انتشار:چهارشنبه 17 دی 1399-14:29
در باغِ آفتاب( یادکردِ استاد ایرج اصغری)
دکتر فریدون اکبری شلدره: و اکنون من پس از گذشت سی و چند سال از آن یادها و لحظه ها و استشمام از آن خاطره های روح نواز و دلانگیز، به روشنی و رَخشانی، عظمتِ تأثیرِ نفسِ گرم یک انسان صادق و معلّمِ پاک دَم را احساس می کنم.
انتشار:چهارشنبه 3 دی 1399-8:25
حذف معافیتمالیاتی هنرمندان؛
گل بود، به سبزه نیز آراسته شد!
بر اساس مصوبهی کمیسیوناقتصادیدولت برای اصلاح قانونمالیاتهایمستقیم، «معافیتمالیاتیهنرمندان، سلبریتیها و فعالیتهای هنریوفرهنگی، حذف و برای آن سقف تعیین شد.» نکتهی اول اینکه، اشارهبه کلمهی«سلبریتی» در اینمصوبه که حتی نیمدرصد از هنرمندان کشور را نیز شامل نمیشود، چیزی بیشتر از یک آدرساشتباه نیست. اما نکتهی دوم؛ هنرمندان اگر با حذف اینمعافیت کنار بیایند، با سقفیکه تعیینشدهاست چطور باید کنار بیایند؟
انتشار:شنبه 29 آذر 1399-7:27
فرهنگوهنر مازندران در بودجه ۱۴۰۰
ما در میانهی جدول چه میکنیم؟
ما در میانهی جدول بودجه چه میکنیم؟ ما که در دوازدهماهِ سال، میزبان یک کشور هستیم؛ که نمیدانیم با میلیونها مسافر همیشگی که جادهی خلوتی برایمان باقی نگذاشتند و بهلطف پارکنشینیهایشان، نهتنها کارتی برای کسبوکارهای استان نمیکشند، بلکه میراثشان چیزی بیشاز طبیعتی بههمریخته و خردهفرهنگهایی نامأنوس نیست، چه کنیم؟ کار فرهنگی کنیم؟ با ششمیلیارد تومان برای یکسال؟
انتشار:دوشنبه 3 آذر 1399-15:57
منشا کلیله و سردرگمی شرق شناسان
کتاب کلیله سیاست نامه ای بی نظیر است و مازندرانیان باستانی، عصر جسنفشاهیان درمقابله با قدرت حکومت مرکزی آن را مدون ساختند.
انتشار:پنجشنبه 22 آبان 1399-12:24
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران مطرح کرد::
بدهی ۲۱ میلیاردی شهرداریهای مازندران به کتابخانه
آرزو ولیپور: برخی مدیران نگاه لوکس به کتاب دارند/۲۱ میلیارد تومان از شهرداریهای مازندران مطالبه داریم/۱۶ کتابخانه با ۱۲۱ هزار نفر عضو و حدود ۲ میلیون و ۳۵ هزار و ۴۸۱ نسخه کتاب در استان داریم.
انتشار:سه شنبه 13 آبان 1399-21:50
صدای «لوترا» شنیدن دارد
امروز که نزدیک به دو ماه از آغاز پادکست لوترا میگذرد از این انتخاب خوشحالم. چون بازخوردها و پیغامهایی که پس از انتشار چهار قسمت به دستمان رسید، رضایتبخش بود/ سریال الکس اولین مجموعۀ پادکست لوترا است که تا کنون چهار قسمت از آن منتشر شده است.
انتشار:دوشنبه 5 آبان 1399-14:3
نقدی بر اظهارات اخیر نماینده مازندران در شورای عالی استانها
شما را چه کسی نقد کند آقای عزیز؟
آقای منتقد! شما این سالها در شورای شهر شیرگاه و شورای عالی استانها، به جز حرف درمانی و نقدهای عامهپسند، چه دستاورد و رهاوردی برای مردم منطقهتان داشتید؟ چه کسی عملکرد شما و امثال شما را در جایی که هستید، نقد کند؟
انتشار:جمعه 25 مهر 1399-22:32
نگاهی به موسیقی بندتنبانی این روزها
واقعاً امه منطقه جنگه؟!
در دنیا صداهای زیادی برای شنیدن و لذت بردن وجود دارد و عمر ما هم بسیار محدود است. تلاش کنیم گوشمان را به بدشنیدن عادت و وقتمان را با موسیقی آبدوغخیاری و انواع یارجنگی و شلوارپلنگیها هدر ندهیم.
انتشار:سه شنبه 22 مهر 1399-9:56
نگاهی به کتاب زبان و ادبیات مازندرانی و مطالعات خاورشناسی
کتاب «زبان و ادبیات مازندرانی و مطالعات خاورشناسی» را علی ذبیحی -پژوهشگر اهل آمل- تالیف کرده و طیار یزدان پناه لموکی -پژوهشگر اهل قائمشهر- نگاهی کوتاه بر این کتاب دارد.
انتشار:شنبه 19 مهر 1399-7:19
معرفی یک اثر پژوهشی جدید
کتاب شعر کلاسیک امروز از دیدگاه زبانشناسی منتشر شد
کتاب «شعر کلاسیک امروز از دیدگاه زبانشناسی»، جدیدترین اثر دکتر «محمدصالح ذاکری» -زبانشناس و پژوهشگر مازندرانی- منتشر شد.
انتشار:سه شنبه 18 شهريور 1399-16:20
غِنا و سما درکلارستاق
اکنون به برکت رسانه های متنوّّع، همه گونه آلات موسیقایی در" کلار ستاق " نیز چون همه جای ایران دلبری می کنند. سورنا در عروسی ها و جشن و شادی به نوا در می آید و نی نیز ساز دل نی نوازان است و گوی و چوگان دایم در میدان او می گردد.
انتشار:سه شنبه 11 شهريور 1399-10:6
شعری تازهمنتشرشده از نیما
قمهزنها
نیما در تاریخِ ۱۱ محرمِ سالِ ۱۳۰۶ شمسی، شعری در قالبِ قطعه سروده باعنوانِ «قمهزنها» که در مجموعهٔ «نوای کاروان» ( بهکوششِ آقای دکتر سعیدِ رضوانی، فرهنگستانِ زبان و ادبِ فارسی، ۱۳۹۷) منتشرشدهاست.
انتشار:يکشنبه 19 مرداد 1399-15:28
از نسخه سریانی کلیله و دمنه تا مقدمه تاریخ ابن اسفندیار
کتاب کلیله از مدت ها پیش و قبل از آنکه برزویه کتاب را به پهلوی درآوَرَد، در مازندران و در محدوده امپراتوری ایران، به زبان کهنه مردم شمال ایران در دسترس بوده است
انتشار:پنجشنبه 16 مرداد 1399-7:27
گفت وگو با رضا بازیبرون به بهانه کوچ ابدی خسرو سینایی
آوار حسرتها
عشق غریب خسرو سینایی به ساری جان مایه مستندی از این شهر شده و او را بر آن داشته بود تا فیلمی از این منطقه بسازد؛ مستندی که به باور رضا بازی برون افتخار و سعادتی برای این شهر می توانست باشد، اما به دلیل بی برنامگی و ناکارآمدی عده ای به سرانجام نرسید، این مورد هم یکی دیگر از حسرت های این صداپیشه پر سابقه مازندران است.
انتشار:دوشنبه 30 تير 1399-7:53
دربارهی نوسال ما
یادداشت استاد نصرالله هومند دربارهی سال نوی تبری(دوم مردادماه 1399 برابر با اول فردینه ماه 1532 تبری)
انتشار:شنبه 28 تير 1399-8:50
بخون بخون ته همزبون منم من
یادداشت اسدالله عمادی -پژوهشگر، داستان نویس و شاعر برجسته مازندرانی- دربارهی کتاب «سرواد»، نوشتهی محمد ابراهیم عالمی
انتشار:سه شنبه 16 ارديبهشت 1399-22:28
از پلسفید تا کنگلو
به گفته چند تن از روستاییان در دوران قاجار که خدمت سربازی 7 سال بوده است، جد آنها از شهمیرزاد فرار کرده، به این منطقه آمد و روستای کنگلو بنا شد.
انتشار:يکشنبه 14 ارديبهشت 1399-22:18
با آثاری از نویسندگان ایرانی و خارجی؛
دفتر سوم مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره کرانه های دریای کاسپین» منتشر شد
دفتر سوم مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره کرانه های دریای کاسپین» به سرپرستی طیار یزدان پناه لموکی منتشر شد.
انتشار:جمعه 12 ارديبهشت 1399-21:52
رمضان در فرهنگ مردم سوادكوه
اگر افرادی براي دادن فطريه پول نداشتند، طبق باور و اعتقادي كه داشتند یک ظرف مسي را از پشت بام بر مي داشتند، به داخل خانه آورده و هر يك از افراد خانه به ظرف دست مي زد، بعد ظرف را در پشت بام قرار داده هيچ استفاده اي از آن نمي كردند تا اينكه پول فطريه را فراهم كنند و بعد ظرف مسي را از امانت خارج كنند.
انتشار:چهارشنبه 10 ارديبهشت 1399-9:42
سردبیر مازندنومه در گفتگو با خبرگزاری ایرنا:
بسیاری از خبرنگاران در قرنطینه فکری و قلمی فرو رفتهاند
در زمان بحران، مخاطب تشنه اطلاعات و آگاهی است، اما میبینیم اکنون قاطبهی جامعه خبری ما در قرنطینه فکری و قلمی فرو رفتهاند و ذهن بسیاری از خبرنگاران مازندرانی در قرنطینه است و معدودی در حال تولدی محتوا هستند. اکنون متوجه شدیم به جای خبرنگار بحران، بحران در خبرنگاری داریم/ برخی خبرنگارها تصور میکند چون کرونا اغلب مشاغل را زمینگیر کرده، آنها هم باید در خانه بمانند و شغل خود را تعطیل کنند، در حالی که خبررسانی مانند نفسکشیدن، ممتد است.