انتشار:پنجشنبه 30 فروردين 1397-21:52
در یک نشست در ساری مطرح شد:
«پایتخت»؛ ویرانگر فرهنگ و زبان یا برد ملی مازندرانی ها؟
نشست نقد و بررسی سریال پایتخت در ساری برگزار شد. در این نشست جمعی از استادان دانشگاه، نویسندگان و پژوهشگران و برنامه سازان صداوسیمای مازندران حضور داشتند و محمدصالح ذاکری -زبان شناس- بحثی را بر اساس نظریه بازنمایی استوارت هال ارائه داد.
انتشار:پنجشنبه 30 فروردين 1397-8:36
به کوشش مصطفی نوری،
سرگذشت «امیر موید» کتاب شد
کتاب «سردار سوادکوهی، سرگذشت اسماعیل خان امیر موید باوند» اثر مصطفی نوری -پژوهشگر سوادکوهی- توسط نشر شیرازه انتشار یافت. این کتاب به پاس حفظ منظومه های تاریخی البرزکوه به استاد ابوالحسن خوشرو پیشکش شده است.
انتشار:سه شنبه 28 فروردين 1397-7:15
از 30 فروردین در گالری اهورای ساری برپا می شود
«نیگار»؛ یک نمایشگاه با آثاری دو نفره
از 30 فروردین تا 10 اردی بهشت ماه، نمایشگاه نقاشی-خط دو هنرمند جوان در نگارخانه ی ساری برپا می شود. در این نمایشگاه 12 تابلوی نقاشی-خط حامد نبوی و سودابه خسرویان -هنرمندان قائمشهری- که دونفره و به صورت مشترک خلق شده اند، به نمایش گذاشته می شود.
انتشار:يکشنبه 26 فروردين 1397-22:52
شاعر و طنزپرداز برجسته در نشست در حلقه رندان در ساری بیان کرد:
مسئولان ظرفیت انتقادپذیری خود را بالا ببرند
ناصر فیض: کسانی که مسئولیتی دارند ظرفیت انتقادپذیری خود را بالا ببرند، چون اگر اینگونه نشود طنز به سمت لودگی میرود/ اگر با صدای بلند نتوان انتقاد کرد فایده ندارد/ طنزهای محلی غریب است در حالی که ظرافتهای بسیاری دارد+ گزارش مراسم عصری با شعر طنز در حلقه رندان
انتشار:يکشنبه 26 فروردين 1397-10:29
بدل به جای اصل
یک هنرمند جاجیمباف: کیفهای پارچهای طرح جاجیم به قیمت پنج هزار تومان در نمایشگاه ها عرضه میشود، در حالی که من برای هر کیف جاجیم حداقل یک کلاف کاموای پنج تا هفت هزار تومانی هزینه میکنم و هزینه دستمزد هم باید به آن اضافه شود. در نمایشگاه امسال کیفهای جاجیمی که بافته بودم به فروش نرفت.
انتشار:شنبه 11 فروردين 1397-10:25
ضرورت نگاه داری زبان و ادبیات بومي و ظرفيت زبان تبری
ترانه های تبری در همه دوران تاریخی، به دلیل عاشقانگی عریان، اصیل بودن و ایرانی بودن مورد توجه قرار داشته؛ اگر هم زمانی به سبب سخت گیری های مذهبی و دینی نفی شده، در زبان مردم جاری بوده است.
انتشار:پنجشنبه 24 اسفند 1396-9:9
عصر چهارشنبه با حضور مردم و مسئولان؛
جشن ثبت ملی نیشکر ریکنده برگزار شد
عصر چهارشنبه 23 اسفندماه، با حضور مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی مازندران و با مشارکت روستاییان، جشن ثبت ملی نیشکر روستای ریکنده قائمشهر برگزار شد.
انتشار:شنبه 19 اسفند 1396-8:10
حضور شاهنامه پژوه برجسته در روستای میانرود قائمشهر
استاد ادبیات دانشگاه از مجسمه فردوسی در روستای میانرود قائم شهر بازدید کرد. دکتر کزازی که از برپایی این مجسمه و برگزاری کلاس شاهنامهخوانی در یک روستا اظهار خرسندی و شگفتی میکرد، گفت: چنین چیزی تا کنون در ایران ندیده و از کسی نشنیده و آرزو کرد تا این روستا الگویی برای دیگر آبادیهای ایران شود.
انتشار:چهارشنبه 16 اسفند 1396-8:21
«ونوشه» پژمرد
در اندوه درگذشت استاد صادق اسحاقی گرجی/ آن روزها که صدای بلبلان حزن و اندوه و آه داشت، خانه موسیقی نکا دست از کار نکشید و شاگردها پرورد و به فرهنگ این دیار تقدیم کرد. دل استاد اسحاقی گرجی و خانواده ی هنرمند و هنرپرور او بذر محبت با ابزار موسیقی در دل مردم می کاشت.
انتشار:سه شنبه 15 اسفند 1396-9:3
با این دروغ های شاخدار چه کنیم؟!
چگونه فردی با تولید بیش از 3000 اثر هنری که قابل ارائه به موزه هاست، حتی سابقه ی یک نمایشگاه انفرادی را در کارنامه هنری خود(در استان مازندران) ندارد؟!
انتشار:يکشنبه 13 اسفند 1396-14:19
در کنار ثبت ملی استاد اسحاقی، گاه شماری و رقص های بومی مازندران؛
نیشکر روستای ریکنده قائم شهر به ثبت ملی رسید
دلاور بزرگ نیا: فنون کاشت و برداشت نیشکر روستای ریکنده قائم شهر، گاهشماری مازندران، آیین باران خواهی، آیین آفتاب خواهی، رقص های بومی مازندران و استاد محمدرضا اسحاقی به عنوان گنجینه زنده بشری، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند+گفتگوی مازندنومه با رییس شورای ریکنده و استاد اسحاقی
انتشار:دوشنبه 7 اسفند 1396-8:30
در کارگاه نقد همنگر ساری انجام شد؛
نقد داستان «این صدا تا کجا با ما میآید؟»
داستان «این صدا تا کجا با ما میآید؟» نوشته «نرگس مقدسیان»، برگزیده نهمین مسابقه ادبی صادق هدایت، در کارگاه نقد همنگر ساری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
انتشار:دوشنبه 7 اسفند 1396-8:29
تا پایان هفته جاری؛
نمایشگاه مرکز اسناد مازندران در ساری برپا شد
نمایشگاه مرکز اسناد مازندران تا پایان این هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ عصر در مرکز اسناد و کتابخانه مازندران دائر است.
انتشار:جمعه 4 اسفند 1396-12:15
به همت پژوهشگران مازندرانی و در مجله هفته لموند؛
پژوهش های مازندران شناسی مشترک ایران و روسیه منتشر شد
نخستین شماره فصلنامه مشترک ما با دانشگاه و دپار تمان زبان های ایرانی آکادمی علوم مسکو با عنوان «پژوهش هایی درباره کرانه جنوبی دریای کاسپین» برای نخستین بار، با محوریت تاریخ، فرهنگ، هنر و زبان انتشار یافت.
انتشار:يکشنبه 29 بهمن 1396-22:53
وقتی رنگ و لعاب جای هنر طبیعی را میگیرد
یک هنرمند جاجیمباف: امروز به زیبایی و رنگآمیزی کار توجه میکنند و نخهای آماده رنگ و لعاب بیشتری دارند و مشتریپسندتر هستند/ در قائمشهر زندگی میکنیم و بازار کار در این منطقه مناسب نیست. بیشتر فروش ما از محل حضور در نمایشگاههای خارج از استان است.
انتشار:شنبه 28 بهمن 1396-22:43
7 دلیل برای نام گذاری سبک شعری معاصر به مازندرانی و تبری
نویسنده این مقاله کوتاه، سبک معاصر را سبک مازندرانی و تبری می نامد و دلایلی را هم برای اثبات نظریه خود بازگو می کند.
انتشار:شنبه 28 بهمن 1396-11:17
دانشجوی مازندرانی دانشگاه «ساپینزای» ایتالیا:
سال آینده تاریخ دقیق ساخت غار اسپهبدخورشید را اعلام می کنم
محمد کشاورز، عکاس و پژوهشگر میراث فرهنگی: سال ۱۳۹۱ کتاب «غار اسپهبدخورشید» را نوشتم که در مجموعه ای به چاپ رسید. بعد هم رفتم ایتالیا. آنجا یک مقاله به زبان ایتالیایی و یک مقاله هم به زبان انگلیسی درمورد این غار نوشتم که مقاله انگلیسی ام، در بلژیک منتشر شد. در یک کنگره هم در ایتالیا شرکت کردم و پیرامون اسپهبدخورشید سخنرانی کردم/ در ده سال گذشته صدها عکس از این غار گرفته ام. از میراث فرهنگی مجوز گرفته ام که نمونه چوب هایی را به ایتالیا ببرم. سال آینده تاریخ دقیق ساخت غار اسپهبدخورشید را با آزمایش کربن، کشف و اعلام خواهم کرد.
انتشار:سه شنبه 24 بهمن 1396-11:6
پنجشنبه این هفته 4 آلبوم موسیقی مازندران رونمایی میشود
قرار است در مراسم روز پنجشنبه آلبومهای «طالبا»، «حماسی»، «احمد بختیاری» و «کرماه شو» که شامل قطعاتِ فولک و بومی هستند عرضه شوند
انتشار:دوشنبه 23 بهمن 1396-8:34
مرور فیلم های سی ششمین جشنواره فیلم فجر (4)
«مغزهای کوچک زنگ زده»؛ پیرنگ منطقی، شخصیت پردازی اصولی
میثم زندی، منتقد: فیلم مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی، یک فیلم ارزشمند، دارای پیرنگ منطقی، شخصیت پردازی اصولی، فضاسازی های درست و منطقی، رویداد های پیش برنده، فیلمبرداری و تدوین سبک شناسانه و زیباشناسانه، موسیقی و صداهای موثر، دارای تقلیدها و الگوبرداری های درست از چند فیلم دیگر بوده که از نقاط عطف آثار هومن سیدی محسوب می شود.
انتشار:جمعه 20 بهمن 1396-17:19
مرور فیلم های سی ششمین جشنواره فیلم فجر (3)
«به وقت شام»؛ فیلمنامه ای بدون رویکرد سبک شناسانه-فرمی بدون رویکرد زیبایی شناسانه
میثم زندی، منتقد: با تمام اعتقاد و اشتراکی که در حوزه معنا و مفهوم با اثر داشته و لحظات زیادی از آن را به واسطه همسونگری ایدئولوژیکی، در طول فیلم «به وقت شام»» ابراهیم حاتمی کیا، دچار هم ذات پنداری شده، اما این اثر را در حوزه فیلمنامه، فاقد رویکرد سبک شناسانه و در حوزه فرم، فاقد رویکرد زیبایی شناسانه می دانم.