انتشار:پنجشنبه 28 دی 1396-10:42
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران خبر داد:
معرفی ظرفیت های مازندران در یازدهمین نمایشگاه گردشگری تهران
دلاور بزرگ نیا: تمامی ظرفیت های گردشگری استان مازندران، از سوم تا ششم بهمن ماه در سالن 22-20، در یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران معرفی می شود.
انتشار:سه شنبه 19 دی 1396-19:40
تولید ریزگردهای سربی در مرتفعترین روستای مازندران
اهالی روستای «کلاونگا» در بلده میگویند فعالیت کارخانه سرب در بالادست این روستا چند دهه است که باعث ایجاد آلودگی میشود/عضو شورای روستا: مشکل ما با شکسته شدن ایجاد نشد، پیش از آن هم دچار مشکل بودیم. مواد داخل سد با کمی باد روی محل و زمینهای کشاورزی پخش میشود/ نماینده نور: تمام قد در مقابل تخریب محیط زیست خواهیم ایستاد/ مدیرکل محیط زیست مازندران: فعلا کارخانه با دستور محیط زیست غیرفعال است.
انتشار:شنبه 9 دی 1396-9:23
وقتی رسم میزبانی را بجا نمیآوریم
سفر بیبازگشت پرندگان مهاجر به فریدونکنار
پرندگان مهاجر در سفر به فریدونکنار، در دام شکارچیان افتاده و به قتلگاه میروند. در این راستا امام جمعه فریدونکنار می گوید: عدهای برای فریدونکنار آبرو باقی نگذاشتند. مدیرکل محیط زیست مازندران نیز می گوید: فرصت یک هفتهای برای جمعآوری دامگاهها دادیم و نماینده منطقه نیر بیان می کند: من در حمایت از شکارچیان صحبت نکردم.
انتشار:چهارشنبه 22 آذر 1396-9:38
«نفسهای آخر» جنگلهای مازندران
یاسر طالبی -مستندساز و کارگردان مستند «نفس های آخر»: با توجه به اینکه مسأله تخریب جنگلها بیشتر به نهادها و دستگاههای حکومتی برمیگردد، سیبل ما در مستند مسئولان هستند/ بخش اعظم دغدغههای زیست محیطی را برای من برخی رسانهها مانند «همشهری» و «مازندنومه» ایجاد کردند.
انتشار:يکشنبه 12 آذر 1396-21:25
عصر جمعه در قائمشهر؛
دومین همایش حمایت از جنگلهای هیرکانی برگزار شد
جنگل های پهن برگ تقریبا در تمام دنیا از بین رفته و تنها در ایران باقی مانده است. در شرق آسیا و حتی، در اروپا هم جنگل های اولیه و باستانی از بین رفته است. جنگل های هیرکانی ایران به عنوان یک میراث باستانی و منحصربه فرد همچنان باقی مانده است که باعث شگفتی جهانیان شده است. (گزارش کامل دومین همایش جنگل های هیرکانی )
انتشار:شنبه 11 آذر 1396-9:27
در گفتوگوی تفصیلی با یک فعال محیط زیستی مطرح شد:
زباله و فاضلاب؛ بحران محیط زیست مازندران
سهیل اولادزاد: مافیای زباله داریم/ 92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود/ خیلی از مازندرانیها فکر میکنند اگر مرکبات فاسد شده را در طبیعت بریزند به کود تبدیل میشود، در حالیکه اینطور نیست/ هر چقدر به مردم بگوییم تفکیک زباله را رعایت کنند، تا زمانی که محل دفن مناسب نداشته باشیم فایدهای ندارد/ یک دهه دیگر تعداد بیماران سرطانی مازندران بسیار بیشتر از امروز خواهد بود/ در فریدونکنار تعداد زیادی از افراد شکار میکنند و به دو سه نفر در منطقه تحویل میدهند که این افراد امروز حتی به قاچاق پرنده رسیدند.
انتشار:پنجشنبه 2 آذر 1396-9:7
عصر دهم آذرماه در قائمشهر؛
دومین همایش حمایت از جنگل های هیرکانی برگزار می شود
بررسی اهمیت و وضعیت درختان شمشمادهای هیرکانی و ارائه راهکارهای مناسب برای حفظ این میراث طبیعی، پخش فیلم هایی از تخریب جنگل ها، بررسی ابعاد حقوقی تخریب جنگل ها و پنل تخصصی از بخش های دومین همایش حمایت از جنگلهای هیرکانی است.
انتشار:يکشنبه 28 آبان 1396-9:9
بانگ مرگ میراث فرهنگی و طبیعی در شرق مازندران/ استاندار مسئولان بی کفایت را برکنار کند
مسئول پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی مازندران: دخالت های فراوان اداره منابع طبیعی در پایگاه جهانی عباس آباد، ساخت بنای بتونی به نام واحد حریق در حریم درجه یک محوطه، اعطای مجوز فروشگاه در حریم درجه یک، دخالت در وظایف سازمان میراث فرهنگی و ایجاد بازار دستفروشان بدون توجه به موقعیت جهانی عباس آباد و کسب درآمد از اتومبیل های ورودی به محوطه و نامشخص بودن وظایف و خدمات این افراد از نگرانی های دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی شرق استان است/ اقدام شهرداری رستمکلا در قلع و قمع 200 اصله از درختان شمشاد که براساس قانون ممنوع است براساس کدام مجوز صورت گرفته است؟/ از استاندار مازندران درخواست جدی داریم تا جدیت خود را با برکناری مسئولان متخلف و بی کفایت، در حفظ منابع و میراث طبیعی استان بکوشد و از مرگ تنها موزه هیرکانی جهان جلوگیری کنند.
انتشار:جمعه 19 آبان 1396-20:43
لطف الله آجدانی در یادداشتی مطرح کرد:
چالش ها و راهبردهای گردشگری در مازندران
مدیر مرکز آموزش و پژوهشهای توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در یادداشتی که خطاب به مهندس محمد اسلامی -استاندار مازندران- نوشته، مهم ترین چالش ها و راهبردهای صنعت گردشگری استان را بررسی کرده است. تداخل وظایف میان نهادهای مرتبط با صنعت گردشگری، نبود سرمایه گذاری مناسب بخش های دولتی و خصوصی در توسعه ی زیرساخت ها و خدمات زیربنایی در حوزه گردشگری و بهره مند نشدن استان از ظرفیت گردشگری دریایی و ساحلی بخشی از موانع توسعه گردشگری در مازندران است.
انتشار:شنبه 29 مهر 1396-9:23
«رستوران محبوب مازندران»؛ مسیر حرفهای شدن گردشگری در مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران: اگر در گردشگری مدعی هستیم، چارهای جز حرفهای شدن در صنعت رستورانداری و ارائه خدمات این مراکز نداریم/ اگر زمانی سفرها به بهانههای فرهنگی و تاریخی یا طبیعی انجام میشد، امروز غذا نیز به این بهانهها یا دلایل اضافه شده است.
انتشار:سه شنبه 25 مهر 1396-22:26
جهش مسئولان بابل برای حفظ میراث فرهنگی
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بابل: شهرداری میتواند گوشهای از کملطفی اداره میراث فرهنگی استان در در حق بابل را جبران کند/ نماینده شهرستان بابل در مجلس: آثار تاریخی و میراثی شهرستان بابل نیازمند توجه همهجانبه است/ رییس میراث فرهنگی بابل: به علت قابلیت خاک اثر تاریخی محصولات خوبی قابل کشت بوده که این امر سبب شده مالکان راضی به فروش و واگذاری نباشند/ مسئول پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی مازندران: در سالهای اخیر به علت نبود نظارت لازم، تخلف آشکار شهرداری و اداره اوقاف بابل نسبت به تخریب آثار ثبتی می توان گفت که بخشی از هویت تاریخی و هنر معماری این شهر از بین رفته است.
انتشار:جمعه 7 مهر 1396-22:51
گفتگو با مخترعان دستگاه ساحل روب
پاک مثل دریا
اواخر تابستان امسال گروه چند نفره ای از مخترعان، دستگاه ساحل روب اختراع و بخشی از ساحل مازندران را پاکسازی کردند. سه برادر به نام های امید، امین و ایمان نژادعلی به همراه دایی خود امیرحسین قلبی این دستگاه را اختراع کردند.
انتشار:سه شنبه 4 مهر 1396-9:48
کلیساها و آتشکدهها ظرفیت گمشده گردشگری مازندران
در مازندران نام کلیسای آنتوان مقدس در شهرک ساحلی هایکاشن، کلیسای سرخ آباد سوادکوه مربوط به دوره پهلوی اول، آتشکده کوسان و آتشکده آمل از نمونههایی هستند که ظرفیت گردشگری استان ما محسوب می شوند. در این گزارش ضمن گفتگو با حسین اسلامی، دلاور بزرگ نیا و یکی از هموطنان ارمنی، این ظرفیت پنهان گردشگری را بررسی کردیم.
انتشار:سه شنبه 21 شهريور 1396-0:14
به همت دوستداران محیط زیست در قائم شهر؛
سیاهرود ساماندهی می شود
یکی از سازمان های مردم نهاد محیط زیستی در روستای کوچک میانرود قائم شهر، کارگروه ساماندهی سیاهرود را تشکیل داده، با دعوت از 12 شورای روستاهای منطقه، نماینده قائم شهر و برخی مسئولان و علاقه مندان محیط زیست قصد دارند حریم این رودخانه را آزاد کنند و آب سالم را به سیاهرود برگردانند. این کارگروه چندی پیش اعلام موجودیت کرد.
انتشار:يکشنبه 19 شهريور 1396-11:43
عمارت شهرم زباله دانی ست
تا به حال هیچ کارشناس بهداشت و سلامت و محیط زیست و پزشک و متخصصی یک جمله در بی خطر بودن آمیزش نامیمون سد هراز و شیرابه عمارت ننوشته است، ولی در رثای مخاطره آمیز بودن آن مثنوی ها نظم شده است. به راستی قیمت یک عکس یادگاری در مراسم گشایش سد و یا یک سیخ کباب گوسفند قربانی شده پیش پای وزیر و وکیل و یا یک صفحه در کتابچه تبلیغات انتخاباتی چقدر است؟! و اینکه جان انسانها و سلامت نسل هایی که برای سالیان زیادی از این معجون می نوشند و می رویانند چه بهایی دارد؟؟!
انتشار:چهارشنبه 15 شهريور 1396-22:27
سفری به «در سجین»
فریده یوسفی -پژوهشگر و ناشر مازندرانی- به تازگی سفری به یکی از روستاهای ابهر داشته و یادداشت کوتاهی درباره این سفر نوشته و در اختیار مازندنومه قرار داده است.
انتشار:چهارشنبه 8 شهريور 1396-10:3
به گفته کارشناسان، رفع آلودگیهای زمين يك مركز زباله ١٠٠ سال طول میکشد
خروجی «سد هراز» فاضلاب خواهد بود
عضو هیئت علمی دانشگاه بوراس سوئد: اگر همین امروز هم مرکز تخلیه زباله بسته شود، آلودگی ناشی از این زبالهها و شیرابه آنها تا صد سال هم در زمینهای آن منطقه باقی میماند و واقعیت این است که ساخت سد هراز نزدیک مرکز تخلیه زباله، باعث فاجعه برای آب رودخانه هراز میشود؛ چون در این صورت خروجی آب سد بهجای آب، فاضلاب خواهد بود.
انتشار:شنبه 28 مرداد 1396-10:41
بررسی تأثیرات مجموعه گردشگری گل نیلوفر بر زیستبوم تالاب حیدرکلای بابل
ورود شهرداری بابل به تالاب حیدرکلا، سوی امیدی بود برای شهروندان این شهر و بهویژه کنشگران محیطزیست، اما در تغییرات ایجادشده توسط شهرداری بابل نکاتی ناسازگار با زیستبوم این تالاب (مشکلاتی که با کمترین هزینه رفع میشود) باعث دلنگرانیهایی شد...
انتشار:دوشنبه 23 مرداد 1396-9:2
لمس زندگی جنگلنشینان مازندران در اقامتگاه بومگردی اسپرز
گزارش و گفتگویی که می خوانید حاصل یک روز اقامت ما در یک واحد بوم گردی در منطقه لفور سوادکوه است. این واحد گردشگری و بوم گردی نمونه توانسته با مدیریت جوان و پویا به عنوان برند گردشگری مازندران معرفی شود. با ما به افراسی لفور بیایید.
انتشار:شنبه 21 مرداد 1396-8:56
افراسی
گزارش تصویری مازندنومه از یک واحد بوم گردی در روستای افراسی لفور (عکس از محسن اکبرپور)