انتشار:شنبه 15 دی 1397-21:13
این نیمای مظلوم!
مراسم یاد بود نیما یوشیج به همت انجمن های ادبی و دوستداران میراث فرهنگی و با حضور روزنامه نگاران و خبرنگاران سایت ها و مجلات نشریات سراسر کشور با عنوان «پویش مردمی نجات خانه ی نیما» در دزاشیب تهران برگزار شد.
انتشار:جمعه 14 دی 1397-17:37
گفتوگوی «سیما سهرابیان» با «صدیقه ماهوتی»
برو تا من و ته...
به تازگی شایعه درگذشت بانوی هنرمند قائم شهری -صدیقه ماهوتی- در فضای مجازی پیچید که نادرست است و این خواننده پیشکسوت 66 ساله، در صحت و سلامت، روزگار سالمندی را می گذراند. او در گفتگو با ما از آثار و فعالیتهای هنری خود گفته است.
انتشار:جمعه 14 دی 1397-17:36
معرفی یک هنرمند جوان هنرهای تجسمی
مجسمه به علاوه کاریکاتور و طراحی
«سیامک نصر»اهل قائم شهر است. آثار او تلفیقی است از مجسمه، کاریکاتور و طراحی شخصیت با نمادهای مفهومی و اجتماعی. نصر در زمینه نقاشی، طراحی، مجسمه و چیدمان در چندین نمایشگاه گروهی و انفرادی در تهران و مازندران شرکت کرده است.
انتشار:يکشنبه 2 دی 1397-9:30
قصه مردی که خانه اش را موزه کرده است!
«عالمی» دیگر بباید دید
این داستان کارگر عاشقی است که سال هاست اشیا و وسایل قدیمی می خرد و در خانه اش قرار می دهد. در آپارتمان «عبدالعلی عالمی» فقط چند متر جا برای نشستن و خوابیدن باقی مانده است. تمام آشپزخانه حتی روی اجاق گاز توسط اشیای قدیمی اشغال شده است. عالمی معتقد است همین مقدار جا برای نشستن کافی است.
انتشار:سه شنبه 27 آذر 1397-11:13
گفتگو با دکتر سعید رضوانی
فرجام دستنوشتههای منتشر نشده نیما چه شد/نوای کاروان در راه است
مسئول پروژه تصحیح و انتشار دستنوشتههای نیما یوشیج در فرهنگستان زبان و ادب فارسی از آخرین وضعیت انتشار این دستنوشتهها صحبت کرده و ماجرای مواجهه با این اسناد در فرهنگستان را بازگو کرد.
انتشار:سه شنبه 27 آذر 1397-9:24
فرهنگ پژوهی پرکار
طیار یزدان پناه لموکی تاکنون بیش از 100 مقاله و رساله تحقیقی – پژوهشی در زمینه تاریخ و فرهنگ مازندران، ایران و خاورمیانه نوشته است.
انتشار:جمعه 23 آذر 1397-9:16
28 آذرماه،
دو آلبوم موسیقی مازندرانی در بابل رونمایی می شود
از ساعت 17 تا 19 تاریخ 28 آذرماه، مراسم رونمایی از دو آلبوم مازندرانی به نام های «خوشرو خوانش» و «خنش خوشرو- اسحاقی» برگزار می شود.
انتشار:سه شنبه 20 آذر 1397-0:17
نوازنده تار و سه تار و آهنگساز مازندرانی:
تعصبات به موسیقی ما ضربه می زند
علیرضا احمدی خطیر: یک سری تعصبات داریم که به موسیقی ما ضربه می زند. ما در موسیقی سنتی هم این تعصبات را داریم. مثلاً اصرار می کنند برای کنسرت باید حتماً تار و کمانچه و سنتور و نی و تمبک باشد/ رسانه ملی در عقب نگه داشتن موسیقی سنتی بی تقصیر نیست. خود صداوسیما شروع به ترویج موسیقی پاپ کرد. بر فرض امثال آقایان حامد همایون و بهنام بانی را به تلویزیون می آورند و بزرگ می کنند/ به دلیل مسائلی که داخل کشور و استان خودمان داریم، ترجیح می دهم در خارج از کشور اجرا داشته باشم.
انتشار:دوشنبه 19 آذر 1397-22:30
قابلیتهای دراماتیک موسیقی محلّیِ مازندران در برنامهسازیِ رادیویی
معرفی و ارائه بخش هایی از پایان نامه «قابلیتهای دراماتیک موسیقی محلّیِ مازندران در برنامهسازیِ رادیویی (مطالعه موردی: امیریخوانی و موسیقی لَلهوا)
انتشار:پنجشنبه 15 آذر 1397-12:5
گام آخر دانشنامه تبرستان و مازندران
دانشنامه تبرستان و مازندران پس از سالها تلاش و پژوهش به مرحله چاپ رسیده و در انتظار تأمین کاغذ دولتی است. جهانگیر نصری اشرفی -سرپرست دانشنامه تبرستان و مازندران- میگوید: بخش دولتی وعده داده بود که 2500 دوره از دانشنامه را خریداری کند.
انتشار:دوشنبه 5 آذر 1397-0:25
سرزمینی که گاوها سخن می گویند
همین را می خواستیم؛ «گو-لند»
امیر غبار آستانه و حسام نصرتی -سازندگان مجموعه انیمیشن های یک دقیقه ای «گو-لند» در گفتگو با مازندنومه مطرح کردند: سال هاست انیمیشن تولید می کنم اما آنچه که دوست داشتیم را هیچ وقت نتوانستیم در صدا و سیما تولید کنیم/ گو-لند مجموعه ای در چهارچوب و قواعد است و آن چیزی است که می خواستیم بسازیم/ رویکرد ما در تولید گولند، مسائل اجتماعی است، هدف ما این نیست نوک پیکان انتقاد به سمت مسئول و یا جریان خاصی باشد/"سیو"(گاو سیاه)، "اسپه" (گاو سفید) و "فی فی گل" (گاو صورتی) شخصیت های مجموعه گولند هستند و آینده شخصیت های دیگری هم وارد مجموعه می شوند.
انتشار:پنجشنبه 1 آذر 1397-12:54
«لوتوس» به منچستر می رود
فیلم «لوتوس» به کارگردانی محمدرضا وطندوست -فیلم ساز ساروی- در هفتمین حضور بینالمللی خود، 7 آذرماه در بخش رقابتی جشنواره بینالمللی فیلم «منچستر» انگلستان به نمایش درمیآید.
انتشار:پنجشنبه 1 آذر 1397-8:51
نیما یوشیج و عنوانی مجعول بنام «علی اسفندیاری»
در تمام دست نوشته ها، یادداشت ها، اشعار و مکتوبات نیما، نمی توان سندی یافت که بنام «علی اسفندیاری» باشد.
انتشار:سه شنبه 29 آبان 1397-12:18
گفتگو با نویسنده کتاب 500روز با نیما
نیمه گمشده اسطوره شعر فارسی
عادل جهان آرای: شاید یکی از دلایل کم توجهی به اشعار تبری نیما جدی نگرفتن زبان تبری از سوی گویشوران آن است. وقتی کسی زبان خود را نشناسد یا نخواهد که آن را در جایی نقل کند، طبیعی است که زبانش دچار فترت و فراموشی میشود.
انتشار:دوشنبه 28 آبان 1397-12:25
نبض کُند نیما در شعر امروز
تاکید بر گنجاندن «روز شعر نوین ایران» به نام «نیما» در تقویم کشوری، نیما خوانی در نشست های ادواری، احیای «جایزه نیما» در مازندران یکی از ضروری ترین خواست دوست داران نیما در روزگار جدید است.
انتشار:يکشنبه 27 آبان 1397-9:49
با حضور دادستان مرکز مازندران؛
نمایشگاه هفته کتاب ساری افتتاح شد
در بیست و ششمین نمایشگاه هفته کتاب ساری که تا سوم آذرماه دائر است، 60 ناشر در ۳۷ غرفه حضور یافته اند.
انتشار:شنبه 26 آبان 1397-23:15
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران:
برخی شهرداریها بدهی 3/5 میلیارد تومانی به کتابخانهها دارند
آرزو ولیپور: ۱۱۰ هزار عضو فعال در کتابخانهها داریم/ طرح کودکان کتاب را از سال گذشته در مازندران اجرا کردیم که این طرح به سایر استانها تسری یافته است/ یک میلیون و ۸۸۰ هزاز نسخه کتاب در کتابخانههای مازندران موجود است/برخی شهرداریها بدهی سه و نیم میلیارد تومانی به نهاد کتابخانههای عمومی استان دارند.
انتشار:شنبه 26 آبان 1397-12:32
29 آبان ماه برگزار می شود:
رونمایی از «شاباجی» در ساری
آلبوم موسیقی بومی «شاباجی» به خوانندگی ابوالحسن خوشرو 29 آبان ماه در ساری رونمایی می شود.
انتشار:پنجشنبه 24 آبان 1397-12:3
بدعت حوزه هنری مازندران در اجرای کنسرت محلی؛
نوازنده زن دارید، سالن نمی دهیم!
نمی دانیم کنسرت محلی چه تالی فاسدی دارد که نباید با حضور بانوان باشد! در مرکز مازندران نماینده محترم ولی فقیه حتی یک بار نسبت به اجرای موسیقی محلی تذکر نداده است، چه برسد که از اجرای آن جلوگیری کند. شاید نیاز باشد از این پس بانوان هنرمند اینجا به مانند کوهنوردان استان شرقی، از پدرشان اجازه نامه بیاورند!
انتشار:چهارشنبه 23 آبان 1397-13:12
گفتگو با دبیر نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم «وارش »
کات؛ دوباره وارش
مهدی قربان پور: مجتمع سینمایی بابل به این دلیل راه اندازی شد که کاخ جشنواره وارش باشد، اما کم ترین سهم ساختمان به وارش تعلق دارد/ نوعی بی حوصلگی فرهنگی را شاهد هستیم و انگیزه های لازم برای کارهای جدی وجود ندارد/ چون جشنواره بین المللی است ما از بالا به موضوع نگاه می کنیم و دلخوش قول ها و وعده های مدیران اینجا نیستیم. هرچند مدیران شهر و استان هم وظایفی دارند و باید مشارکت داشته باشند/هر جوان 22 تا 30 ساله که علاقه مند به همکاری با وارش است، می تواند به کمک ما بیاید و بخشی از کار را بر عهده بگیرد.