انتشار:شنبه 3 فروردين 1398-19:22
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران:
سهم بری آموزش و پرورش از خسارت سیل، ۷۵ میلیون تومان است
عسکری نیکزاد: عمده آسیب سیل در شهرستان سیمرغ است. گل و لای وارد مدارس شده و به تجهیزات خسارت جدی وارد کرده است؛ ضمن اینکه همه امکانات پژوهش سرای بابل از بین رفته است و سهم بری آموزش و پرورش از خسارت سیل، ۷۵ میلیون تومان است که ناچیز است
انتشار:جمعه 2 فروردين 1398-21:47
استاندار مازندران:
حضور نیافتن مدیران در جلسات بی معناست
احمد حسین زادگان: برخی مدیران در پاکسازی استان، اقدامی انجام ندادند/ گلایه هایی در زمینه سیل از اداره کل روستایی و راهداری داریم/ معنی ندارد وقتی جلسه می گذاریم مدیران حضور نیابند/ برخی دستگاه ها، احساس مسئولیت لازم ندارند و کار خروجی ندارد.
انتشار:يکشنبه 26 اسفند 1397-9:16
ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در کلاردشت
یکی از اجتماعات شهری که همواره از این پارهفرهنگهای محلی آسیب دیده، کلاردشت است. مطالعات بنیاد توسعه پایدار ایران بر روی کیس کلاردشت را بخوانید.
انتشار:شنبه 27 بهمن 1397-1:9
«اساس»؛ جایی برای زندگی
گشت و گذاری در روستای ِاساس سوادکوه و گفت و گو با مسئولان محل و اهالی، همراه با بازدید از موزه مردم شناسی این روستا.
انتشار:جمعه 19 بهمن 1397-14:56
رئیس پژوهشکده اکوسیستم های خزری:
تغییر اقلیم مهاجرت را در ایران تشدید کرده است
دکتر سید محمد حسینی نصر: مسأله تغییر اقلیم تمام ابعاد زندگی انسان اعم از کشاورزی، اکولوژی، اقتصاد، انرژی و محل سکونت و تصمیم به مهاجرت تاثیر دارد. امروز پناهجویان زیادی در سراسر دنیا به خاطر شرایط بد آب و هوایی تصمیم به مهاجرت گرفته اند. در کشور ما نیز این مهاجرت ها چندین سال است که آغاز شده است
انتشار:چهارشنبه 3 بهمن 1397-11:28
حفاظت از بازماندههای هیرکانی
یک فعال محیط زیستی اهل قائمشهر می گوید: هدف تشکلمان احیای گونههای جنگلهای هیرکانی است. هر جا نهالی بکاریم نام آن گونه را نیز کنارش قرار میدهیم تا مردم بدانند چه درختی را میبینند. به همین دلیل صرفا کاشت نهال برای ما مهم نیست. یعنی تنوع گونههای جنگلی و بومی برای ما اهمیت زیادی دارد. اما متأسفانه اداره کل منابع طبیعی میگوید امکان این که همه گونهها را در اختیار ما قرار دهد وجود ندارد.
انتشار:يکشنبه 23 دی 1397-8:1
بدون تخصیص اعتبار دولتی در حال اجراست:
بازگشایی تنگه «اوات» سوادکوه
تنگه «اوات» سوادکوه که سالانه چند نفر را به دام مرگ می کشاند و مشکل چند دهه اهالی منطقه است، بدون تخصیص اعتبارات دولتی در حال باز گشایی است.
انتشار:دوشنبه 3 دی 1397-22:2
گزارش «مازندنومه» دربارهی اتفاقات اخیر روستای «برنت» سوادکوه
دردسرهای یک مجوز
فعال زیست محیطی: مجوز اکتشاف معدن که در مراتع برنت داده شد، کارشناسی نبود/رئیس محیط زیست سوادکوه: برنت مرتع محسوب می شود و ما به عنوان متولی محیط زیست این نوع برداشت ها را قبول نداریم/ رئیس اداره صمت سوادکوه: مجوز اکتشاف 6 ماه اعتبار دارد و اگر طی این 6 ماه با اعتراض محلی مواجه شود و اکتشاف صورت نگیرد، به صورت خودکار مجوز لغو می شود.
انتشار:دوشنبه 3 دی 1397-0:23
گشتی در روستای ریکنده قائمشهر، مهد شکرسرخ
ن مثل نیشکر
کیفیت نیشکر ریکنده متفاوت است و مشتریان زیادی از سراسر استان مازندران و حتی خارج از استان، برای خریداری نیشکر ممتاز ریکنده به این روستا میآیند. در این سال ها دو جشنواره بزرگ گردشگری روستایی در ریکنده برگزار و چند مستند با محوریت نیشکر تولید شد. وزیر سابق کار هم طرح هر روستا، یک محصول را در ریکنده اجرا کرد.
انتشار:شنبه 17 آذر 1397-7:59
ایرانگردی با «لطیفی»ها
فریبا لطیفی به همراه همسرش محمد لطیفی با فرزندان شان پارسا و پرنیا، سفر 400 روزه را برنامه ریزی و از 20 مرداد، این سفر را از اصفهان شروع کرده اند. آن ها در نظر دارند به همه جای ایران سفر و برای سایت گردشگری خود، اطلاعات جمع آوری کنند
انتشار:پنجشنبه 15 آذر 1397-8:34
یک اظهارنظر، چند واکنش
یک رییس جمهور پوپولیست می شود!
روحانی این ماه ها خیلی تلاش می کند تا شبیه احمدی نژاد شود، ما با پدیده ای روبه رو هستیم که به دوربین نگاه می کند و دروغ می گوید، سخنان پوپولیستی و غیرکارشناسی بیان می کند، خودرای و غیرقابل تحمل شده و در کابینه برای خود مشایی و بقایی تراشیده است!(واعظی و نوبخت). کاربری زیر پست برنامه رضا رشیدپور نوشته بود: «روحانی دیگه نمی دونه چه وعده ای بده، خدا کنه هرچه زودتردوران اینم تموم بشه،خسته شدیم از دروغ هاش.» باید اذعان کرد این رییس جمهوری نیست که می شناختیم. یکی به او بگوید احمدی نژاد شدن آسان است، روحانی بمان!
انتشار:دوشنبه 28 آبان 1397-12:26
گفتگو با خواننده پاپ ساروی؛
تعداد خواننده از موزیسین بیشتر شده است
میثم اسدپور: قطعه «یوزهای ایرانی» را به مناسبت جام جهانی تولید کردیم اما صدا و سیما پخش نکرد/به خاطر علاقه به کشورم، درباره ایران قطعاتی خواندم اما هیچ حمایتی نشد، این مسائل احساسات و دوق خواننده را جریحه دار می کند/ با مافیا در موسیقی مواجه هستیم و صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرایط را به گونه ای رقم می زنند که هنرمند بدون حامی باقی می ماند و جلای وطن می کند/ در دوره ای به سر می بریم که تعداد خواننده ها از تعداد موزیسین ها پیشی گرفته است، برخی خوانندگان هم سواد کافی در این زمینه ندارند.
انتشار:دوشنبه 28 آبان 1397-12:26
آیا جنگلهایمان نفس میکشند؟
سوال این است که اگر نه لولهکشی گاز در سطوح جنگلی، حداقل تامین سوخت مورد نیاز جنگلنشینان از طریق ساخت انبارهای سوخت مورد نیاز مثل گاز، گازوییل و نفت، تامین میشد آیا نتیجهبخشتر از اجرای طرح تنفس نبود و جنگلنشینان و حاشیهنشینان جنگل را با دسترسی به سوخت راحتتر، از برداشت جنگل باز نمیداشت؟
انتشار:دوشنبه 21 آبان 1397-11:27
گزارش مازندنومه از وضعیت نابسامان رودخانه تلار
اینجا رودی مرده است!
تلار را تیره می بینم هر روز. در مسیر این رود می توانی بطری های خالی، مبل منازل، قوطی کنسرو، پوشک بچه و... را ببینی! به جای اینکه از صدای آب، آرامش یابی، سری به تاسف تکان می دهی بر این حجم از بی فرهنگی و سو مدیریت!
انتشار:دوشنبه 14 آبان 1397-12:25
پروفسور عطاالله قبادیان:
جابجایی آب فاجعه است/ خزر توان اجرای طرح انتقال آب را ندارد
دانشمند و پژوهشگر علوم زمین: جابجایی آب فاجعه است و اگر قرار بر این اتفاق است، نباید این کار از طریق دریاچه خزر اتفاق بیفتد، بلکه دریای عمان به دلیل ارتباط با اقیانوس هند گزینه مناسبتری است. دریاچه مازندران توان اجرای طرح انتقال آب را ندارد، این دریاچه برخلاف خلیج فارس و دریای عمان که دو بار رفت و آمد آب دارند بسته است و در صورت اجرای طرح خزر سرنوشتی مانند دریاچه ارومیه خواهد داشت/ تالابها در حال خشک شدن هستند و کویر از سمت گرگان در حال پیشروی به سایر استانهای شمالی است.
انتشار:چهارشنبه 9 آبان 1397-8:10
«چشمه عمارت» غرق در گل و لای
سازمان آب و فاضلاب شهری بدون توجه به حفاظت از اثر ملی چشمه عمارت بهشهر، از منبع آبی متعلق به این اثر تاریخی استفاده و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم با کارشناسی و حفاظت نکردن موثر از این بنا، موجبات تخریب آن را تسریع می کند.
انتشار:پنجشنبه 26 مهر 1397-8:36
انتقال آب خزر؛ تبلیغات سمنانیها یا بیخیالی مازندرانیها؟
در حالی که عیسی کلانتری -معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست- با صدور مجوز از انتقال آب حمایت کرده است. ادعایی که در تاریخ ۲۳ مهر ۹۷ با انتشار مطلبی به نقل از وزیر نیرو در همشهری سمنان بار دیگر مورد توجه قرار گرفت. سمنانی ها در این زمینه حتی دبیرخانه ای تخصصی در دانشگاه خود ایجاد کرده اند. در همین باره علی محمد شاعری -عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس- گفته که انتقال آب خزر صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و در مجلس رد شده است.
انتشار:پنجشنبه 19 مهر 1397-13:54
گشت و گذاری در شهر پلههای مازندران
پله پله تا بیتفاوتی!
سال ها پیش شهرداری پل سفید، جاهایی را که بیشتر از 20 پله داشته، شمارش کرده و در 80 کوچه، 8800 پله وجود دارد. پله ها 30 تا 500 تایی هستند. جالب این که تعداد پلکان پل سفید با جمعیت این شهر برابری می کند. هر شهروند، یک پله! اما متولیان نخواسته اند یا نتوانسته اند از این پله ها برای رشد و ظهور و ارتقای شهر بهره ببرند. ساده ترین جمله هم این است: «پول نداریم، اولویت نیست.»
انتشار:دوشنبه 16 مهر 1397-17:10
بمب ساعتی فعالی به نام «عمارت»
دکتر نرگس مهدئی، یک عضو هیئت علمی دانشگاه: در عمارت آمل که یک تهدید ملی است زباله حاوی حجم قابل توجهی گاز متان شده است. زباله هشت شهر به آن وارد میشود که قابلیت انفجار را داشته و هر لحظه امکان دارد این بمب ساعتی فعال شود/ سال گذشته فعالان محیط زیستی 10 روز جلوی دفن زباله در این محل را با دستور دادستان گرفتند و مسئولان سه ماه مهلت خواستند اما امروز میبینیم که هنوز هم اتفاق خاصی نیفتاده است/ در گذشته به همراه یکی از این انجمنهای فعال در زمینه محیط زیست 400 اصله درخت کاشتیم که ده مورد هم به بار ننشت، چون جانمایی درست و نظارت در آن جدی گرفته نشد/قبول داریم تله کابین در آمل توسعه است اما ما داریم آن را در مکان نامناسب احداث و محیط زیست را قربانی میکنیم.
انتشار:سه شنبه 27 شهريور 1397-18:21
استمرار چالشهای سربی کلاونگاه
سد پساب معدن سرب کلاونگاه، 4 ماه پس از آغاز به کار مجدد این معدن شکست.(گفتگو با دهیار و عضو شورای کلاونگاه، فرماندار نور و مدیرکل محیط زیست مازندران)