انتشار:سه شنبه 28 مرداد 1399-8:35
نوشته هایی برای زندهیاد «قاسمعلی ایرانمنش»
«ایران» در «منش» تو بود
3 یادداشت و دلنوشته به مناسبت درگذشت استاد قاسمعلی ایرانمنش
انتشار:يکشنبه 26 مرداد 1399-0:21
نوشته هایی برای زندهیاد «قاسمعلی ایرانمنش»
حال من را همچنان از باد سرگردان بپرس
5 یادداشت و دلنوشته به مناسبت درگذشت استاد قاسمعلی ایرانمنش
انتشار:شنبه 25 مرداد 1399-20:18
قاسمعلی ایرانمنش، فعال سیاسی و فرهنگی مازندران درگذشت
من خود به چشم خویشتن، دیدم که جانم میرود
قاسمعلی ایرانمنش چهره فرهنگی و سیاسی اصلاح طلب مازندرانی صبح امروز بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت+یادداشت هایی از دکتر علی کریمی مله، منصور جعفری، حسین برزگر، حسن مهدوی و...
انتشار:دوشنبه 20 مرداد 1399-11:2
سوتزنی برای یک دانشگاه
در یکی از دانشگاههای مازندران اتفاقاتی می افتد و سکوت خبری عجیبی نیز بر این اتفاقات حاکم است.
انتشار:جمعه 9 خرداد 1399-13:17
رونمایی از قتل رومینا؛
انسداد گفتوگو و ایجاد فاصله
تازهترین یادداشت دکتر حسین برزگر ولیکچالی/ در تحلیل این قتل تلخ مجموعه ای از عوامل دخیل بوده و قصور داشته اند و حتی تقصیر. از خانواده، مدرسه، نهاد انتظام بخش و مجموعه دادگستر و نهاد قانون گذار. اینکه هنوز جامعه و خانواده آموزش ندیده که چطور در برابر خواسته یک نوجوان و در اینجا فرزند دختر، راه حل ارائه کند و با گفتگو در بستری امن و احترام آمیز زمینه تفاهم و گفتگو و تراضی فراهم می شد. جامعه دچار انقطاع و گسست نسلی شده است. بالطبع در چنین وضعیتی که دو نسل در دو سمت و سوی متفاوت و متناقض قرار میگیرند و یکدیگر را نمیفهمند، هنگامی که بخواهند همدیگر را ارزیایی یا قضاوت کنند بروز اتفاقاتی از این نوع اجتناب ناپذیراست.
انتشار:يکشنبه 4 خرداد 1399-16:31
دلنوشته استاد کیوس گوران به مناسبت درگذشت دکتر محمد طیبی
به سوگِ رفتنِ تو سوگوارم!
توفیقِ آشنائی ام با اوی نازنین از 35سالِ پیش میّسر شد که در واقع طبیب اش ندیدم؛ شیدائی بیش نبود. عشق به نوشتن داشت بیآنکه خط و ربطی اش داده باشند.
انتشار:جمعه 2 خرداد 1399-12:3
آیا پوشش دستکش برای عموم مردم ضروری است؟
استفاده از دستکش برای مردم در فضای عمومی و هنگام بیرون رفتن از منزل به منظور اجرای کارهای روزمره، توصیه نمی شود و در چنین مواردی پوشیدن دستکش یک اقدام پیشگیرانه به حساب نمیآید. به جای آن، باید اقدامات پیشگیرانه روزمره مانند رعایت فاصله اجتماعی از دیگران، شستن دستها با آب و صابون (یا استفاده از ضدعفونیکننده دست با پایه الکلی) انجام شود
انتشار:جمعه 26 ارديبهشت 1399-10:5
گزارشی از خانواده مرحوم احمدی که 8 عضو بدنش را اهدا کردند
بخششی ماندگار
همسر مرحوم احمدی میگوید: بنا به نظر پزشکان، اعضای بدن همسرم قابل اهدا بود که با توجه به خیرخواهی همیشگی خانعلی و این که بتوانیم پس از فوتش، اثری ماندگار از او باقی بگذاریم، تصمیم به اهدای اعضای بدنش گرفتیم. بنابراین قلب، کلیه و سایر اعضا، به تشخیص پزشکان و با عمل جداسازی، به صورت رایگان به 8 بیماری که در صف انتظار پیوند بودند، اهدا شد.
انتشار:شنبه 6 ارديبهشت 1399-13:6
گزارشی از نوجوانان و جوانان فعال در پویشهای مردمی مبارزه با کرونا
تا روشنی صبر کن
کرونای لعنتی، صحنه های شیک و زیبا کم ندارد. این ویروس آدمها را دو دسته کرده است: دستهی بی تعهدها و بی خیالها و دستهی متعهدها و مسئولیتپذیرها. این تقسیمبندی سن وسال هم نمی شناسد. می تواند حسین 12 ساله و جوان 25 ساله مسئولیتپذیر باشی یا بزرگ باشی و برایت مهم نباشد دور و برت چه میگذرد.
انتشار:جمعه 15 فروردين 1399-19:41
گزارش «مازندنومه» از بانوانی که به رایگان ماسک و لباس کادر درمانی می دوزند
این بانوان فوق العاده!
وقتی در روزهای نخستین اعلام رسمی کرونا، روی در داروخانه ها می خواندیم: «ماسک ، الکل و مواد ضدعفونی نداریم، سوال نفرمایید»، برخی به فکر افتادند که منتظر نمانند و خود قدمی بردارند.
انتشار:دوشنبه 11 فروردين 1399-13:7
مشاهدات کرونایی یک خبرنگار
روزهای شگفتانگیز
این ماه ها در آینده تاریخ ما خواهد شد. همان طور که سال وبا و طاعون داشتیم، بعدها سال کرونا خواهیم داشت. کرونا دیر یا زود خواهد رفت. آیا پس از کرونا ما همان آدم سابق خواهیم ماند؟
انتشار:شنبه 9 فروردين 1399-11:17
اعتمادسازی سازمان های مردم نهاد در بحران کرونایی
زمان آن رسیده که پس از شرایط کرونایی، هم دولت و هم نماینده های جدید مجلس و هم شوراهای شهر و استان و کشور بیش از پیش به خود بیایند تا ساز و کارهایی را در قانون پیش بینی کنند که به مدد آن بتوان از سازمان های مردم نهاد به عنوان بخش مهمی از سرمایه اجتماعی به سود کاهش مشکلات و افزایش پیشرفت و توسعه ی کشور و جامعه بهره گرفت.
انتشار:پنجشنبه 7 فروردين 1399-10:6
جهان پس از کرونا
ظهور ویروس نو ظهور "کووید ۱۹" و پاندومی شدن آن در سطح جهان و درگیر کردن همه کشورها و همراه با تلفات، جنگ سوم جهانی است با این تفاوت که به جای جنگ انسان با انسان، جنگ انسان با موجود ریزی به نام ویروس است. قطعا این جنگ که جهان بشریت را درگیر کرده تاثیرات منفی و مثبت بر کل جهان و در داخل کشورها بر جای خواهد گذاشت و طلیعه پساکرونا از اکنون پدیدار شده است.
انتشار:چهارشنبه 6 فروردين 1399-10:10
اکنون زمان استفاده از سرمایه اجتماعی است
از همین امروز دست به کار شویم و با آن دسته از افرادی که شماره تماس آنها را در گوشی تلفن خود داریم صحبت و سعی کنیم از قدرت سرمایه اجتماعی خودمان برای متقاعدسازی آنها جهت همراهی با قرنطینه خانگی، استفاده کنیم. به نظر می رسد دولت فاقد چنین قدرتی باشد
انتشار:سه شنبه 5 فروردين 1399-9:27
گزارش «مازندنومه» از بیمارستان شهدای زیراب
«کرونا»؛ خوب، بد، زشت!
حدیث امیری 12 سال است که پرستار است. او از شرایط سخت کاری در یک ماه گذشته می گوید که حتی نمی تواند با این پوشش، یک لیوان آب بخورد! خانم امیری یک جمله را تکرار می کند: «ما تمام این شرایط را تحمل می کنیم فقط مردم در خانه های خود بمانند.»7 نفر از اعضای یک خانواده مبتلا به کرونا شده و اینجا بستری هستند. کمی که حرف می زند، سرفه اش می گیرد.
انتشار:سه شنبه 5 فروردين 1399-9:3
رهیافت جامعه شناختی بحران کرونا
طبق رهیافت جامعه شناختی اگرچه نمی توان از وقوع یک پدیده فیزیکی (مانند کرونا ویروس)جلوگیری کرد اما می توان از تبدیل شدن آن به یک پدیده اجتماعی و فاجعه دهشتناک پیشگیری کرد.
انتشار:شنبه 2 فروردين 1399-19:45
یک روز پس از حادثه سقوط سنگ در روستای «پیت سرا»ی سوادکوه؛
جابهجایی «پیتسرا» میسر نیست/ دولت وام میدهد
در جلسه ستاد بحران با محوریت بررسی وضعیت بحرانی روستای پیت سرای پل سفید عنوان شد که جابه جایی و تخلیه این روستا عملا امکان پذیر نیست و در طول 40 ساله انقلاب فقط یک مورد تخلیه روستا را در استان شاهد بودیم. جابه جایی روستا فقط در شرایطی که همه ی اهالی روستا موافقت کنند و خود اهالی یا منابع طبیعی زمینی برای افراد از قبل در نظر بگیرد، امکان پذیر است.
انتشار:شنبه 2 فروردين 1399-18:54
جای خالی مدیریت متمرکز در فعالیتهای مردمی
برخی فعالان اجتماعی در مازندران معتقدند بخشی از تلاش گروههای مردمی برای تهیه مایحتاج بهداشتی به دلیل نبود ساختار متمرکز و نیازسنجی هدر می رود.
انتشار:جمعه 16 اسفند 1398-21:5
در گفتگو با مسئولان محلی بررسی شد:
آخرین وضعیت «کرونا» در سوادکوه
سعید یزدانی، فرماندار سوادکوه گفت: در روزهای آینده 5 هزار ماسک با کمک خیران خریداری شده که وارد شهرستان می شود.
انتشار:سه شنبه 15 بهمن 1398-7:56
تحلیلی بر عملکرد مدیریت آموزش و پرورش مازندران؛
سرمایه اجتماعی؛ فرصت سوزی یا فرصت سازی؟
عملکرد 22 ماه مدیریت عسگری نیکزاد در بزرگترین دستگاه اجرایی استان به گونهای توسط وی رقم خورد که در آخر تقریباً حمایت تمامی این مجموعهها را از دست داد. او نتوانست چندان موفقیتآمیز از حجم عظیم حمایت و مولفههای طلایی سرمایه اجتماعی استفاده کند و در آخر کار تقریباً دیگری چیزی از «اعتماد»، «پیوند»، «مشارکت»، «شفافیت» و «احساس تعلق» در مورد مدیریت او باقی نماند.