انتشار:شنبه 2 تير 1397-18:22
شهر جای فرشتهها نیست
نماینده قائم شهر می گوید: لایحه ی حمایت از کودکان و نوجوانان کشور حدود ۱۰ سال در مجلس شورای اسلامی مورد بی توجهی قرار گرفته بود و جای خالی قانون حمایت از کودکان و نوجوانان کشور همواره احساس میشود، به طوری که برخی از کودکان این کشور از حقوق اولیه خود محروم هستند.
انتشار:پنجشنبه 31 خرداد 1397-16:4
این یادگار متروک و خسته
مهدی خلیلی، باستانشناس و پژوهشگر قائم شهری در یادداشت تازه اش آورده: از کارخانه باشکوه پنبه پاک کنی کیاکلا که سبب تشکیل و رونق شهر کیاکلا بود و صدها تن در آن به کار مشغول بودند، امروزه تنها تک برج خسته ای به یادگار مانده است.
انتشار:پنجشنبه 31 خرداد 1397-16:3
راه اندازان کمپین «نه به احداث سد فینسک»:
سمنانیها به تعهدات خود عمل نکردند/ مازندران را هم کویر می کنند
حسین اسلامی: با افزایش بیرویه جمعیت شهر سمنان، مردم این شهر و صنایع دچار بیآبی شدهاند و تنها راه آب درمانی سمنان، حمله به منابع آبی مازندران بود/ علی رمضانی: سمنانیها در سال 67 چشمه روزیه خطیرکوه را از مارندران جدا کردند، این چشمه سربند رودخانه تلار بود، پمپاژ آب چشمه روزیه به سمنان، باعث بروز آسیبهای جدی بر اکولوژی تلار شد. سرنوشت تلار نشان میدهد سمنانیها در گذشته هم به تعهدات خود عمل نکردند.
انتشار:شنبه 19 خرداد 1397-11:9
درباره ی ساری
نویسنده یادداشت مازندنومه، نبود پاسخگویی و شفافیت مالی، همچنین پروژه گرایی محض را از مهم ترین اشکال های شهرداری ساری می داند و می نویسد: ابهام در قراردادهای فی مابین شهرداری و پیمان کاران، استخدام بی ضابطه در واحدهای مختلف شهرداری، توسعه بروکراسی زائد شهری، فرسودگی ادوات و ماشین های خدماتی شهرداری، بی توجهی به واحدهای ایمنی شهر همانند ایستگاه های آتش نشانی، وضعیت نابسامان آسفالت معابر شهری و پیاده روها، احداث روگذرها و زیرگذرهای غیراستاندارد، نبود اولویت سنجی پروژه ها و توجه صرف به مسائل تبلیغاتی، نبود برنامه ریزی منسجم برای میدان ها و تقاطع های اصلی شهر، بی توجهی به بافت های زائد و فرسوده شهری، تراکم فروشی بی قاعده و افراطی، هزینه های بی دلیل و سرسام آور به بهانه فعالیت های فرهنگی و مذهبی، رویکرد پوپولیستی در مواجهه با نخبگان، سامان ندادن به مبادی ورودی شهر، برگزار نکردن نشست مطبوعاتی و گفتگوی اختصاصی و... همچنان لاینحل باقی مانده است و زیر خروارها هیاهوی تبلیغاتی خاک می خورد.
انتشار:شنبه 12 خرداد 1397-12:50
به بهانه درگذشت دانش آموز تیزهوش مدرسه فرزانگان ساری
رقابت های پوشالی!
باید اجازه دهیم کودکان ما از زندگی لذت ببرند و مدرسه را مرکز یادگیری مهارتهای اساسی زندگی کنیم و «معصومه» ها و «رضا» های کشورمان را در نوجوانی از دامن مرگ ناگهانی و ناشی از اضطراب و استرس برهانیم.
انتشار:سه شنبه 8 خرداد 1397-8:10
سردار اسکندر مومنی در ساری آمار داد:
غرق شدگان خارج از طرح دریا، 90 درصد!
جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران: سال گذشته ۸۶ نفر در سه استان شمالی غرق شدند که نسبت به سال قبل از آن، ۲۵ درصد کاهش داشت/ بیش از ۹۰ درصد در مناطق خارج از طرح و در مناطق ممنوعه غرق شدند.
انتشار:دوشنبه 7 خرداد 1397-9:14
رتبه اول مازندران در میانگین خودکشی با قرص برنج
قرصی که شفا نمی دهد!
قرص برنج با وجود ممنوعیت عرضه از سال 1385، همچنان در مازندران قابل دسترس است. احتمالا تا کنون شکایتی از فروشندگان قرص برنج در مازندران انجام نشده است که همچنان عرضه این قرص به صورت گسترده در همه شهرهای استان دور از چشم قانون انجام میشود؛ قرصی که کشاورزان با آن آفات و حشرات را میکشند و متأسفانه بعضی ها هم خودشان را!
انتشار:يکشنبه 6 خرداد 1397-7:47
در جلسه شورای شهر ساری مطرح شد:
عشوری: شیوه انتخاب شرکت «آوانگر» غیرقانونی است/ زلیکانی: حرف عشوری درست است
اسفندیار عشوری: از مهرماه مشخص بود یک شرکت خاص انتخاب میشود و این شیوه انتخاب، غیرقانونی است. آوانگر شرکتی است که شهرداری پیشنهاد داده نه شورا/ علی اکبر زلیکانی: حرف عشوری درست است و این موضوع در نخستین دستور کار جلسه بعدی قرار گیرد.
انتشار:يکشنبه 6 خرداد 1397-7:46
کابوس شکستن دیواره دریاچه «ولشت»
اخیرا شهرک شن و ماسه ای در غرب استان مازندران احداث شده که علاوه بر خطرات زیست محیطی و سرریز شدن شیرابه به رودخانه چالوس در حد فاصل بین چالوس و مرزن اباد، باعث تولید ریز گردها و هوای آلوده برای ساکنان منطقه شده است. به گفته برخی اهالی منطقه خطر بزرگتر فعالیت این شهرک در چند صدمتری دریاچه ولشت و خطر انفجار و ترکیدن دریاچه و طغیان سیل و محو قسمت بزرگی از شهرهای چالوس و نوشهر است.
انتشار:چهارشنبه 2 خرداد 1397-11:9
عضو شورای شهر ساری ادعا کرد:
قراردادهای «کشکی» شهرداری با پول مردم
اسفندیار عشوری: سه ماه قبل از اینکه پیمانکار اصلی قرارداد ببندد، پیمانکار دست دو کار را شروع کرد. دنبال این هستیم که جلوی این کارهای خلاف و غیرقانونی گرفته شود، شاهد قراداد، صورت وضعیت، ادعای پیمانکار دست دو و محل اجرای پروژه است. امیدواریم که این فرصتی شود دوستان شهرداری برآوردها را واقعی ببندند. قرادادی که می توان با 700 میلیون تومان بست را به قیمت سه میلیارد و 600 میلیون تومان نبندند و بعد بگویند در زمان پرداخت کم می کنیم. این فرصت را برای همه پیمانکاران فراهم تا در یک فرآیند عادلانه در آگهی مناقصه شرکت کنند نه اینکه پروژه ها به آقای خاص داده شود که سالانه بیش از 40 میلیارد تومان با شهرداری قراداد دارد.(گزارش کامل بازدید از معدن زباله ساری)
انتشار:چهارشنبه 2 خرداد 1397-9:30
ساعتی با خانواده شهید فتح خرمشهر پل سفید
مشق عاشقانه ی عبدالله
نگاهم به دستان خواهر شهید عبدالله رهنما گره می خورد که با گوشه چادر اشک های بی اختیارش را پاک می کند. بریده بریده به گذشته پرواز می کند: «عبدالله از من بزرگتر بود. در آن دوران وضعیت اقتصادی خانواده ها در روستاهای دور افتاده ضعیف بود. عبدالله برای اینکه دفتر مشق شب تهیه کند، مشق های بچه ها را می نوشت و دوستانش جای نوشتن مشق ها، به عبدالله دو برگ سفید دفتر خود را می دادند و او برگه های سفید را جمع می کرد و با نخ و سوزن آنها را می دوخت تا یک دفتر برای خود تهیه کند.»
انتشار:دوشنبه 31 ارديبهشت 1397-11:11
افشاگری اسفندیار عشوری علیه تخلفات شهرداری ساری
اسفندیار عشوری -عضو شورای شهر ساری- به همراه علی اکبر زلیکانی -عضو دیگر این شورا- و جمعی از خبرنگاران به تلمادره رفتند تا اسناد تخلف شهرداری ساری را در زمینه واگذاری زباله به پیمانکار افشا کنند.
انتشار:يکشنبه 30 ارديبهشت 1397-8:24
روزی که پلنگ به امامعلی حمله کرد
امامعلی اسد -دامدار سوادکوهی- می گوید: ناگهان در میان بزها پلنگی را دیدم. چشم ام که که به چشم پلنگ افتاد، به سمت من حمله ور شد و به سر و صورتم چنگ انداخت. سپس مرا به سمتی پرت کرد که در اثر آن کمر و کتفم صدمه دید.
انتشار:يکشنبه 30 ارديبهشت 1397-7:57
حاشیه نشینان مازندران و دریغ از کیفیت زندگی!
ساماندهی مناطق حاشيه و حاشيه نشيني باید به صورت جدي دردستور كار قرار گیرد و ارتقای اجتماعي، فرهنگي و سلامت (ساماندهي سكونتگاههاي غير رسمي و مناطق حاشيه نشين )ضروری است.
انتشار:پنجشنبه 27 ارديبهشت 1397-0:3
تغییر در مرکز اسناد مازندران
شکیبایی رفت، آزادیان آمد
با حضور معاون سازمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، روسای مرکز اسناد مازندران تودیع و معارفه شدند. معاون سازمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران در این مراسم گفت: کار سازمان اسناد این نیست فقط مدارک را از دستگاههای اجرایی بگیریم و در جای دیگر بایگانی کنیم/ رییس جدید مرکز اسناد و کتابخانه مازندران هم گفت: شخصیتهای بزرگی در استان داریم و باید خاطرات این افراد مکتوب شود.
انتشار:شنبه 22 ارديبهشت 1397-21:42
واکنش عضو شورا به پاسخگو نبودن شهردار ساری؛
پیگیری نشود، شکایت می کنم
اسفندیار عشوری: سوالات بسیاری را در صحن شورا مطرح کردهام، اما به سوالاتم پاسخ نمی دهند، اگر پاسخ سوالاتم را نگیرم در حضور خبرنگاران، با ارائه سند، صحبت میکنم. از این پس در هر جلسه با سند وارد شورا می شوم و امروز برای شروع دو سند به همراه خود آوردهام/ اگر قرارداد محل دفن زباله در تلمادره پیگیری نشود شخصا با اسناد به دادگاه شکایت می برم.
انتشار:شنبه 22 ارديبهشت 1397-9:56
توسعه ی ورزش همگانی در 15 شهرستان ساحلی مازندران
معاون توسعه ورزشهای همگانی اداره کل ورزش و جوانان مازندران: در 15 شهرستان ساحلی، برای پر کردن اوقات فراغت گردشگران و مردم محلی، ورزش همگانی را با کمک هیاتهای ورزشی توسعه میدهیم/ سهشنبههای بدون خودرو از مصوبههای شورای ورزش همگانی است که در برخی شهرهای مازندران اجرا میشود و تلاش داریم تا در همه شهرستانها حداقل کارکنان دولت، سهشنبهها بدون خودرودر محل کار خود حاضر شوند.
انتشار:شنبه 22 ارديبهشت 1397-8:8
نقدی بر وضعیت مطبوعات مازندران
آینه های غبار آلود
مطبوعات مازندران به طور فاجعه باری به واحد روابط عمومی نهادها، سازمان ها و دستگاه های دولتی تبدیل شده و اغلب آنها حتی در طی ماه ها از تولید یا انتشار یک گزارش انتقادی اجتناب می ورزند. تعجب آور نیست که شرایط استان مازندران هر روز بدتر از دیروز شده و معضلات گوناگون پشت سر هم گریبان این استان را می گیرند. کار مطبوعاتی اگر انتقادی نباشد، روابط عمومی است. این یک اصل است که به هیچ عنوان نمی توان آنرا نادیده گرفت. به این ترتیب باید گفت ما در مازندران روزنامه، هفته نامه، سایت و نشریه به معنای واقعی بسیار کم داریم.
انتشار:شنبه 22 ارديبهشت 1397-8:8
نیمروزی در میان عشایر سوادکوهی
آخرین جرعه این جام
پیرمرد می گفت: شغل آبا و اجدادی اش دامداری است. عمو ابراهیم می گفت: در گذشته سختی های زیادی را در کوچ به ییلاق و قشلاق متحمل شده و چندین روز پیاده با اسب مسیر را طی می کردند. من به لباس و کفش گِلی ام نگاه انداختم و بعد فکر کردم که این دامدارها عمری است همین گونه در تکاپو و زیست هستند. تلاش دارم معنی واژه های «شرایط مطلوب»، «رفاه» و «رضایت» را در کلام و چهره ی این پیرمرد بیابم. در ورای بی سویی چشمانش، چشم دلش روشن است و حتی با کم ترین امکانات رفاهی و بهداشتی و آموزشی شکر می کند و راضی است.
انتشار:يکشنبه 16 ارديبهشت 1397-8:46
بحران آب از آن چه فکر می کنيد به شما نزدیک تر است
سه میلیون و 169 هزار نفر جمعیت مازندران روزانه 538 هزار مترمکعب آب مصرف میکنند و 82 هزار مترمکعب، آب کم داریم. در طول 50 سال اخیر فقط یکسال از بارش امسال کمتر بوده است. با محوریت بحران آب با معاون سیاسی و معاون عمرانی استاندار مازندران، مدیران عامل شرکتهای آب منطقهای، آب و فاضلاب روستایی و آب و فاضلاب شهری و همچنین مدیرکل مدیریت بحران مازندران گفتگو کردیم. احمد حسینزادگان می گوید:94 درصد از منابع آبی ما در حوزه کشاورزی، چهار درصد در حوزه آب آشامیدنی و 2 درصد در حوزه صنعت مصرف میشود و نیازمند تغییر رویکرد در نحوه کشت هستیم چراکه با این شیوه کشاورزی، در درازمدت با مشکلات بیشتری مواجه میشویم.