره وری و کارایی بیشتری دارند و این امر باعث غیبت کمتر، خستگی کمتر و تنش کاری کمتر می شود.
وقتی کارمندان آرام و بی استرس هستند بیشتر بر کار خود متمرکزند و می خواهند به چالشهای نو بپردازند. همچنین کارمندان با طیب خاطر پیشگامان بهتری هستند. آنها انعطاف پذیرند ، بیشتر اهل خطر کردن هستند و راحت تر از بقیه می توانند بعد از اشتباهات احتمالی خود را بازیابی کنند.
کارمندان خندان و بی استرس، خلاق تر هستند و بابت وظایف روزانه خود کمتر دچار تشویش و نگرانی می شوند. همچنین در کارهای گروهی بهتر از دیگران عمل می کنند. آن ها بیشتر تمایل دارند به دیگران کمک کنند و قادرند با مشکلات بزرگتری روبرو شوند.
حال این سئوال پیش می آید که مدیران چگونه می توانند این رضایت را در کارمندان خود تقویت کنند؟!
در سازمان ها بهترین دلیلی که موجب می شود بهره وری افزایش پیدا کند نه تکنولوژی، بلکه اعتماد و عشق کارکنانی است که تکنولوژی را در اختیار دارند.
بهترین وظیفه ما انسان ها عشق ورزیدن و دوست داشتن است. ما به این دنیا آمده ایم که همواره عشق بورزیم و دوست داشته باشیم. تمام گرفتاری های دنیا، جامعه و حتی سازمانهای ما به این دلیل است که به جای دوست داشتن و عشق ورزیدن به دیگران، اغلب دچار خود شیفتگی شده، فقط خودمان را دوست داریم.
دلیل اصلی تمام خشونت ها، تحقیرها و بی عدالتی ها همین خودشیفتگی است، چون یکدیگر را دوست نداریم و همه چیز را برای خود می خواهیم! ریشه تمام استبدادها، قدرت طلبی ها و جاه طلبی ها هم از این جا شروع می شود.
حاصل دوست داشتن و عشق ورزیدن به یکدیگر محصول بسیار زیبا به نام عدالت است. یکی از مهم ترین فواید این محصول اعتماد است. اعتماد همه چیز است .وقتی اعتماد از دست رفت به دنبال آن دوستی های قدیمی تبدیل به دشمنی و محبت ها تبدیل به کینه می شود.
در اکثر سازمان ها بیشتر به مواردی مانند برنامه ریزی منابع سازمانی، تعالی سازمانی، مسئولیت اجتماعی و غیره -که در جای خود از اهمیت بالایی برخورداند- پرداخته می شود و به تنها جیزی که پرداخته نمی شود یا آن طور که باید پرداخته نمی شود، رضایت خاطر کارکنان سازمان هاست.
و در آخرچند پرسش:
آیا ایجاد فضای امنیتی و بی اعتمادی و ترس در سازمان، باعث افزایش بهره وری کارکنان می شود؟!
آیا ایجاد فضای بی عدالتی و خشونت و حسادت، باعث انگیزه بهره وری در کارمندان می شود؟!
آیا به کارگیری نیروهای کم سواد و کنارگذاشتن کارمندان باسواد، فضای شاد در سازمان ها ایجاد می کند؟!
آیا تفاوت و فرق گذاشتن بین کارمندان چه به لحاظ سخت افزاری و چه نرم افزاری، عین بی عدالتی نیست که مثلا" برخی در اتاقی از خط تلفن و اینترنت تمام وقت استفاده کنند و در اتاقی دیگر، کارمندی از این امکانات اولیه بی بهره باشد؟!
آیا کارمند باید از انتقاد نسبت به سازمان خود وحشت داشته و نگران تبعید و یا جابجایی باشد؟!
بین رضایت خاطر کارکنان و بهره وری سازمان ها ارتباط مستقیم وجود دارد. امروزه سازمان ها باید جهت دستیابی به بهره وری بیشتر افدام به این گونه آموزش ها برای کارکنان خود کرده و انها را ترغیب کنند تا خوشحال و با آرامش خاطر باشند و این آرامش را به خانه های خود نیز ببرند! چیزی که در سازمان های ما کمتر به آن پرداخته شده یا اصلا" به آن پرداخته نمی شود.
- جمعه 6 تير 1393-23:34
درود بر شما... به امید روزی که همه مدیران از چنین دیدگاهی برخوردار باشند.
پیروز و سربلند باشید. - چهارشنبه 4 تير 1393-17:19
جالب بود حال سوال اینجاست چرا این گونه است . به نظر می رسد هر جا که پول هست و قدرت این گونه بی عدالتیها بیشتر است اگر چشمی قانونی ناظر پول اداره و حق کارمند بود و امور مالی هر اداره را زیر نظر داشت این اتفاقات بسیار کمتر رخ می داد. هر جا پول هست فساد و در نتیجه بی عدالتی است.
- پنجشنبه 29 خرداد 1393-8:29
نه بابا آگهي ثبتي را به خبرنگاران بابلسر نميده به دكه داران بابلسر ميده تازه همه خبرنگاران ازش شاكي ان
- چهارشنبه 28 خرداد 1393-0:12
...اسکار نود از جمله طلایه داران شرط بندی فوتبال بود که بعضی خیلی سیر شدند و..... وقت انتقام رسید چون رییس ارشاد نشدند .
- سه شنبه 27 خرداد 1393-23:28
با سپاس از شما که با طرح سوالات هوشمندانه و تامل برانگیز در زمهریر بی عدالتی ها تلنگری به خفتگان وادی عدالت زدید.
استاد نازنین ! در روزگاری که از آسمان و زمین باران تبعیض و بی عدالتی می بارد سخن گفتن از عدالت و برابری طنزی بزرگ است .
«ریاست به دست کسانی خطاست
که از دستشان دستها بر خداست» - سه شنبه 27 خرداد 1393-18:0
موضوع بسیار جالب و قابل تاملی بود. با تشکر و تقدیر ار نوسینده ارجمند، انشا.. مدیران سازمانی ما در رده های مختلف این امر را در کار حرفه ای خود لحاظ نمایند تا هم رضایت خداوند متعال را کسب کنند و هم رضایت مردم عزیز کشورمان را .
- سه شنبه 27 خرداد 1393-17:54
شما چرا در مقام کارشناس ارشاد در شهرستانهای بابلسر و فریدونکنار اعتدال را رعایت نمی کنید و آگهی های مربوط به اداره ثبت فریدونکنار را به خبرنگاران بابلسر می دهید؟؟
- سه شنبه 27 خرداد 1393-9:50
تا سياسي كاري به روش امروزي حاكم باشد مديران سياسي همين رويه را بكارميبرندودراكثر ادارات همين روند هست كي درست ميشه خدا داندوبس
- سه شنبه 27 خرداد 1393-8:53
انشالله مدیر کل ارشاد و مدیران شهرستانی شان بر اهمیت اعتماد و ایجاد فضای همدلی و همنوایی می کوشند !
- سه شنبه 27 خرداد 1393-8:51
بسیار جالب بود . سپاس از گفتار بلندتان
- سه شنبه 27 خرداد 1393-8:48
جانا سخن از زبان ما گفتی
- سه شنبه 27 خرداد 1393-8:36
درود بر شما
- سه شنبه 27 خرداد 1393-8:35
سلام بر مرد اندیشمند و فرهیخته جناب اندیکلایی . نیک گفتار و نیک پندار از تدبیر در سازمان و اعتماد و دوست داشتن ، واژه واژه چون گل بر سرزمین دل ها شکفتی و اهمیت این حوزه را به زیبایی با کلام دلنشینت بر زبان نشاندی ! . حال این پارادایم نظری ات در سازمان چه میزان تحقق یابد ، موضوع اساسی و دغدغه های بسیاری از سازمان ها و مدیران در جوامع پیشرفته است ! داداش خوبم ! نیروی انسانی مهمترین دارایی سازمان هاست ! این اصل را خانم ماری پارکر فالت 200 سال پیش در آمریکا در نظریه نهضت منابع انسانی بیان نمود !!!!! باشد که تدبیر شما راهنمای دوستان عزیز باشد . انشالله
- سه شنبه 27 خرداد 1393-8:3
واقعا" دیدگاه قابل تعمق میباشد ، مدیر ها باید مقداری خود بزرگ بینی را کنار بگذارند و جمعی فکر کنند . نسبت به خواسته کارمندان ارزش قائل باشند . به نظر بنده هیچ ارگانی بدون اتحاد مدیر با کارمند نمی تواند پیشرفت و موفقیت لازم را بدست بیارود .امید است فرجی شود.