انتشار:سه شنبه 21 مرداد 1399-23:58
مقالهای از دکتر محمودشارع پور
دریای کاسپین، بیمها و امیدها
نام دریای خزر برای بسیاری از ما در ایران یا تداعی کننده ماهی دریا است و یا شنا در فصل تابستان.این در حالیست که منطقه کاسپین از اهمیت اقتصادی و زیست محیطی بسیار بالایی در عرصه جهانی برخوردار است.
انتشار:پنجشنبه 16 مرداد 1399-8:11
پدر دانش محیط زیست ایران:
تفكر مديريت کشور بیسامان است
دکتر علی یخکشی: در اين مملكت در مرحله اول بايد به مدیریت و تفكر آن سامان دهيم. الان در کشور به جای آنکه ما بحران را مدیریت کنیم؛ بحران ما را مدیریت میکند/ شما در يك نقطه دنيا به من نشان بدهيد كه جنگلهايشان را با طرح تنفس و استراحت نگهداری كرده باشند. استراحت مال كشوري است كه رفاه و فرهنگ محيطزيست در آن باشد و فقر را ريشهكن كرده باشند. اما در كشور ما نهتنها جواب نمیدهد بلكه اوضاع خرابتر ميشود. بايد ساختار سازمان جنگلها و مدل و الگوي بهرهبرداريها را تغيير دهیم
انتشار:دوشنبه 18 فروردين 1399-22:7
یادداشت فرماندار سوادکوه
جابه جایی روستای پیت سرا به بررسی نیاز دارد/ نباید عجولانه عمل کرد
قطعه زمین معرفی شده برای جابه جایی، مورد بازدید کارگروه لغزش و رانش قرار گرفت که برای تصمیم گیری نهایی جابه جایی کل یا قسمتی از روستا در انتظار پاسخ کارگروه لغزش و رانش هستیم. پیشنهاهای متفاوتی نظیر استقرار کامل روستا در بخش جنوبی که خطری آن منطقه را تهدید نمی کند، مطرح شده است که بعد از ارسال پاسخ کارگروه لغزش و رانش در مورد بسته های پیشنهادی و رایزنی با منابع طبیعی تصمیم نهایی اتخاذ میشود. همهی موارد پیشنهادی به بررسی کارشناسی نیاز دارد و نباید عجولانه عمل کرد.
انتشار:چهارشنبه 6 فروردين 1399-10:12
یکی داستان است پر آب چشم
پیت سرا و ماجرای سقوط سنگ به واقع زنگ خطری را به صدا درآورد که در غوغای کرونا خاموش ماند/ فقط تنگه دواب از پیت سرا تا غار اسپهبد خورشید اکر در دست یک مسئول کارکشته و آگاه به تاریخ بود، برای سوادکوه و مازندران آن قدر درامد داشت که صنعت نفت ایران نداشت. به این منطقه و تنگه دواب می توان به عنوان صندوق ذخیره ارزی نگاه کرد.
انتشار:شنبه 30 آذر 1398-7:45
سرمایهگذار پارک آزادمهر سوادکوه:
تسهیلات نمیخواهم/ مسئولان روند اداری سرمایهگذاری را تسهیل کنند
علی میرزایی: پارک جنگلی آزادمهر 35 هکتار است که کتابچه طرح آن در دو فاز تهیه شده است و در کتابچه طرح 3 میلیارد تومان جهت احداث امکانات رفاهی پیش بینی شده بود که با توجه به تورم و تحریم ها این مبلغ افزایش یافته است. از لحظه شروع به کار تا کنون هیچ گونه تسهیلاتی دریافت نکرده ام. تسهیلات نمی خواهم، اما تنها درخواست من تسریع در روند اداری کار است.
انتشار:پنجشنبه 14 آذر 1398-16:44
رئیس اداره محیط زیست سوادکوه با اشاره به تبرئه ضاربان توله خرس،
پروندهی دیگری را در دادگاه تجدیدنظر علیه ضاربان تولهخرس تشکیل میدهیم
ابراهیم فلاحی: قاضی پرونده مرگ توله خرس با استناد به اظهار5 کارشناس دامپزشکی حکم برائت افراد ضارب را صادر کرد، اما اداره محیط زیست شهرستان شکایتی دیگر را در دادگاه تجدید نظر ارائه خواهد داد تا ضاربان حداقل برای عمل زشتی که انجام دادند مجازات شوند.
انتشار:جمعه 24 آبان 1398-22:29
«مومن توپا ابراهیمی» روایت می کند:
«حسن صیّاد»
توی این برف و سرما چه حیوانی را و دردرکدام مسیر می توانم شکار کنم؟ اگر برف و بوران نبود معمولا شب ها در محلّ آبشخور ها می شد آنها را به دام انداخت امّا امروز که هوا برفیه چی؟
انتشار:جمعه 24 آبان 1398-21:1
پرواز پسماند
از زیراب که به سمت روستای بهمنان حرکت می کنی، در میانه راه زباله ها بر روی درختان، جای پرندگان لانه کرده اند. انگار زباله ها به پرواز در آمده اند! شیرابه ها از هر سو وارد رودخانه می شود و کشاورزی در پایین دست، محصولی جز سرطان ندارد.
انتشار:جمعه 24 آبان 1398-19:48
تسطیح و حفاری غیرمجاز در «کوسان»
غفلت مسئولان مربوط که باید مجوز هر گونه خاکبرداری و تسطیح را با استعلام از سازمان میراث فرهنگی به انجام برسانند و نبود نظارت یگان حافظت از آثار تاریخی موجب خسارت جدی به محوطه باستانی کوسان بهشهر شد.
انتشار:جمعه 11 مرداد 1398-22:45
سفرنامه شوراب،؛ روستای آب و گیاه و صخره
یک روز در «شوراب»
از شوراب تا پل سفید 30 کیلومتر است و تمام این مسیر، گردشگرپذیر است. شوراب اما یک بسته کامل گردشگری است. چشمه و آبشار، راهآهن و بناهای قدیمی آن،گیاهان دارویی، پرورش زنبور عسل، غار، طبیعت زیبا و....
انتشار:سه شنبه 1 مرداد 1398-23:6
پس از آغاز پروزه انتقال آب خزر به کویر شاهد خواهیم بود؛
لجامگسیختگی در «سمنان»
در یک نشست تخصصی در ساری دربارهی پروژه انتقال آب خزر بیان شد: تا یک ماه اخیر هیچ گزارش مکتوبی درباره طرح انتقال آب خزر نداشتیم، به تازگی گزارش ۸۰۰ صفحهای در اختیار ما قرار دادهاند. هزینه اجرای پروژه ۲.۵ میلیارد دلار است که با نرخ ارز در شرایط کنونی حدود ۲۰تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است، این در حالی است که کل بودجه عمرانی کشور در سال کمتر از این عدد است/ مجریان طرح ادعا میکنند نگران هزینه پروژه نباشید چراکه بخش خصوصی آن را تامین می کند، اما سوال این است کدام بخش خصوصی و کدام سرمایه گذار در شرایط فعلی برای این پروژه ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه میکند؟ با این رقم میدانید چه کارهای بزرگی میتوان برای مردم سمنان انجام داد؟/ تجربه پروژه های قبلی ثابت کرده به محض شروع پروژه، هزینه آن وارد لایحه بودجه عمومی میشود و بار تامین آن بر دوش مردم قرار داده می شود. محتمل است که پس از انتقال آب، لجام گسیختگی عجیبی در سمنان اتفاق افتد، مانند مسایلی که در اصفهان رخ داد/ ۱۴ روش پیشنهاد دادیم تا مشکل آبی سمنان درون همان استان حل شود. استانی که بیش از هزار رشته قنات از کار افتاده دارد.
انتشار:چهارشنبه 29 خرداد 1398-22:53
حوادث تفریحی در مازندران
گسترش تفریح های هوایی و دریایی در مازندران طی سال های اخیر، حوادث مربوط به بخش گردشگری را در این استان بیشتر و متفاوت تر کرده که این حوادث رو به افزایش هستند و هر سال نیز قربانی می گیرند.
انتشار:چهارشنبه 29 خرداد 1398-0:28
عصر سه شنبه در پل سفید؛
تجلیل از بانوی حامی حیات وحش در سوادکوه/ تقاضای اشد مجازات برای ضاربان توله خرس
یکی از مجرمان بومی و سوادکوهی و آن دیگری غیربومی بود، ولی حضور بانوی سوادکوهی و اطلاع رسانی به موقع او نشان داد که نگرش مردم سوادکوه حفاظت از محیط زیست است/ شدید ترین برخورد قانونی با عاملان این جرم خواهد شد.
انتشار:چهارشنبه 22 خرداد 1398-9:50
گزارش سفر به لماسیه (اوپرت)
بهشت آفرودبازان
مازنی ها را کمتر در «اوپرت» دیدم. هر که بود از تهران و کرج و مشهد و جاهای دیگر. این منطقه رها شده و همین جای نگرانی دارد پای هیچ مسئول دولتی به اینجا نرسیده است. هیچ گونه نظارت صورت نمی گیرد. با کوچکترین بی توجهی از لماسیه تا اوپرت و جنگل های پاجی میانا و سنگده و پل سفید خواهد سوخت. برای نمونه پرت شدن یک تکه زغال از ارتفاع تقریبا 2700 متری به سمت جنگل هیرکانی، منطقه را به آتش خواهد کشید. خاموش کردن آتش با نیروی انسانی امکان پذیر نیست+نامه سرگشاده پژوهشگر سوادکوهی به استانداران مازندران و سمنان
انتشار:شنبه 4 خرداد 1398-0:50
گفتگو با دکتر محمدرضا طبیبی، عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران
بومگردی باید به دغدغه استانی تبدیل شود
میتوانیم با گردشگری و بومگردی هم اشتغال ایجاد کنیم و هم ارزش/ در شهرها مردم از رستوران رفتن خسته شده اند و دوست دارند فضای جدید و سادهای را تجربه کنند/ در حوزه بومگردی مازندران کنفرانسهای علمی و پژوهشی دیده نمیشود.
انتشار:جمعه 3 خرداد 1398-23:22
گزارش مازندنومه از حمامهای سنتی در مازندران
حمومی آی حمومی
به جز چوپانان جنگل نشین که به شکل سنتی محلی به نام «تن شورون» داشتند و در همان موقعیت زندگی شان، کنار رودخانه نظافت می کردند، تا 50 سال قبل در روستاهای مازندران حمام های خزینه ای وجود داشت. نسل بعد از حمام های خزینه ای، حمام های عمومی بود. این حمام ها یا در دو قسمت زنانه و مردانه ساخته می شد یا بر اساس زمان صبح ها به آقایان وعصرها به بانوان اختصاص داشت.
انتشار:جمعه 16 فروردين 1398-13:13
«تلار» در اغما
احمد باوند، پژوهشگر سوادکوهی، سال گذشته نامه ای را با موضوع مشکلات رودخانه تلار به وزارت نیرو نوشت که از سوی این وزارتخانه پاسخی نیز داده شد. مازندنومه متن نامه و پاسخ را منتشر می کند.
انتشار:دوشنبه 12 فروردين 1398-17:29
معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران:
برای پذیرش گردشگر مشکلی نداریم
حسن حسین نژاد: 60 درصد اقامت گردشگران مازندران در محدوده محمودآباد تا رامسر است/ با جان مردم شوخی نداریم/ 70 درصد از تصادفات مازندران مربوط به افراد بومی است/ هیچ مشکل جدی برای پذیرش گردشگر در مازندران نداریم.
انتشار:شنبه 10 فروردين 1398-20:51
13 بدر بارونی مازندران
اظهارات روز شنبهی مسئولان در در ستاد اجرایی سفر مازندران: حق بیمه سال 98 سیل زدگان صندوق کشاورزان و روستائیان رایگان می شود/1361 امامزاده در مازندران داریم/تعدادی از جامعه هدف بهزیستی در سیل اخیر دچار حادثه شدند/حضور گردشگران در روستاها تصاعدی بود و 20 درصد از گردشگران در روستاها اقامت کردند/سیزده بدر مازندران بارانی است.
انتشار:پنجشنبه 8 فروردين 1398-15:36
در تعطیلات نوروز امسال،
۲۰ درصد از گردشگران کشور وارد مازندران شدند
20 درصد گردشگران (7 میلیون از 34 میلیون گردشگر) وارد مازندران شده اند. از 28 اسفند سال 97 تا 6 فروردین امسال تعداد گردشگران مقیم در مازندران به 8 میلیون و 448 هزار و 115 نفر شب اقامت رسید.