تعداد بازدید: 3860

توصیه به دیگران 2

سه شنبه 6 مهر 1395-9:10

فعالیت های ضد محیط زیستی یک معدن در دودانگه

مالکان معدن از فعالان محیط زیست شکایت کردند!

دکتر علی رمضانی پاچی و استاد حسین اسلامی ساروی: درباره فعالیت های ضد محیط زیستی این معدن به محیط زیست، آب منطقه ای، سازمان صنعت، معدن و تجارت  و فرماندار ساری درباره تخلفات این معدن، نامه ارسال کردیم اما اتفاقی نیفتاد. مالکان معدن هم از ما شکایت کردند که به قید ضمانت آزاد هستیم.


مازندنومه؛ سرویس محیط زیست و گردشگری، کلثوم فلاحی: شرکت تعاونی(...) از سال 87 مجوز تاسیس را از سازمان صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده و فعالیت های این معدن، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست و اهالی منطقه شده است.

به تازگی اطلاع رسانی های فعالان محیط زیست و اهالی منطقه دودانگه از تخلفات این معدن، باعث شده مالکان معدن از این افراد شکایت کنند.

با شکایت مالکان معدن، افرادی همچون دکتر حسین اسلامی ساروی و دکتر علی رمضانی پاچی به همراه تعداد دیگری از فعالان فرهنگی و محیط زیستی، احضار شده و با قید ضمانت آزاد هستند

شنیده ها حاکی است برخی از مالکان این معدن، همسر و فرزندان مسئولان دولت گذشته هستند.

به گفته یکی از اهالی منطقه، ماجرا از آنجا شروع شده که این معدن برای منطقه دودانگه ساری، خطرات زیست محیطی به وجود آورده است. این معدن چاه جاذب ندارد در حالی که باید سپتینک نصب می کردند و اکنون فاضلاب را به رودخانه اشک‌رود در روستای کرچا می ریزند.



علی رمضانی پاچی می گوید: در حالی که طبق قانون، معدن نمی تواند در شهرک صنعتی مستقر شود اما مالکان این معدن برای اینکه از مالیات معاف شوند، معدن را به درون شهرک صنعتی برده اند. چون ایجاد کارخانه در مناطق محروم، معاف از مالیات است.



او بر این باور است که از وقتی این کارخانه راه اندازی شده نمی توان از سد سلیمان تنگه ماهی گرفت و لاشه ماهی های این سد در تصویرهای پخش شده در فضای مجازی مشخص است. پساب کارخانه هم وارد رودخانه می شود. به سنگ مواد شیمیایی می زنند تا سنگ خورد شود.

رمضانی پاچی با بیان این که مالکان این معدن، زمین های مردم ر اخریداری کردند، ادامه داد: در حالی که تا 2 متر می توانند بهره برداری کنند اما 8تا 10 متر بهره برداری کردند.



این فعال فرهنگی تصریح کرد: طبق قانون، واگذاری طرح جنگل کاری به اشخاص حقیقی و حقوقی ممنوع است. اما طرح جنگل کاری فریم را از عرصه خارج کرده و به منابع طبیعی واگذار کردند.



وی افزود: منابع طبیعی اجازه یک هکتار بهره برداری را به این شرکت داد تا 40 هکتار نهال کاری کنند اما تا 4 هکتار را در حال بهره برداری هستند، ضمن اینکه در این منطقه انفجار هم انجام دادند. طبق قانون، انفجار در 500 متری روستاها و 800 متری جاده ها ممنوع است اما در کنار جاده بارها انفجار انجام دادند و کسی جلوی آنها را نمی گیرد.

این مدرس دانشگاه با اشاره به این که در روستای علی آباد شیرین رود هم 10 کیلومتر جلو رفتند و در بالادست سد در حال بهره برداری هستند، تاکید کرد: املاح از بالادست مستقیم وارد سد می شود و ما به آب منطقه ای اطلاع دادیم، اما پاسخی نگرفتیم.



وی ادامه داد: آب منطقه ای در بالادست میلیاردها تومان هزینه کرد و سدبند زد تا املاح وارد سد نشود. اکنون املاح در سد رسوب می کند. لایروبی سد، کار سختی است که هر صد سال یک بار انجام می شود و با این وضعیت، رسوبات بیشتری در آب پشت سد، باقی می ماند.

این استاد دانشگاه استدلال کرد: وجود کارخانه در بالادست ممنوع است و پس از احداث سد لاستیکی در رودخانه تجن، 4کارخانه سنگ شکن در ساری جمع شد و همه را به پشتکوه بردند.



حسین اسلامی ساروی هم با بیان این که اهالی منطقه سال گذشته آب گل‌آلود را به دست خانم ابتکار دادند اما باز هم اقدامی صورت نگرفت، تصریح کرد: مجتمع توسعه هم اندیشان دودانگه پیگیر این موضوع است. به محیط زیست، آب منطقه ای، سازمان صنعت، معدن و تجارت  و فرماندار ساری درباره تخلفات این معدن، نامه ارسال کردیم اما اتفاقی نیفتاد.

وی با اشاره به این که مالکان این معدن سال گذشته بیش از 10 میلیارد تومان به شهرداری ساری ماسه فروختند، گفت: روزانه 50 کامیون این کارخانه در جاده های دودانگه رفت  و آمد می کنند، جاده های منطقه خراب شده و این در حالی است که از کامیون های مردم منطقه استفاده نمی کنند.



به گفته مسئول مرکز ساری شناسی قیمت ماسه در سوادکوه 13هزار و 500 تومان است، اما این کارخانه به قیمت 17هزار و 500 تومان می فروشد و یک ریال از سود آن به دودانگه نمی رسد

 


  • دوشنبه 12 مهر 1395-17:0

    نمونه جنین معادن و آسیب هایی که به محیط زیست می زنند در مازندران فراوان است و در غرب مازندران مناطقی مانند کلاردشت، کجور، دو هزار و سه هزار و.... برودخانه ها را به شدت آلوده کرده اند!

    • شنبه 10 مهر 1395-7:53

      راستي بخشداري در ايم ماجرا چرا چشم و گوش و زبان خود را بسته است؟
      در اين منطقه مردم در حريم روستايي خود اجازه ساخت و ساز ندارند، ولي اين كارهاي تخريبي در روز روشن، جلوي چشم همان روستائيان و اتفاقا با دست خودشان انجام مي شود؛ چرا؟

      • زمانی درمزاری، تهرانپاسخ به این دیدگاه 3 0
        پنجشنبه 8 مهر 1395-15:19

        سلام و احترام. از شنیدن و مطالعه این گزارش و تعقیب جناب دکتر اسلامی ساروی و جناب دکتر رمضانی بسیار متاسف و متاثر شده ام! دغدغه های زیست محیطی دوستان محترم و مازندنومه ارزشمند و قابل احترام می باشد. بدینوسیله، مراتب آمادگی اینجانب و همکاران حقوقی بنده از تهران، برای پذیرش وکالت و دفاع از آن عزیزان در مراجع قضایی و قانونی ذیصلاح اعلام می گردد. محیط زیست، میراث مشترک بشریت هست و ضروری است؛ همگان در جهت احترام، حفظ و نکوداشت آن و رعایت و تضمین همه جانبه حقوق محیط زیست تلاش کنند...

        • حسین احمدیپاسخ به این دیدگاه 1 0
          چهارشنبه 7 مهر 1395-9:20

          متأسفانه مالکان و صاحبان همه این معدن ها نور چشمی های مقام های اجرایی کشور هستند وگرنه مردم عادی توان برداشت چند برگ از جنگل را ندارد در حال حاضر هم این دولت هم مثل دولت های گذشته فقط به فکر جیب خودش و فرزندانان و نوه هایشان هستند ...

          • عبدخورشیدپاسخ به این دیدگاه 1 0
            چهارشنبه 7 مهر 1395-0:11

            سلام
            دونفر از فرهیختگان و اندیشمندان دکتر رمضانی و دکتر اسلامی مفاخر کشور و مازندران هستندو متاسفانه باز هم ثروت بر علم غالب گردید و دکتر رمضانی پاجی که خود از جانبازان 8 سال دفاع مقدس ، برای حفظ کیان و تمامیت ارضی وطن و روستای خود و مردم دودانگه که ایشان وکیل ونماینده هزاران نفر می باشندو با مدارک مستدل محکمه پسند منطقی پا به عرصه دفاع برآمده فلذا متاسفانه در کمال ناباوری توسط ... افرادی سود جو بیش نیستند محکوم گردیده اند در صورتی که ایشان فقط نماینده یک ازهزاران می باشند ای مسئولین ارزشی و انقلابی ما از شما چشم یاری داریم بفرموده امام ره :((نگذارید خون مردم به جوش بیاید که آنوقت کار از کار گذشته باشد ))خواهشمندیم از این دانشمندان دفاع و جانب حق را بگیرید تا اعتماد مردم بازهم نسبت به شما عزیزان مسئول بیشتر گردد./.

            • سه شنبه 6 مهر 1395-22:33

              جالبه بندگان خدا اهالی روستاها اگه یه فرقون خاک بای باغچه شون بگیرن کارشون به زندان میکشه قوه قضائیه کاری انجام دهد

              • سه شنبه 6 مهر 1395-15:15

                سلام .
                1-لطفا بررسي شود كه ذي نفعان معدن چه كساني هستند؟
                2-نمايندگان مردم در اين ماجرا چرا سكوت كرده اند؟
                3- محيط زيست و منابع طبيعي چرا خاموش هستند؟
                4- كسي نيست كه به داد روستاييان برسد؟

                • سه شنبه 6 مهر 1395-10:44

                  درود بر سرداران علم و ادب دکتر اسلامی و دکتر پاجی انسانهای مردمی و رو شنفکر باید پرچمدار مردم در تمام زمینه ها باشند .انسانهای سیاسی مثل نماینده ها موضع شان فرق میکند درود بر مدیر شجاع سایت مازند نومه


                  ©2013 APG.ir