انتشار:دوشنبه 6 آذر 1396-8:58
گنج و رنج فرهنگ و هنر در آمل
بی آن که بتوان پاره ای تلاش های با درجات متفاوت ارزنده بعضی از مسوولان در ادوار مختلف شورای شهر و شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل و نیز دیگر مسوولان مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر و دارای وظایف قانونی برای حمایت از فرهنگ و هنر را انکار کرد و نادیده گرفت، به حکم صدق و انصاف باید پرسید و پاسخ داد که در کارنامه فرهنگی و هنری مسوولان آمل، حمایت از اهالی فرهنگ و هنر چه سهم و وزنی را به خود اختصاص داده است؟!
انتشار:پنجشنبه 2 آذر 1396-9:48
از ۷ تا ۱۰ آذرماه با موسیقی البرزنشینان
لیلم دوم، جذاب تر و شنیدنی تر
دومین جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان لیلم ۷ تا ۱۰ آذرماه در سه بخش رقابتی، البرزنشینان و بین الملل در ساری، آمل، بهشهر و سمنان برگزار می شود.
انتشار:يکشنبه 28 آبان 1396-11:9
تپورستان و تپور در کجا ریشه دارد؟
دین نام تپه های خاکی گنبدی شکل ساخته انسان است که به طور پراکنده در مازندران و به ویژه اطراف ساری و در مکان های مختلف وجود داشته اما با ظهور عصر ماشین و به کمک بولدوزر و لودر، بسیارشان منهدم و به اصطلاح تسطیح شده اند...
انتشار:يکشنبه 21 آبان 1396-8:49
گزارش 120 سالگی نیما
به نیما تعصب نداریم
محمدعظیمی: یونسکو نیما را در لیست مشاهیر خود ثبت کرد، اما ما در تقویم خودمان روز نیما را ثبت نکرده ایم-خانه نیما در تهران بلااستفاده مانده است- تعصب بومی خود را از دست داده و برای این شاعر کاری انجام ندادیم/ مدیرکل ارشاد مازندران: نخستین جشنواره سراسری شعر مازندران به همراه نشان ملی نیما یوشیج در بهمن ماه سال جاری برگزار میشود/ مدیرکل میراث فرهنگی مازندران: زندگی و تفکرات نیما یوشیج دارای ابعاد پنهانی است که هنوز شناخته نشده است.
انتشار:شنبه 20 آبان 1396-20:57
در گفتگوی مازندنومه با عماد افروغ و محمد اسلامی در حاشیه نمایشگاه کتاب ساری مطرح شد:
نگرانی محققان ومسئولان از سرانه پایین مطالعه در کشور
جامعه شناس برجسته ایرانی: می پذیریم که تا حدی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی مطالعات را تحت تاثیر قرار داده اما این دلیل نمی شود این اندازه آمار مطالعه پایین باشد-کتابی درباره جامعه شناسی فرهنگی ایران خواهم نوشت/ استاندار مازندران: کپی کردن از روی دست دیگران، ما را به هدف نزدیک نمی کند-برای افزایش سرانه مطالعه ،برنامه هایی که در کشور وجود دارد را اجرایی می کنیم.
انتشار:يکشنبه 14 آبان 1396-9:32
«روایت آخر» به روایت عبدالله روحی
محمد علی تقی زاده پاسندی، به مناسبت 23 آبان، نهمین سال درگذشت استاد عبدالله روحی، از این شاعر و نویسنده ساروی روایت می کند.
انتشار:يکشنبه 7 آبان 1396-18:38
عصر پنج شنبه در قائم شهر؛
آیین تجلیل از دو نام آور علمی مازندران برگزار شد
مراسم نکوداشت دو نام آور دانش پزشکی مازندران -پروفسور بهروز برومند و پروفسور علیرضا رنجبر- عصر پنجشنبه گذشته درسالن ابن شهر آشوب قائم شهربرگزار شد.
انتشار:جمعه 21 مهر 1396-11:8
زندهسازی تاریخ در گورستان وستمین کیاسر
خواب سوارهنظام اشکانی بر هم خورد
ارتفاع بیشتر از دو هزار متر است. وسط جنگلهای کیاسر. درختان آتشزده زیاد دیده میشوند. درختان که بمیرند میتوان زمین را برای کاشت و کشاورزی آماده کرد. چشمها را که ببندی، میتوانی صدای شمشیرهایی را که به هم ساییده میشدند بشنوی و میتوانی شجاعت مردانی را ببینی که جنگیدند و کشته شدند. وستمین یکی از بکرترین محوطههایی است که به گفته باستانشناسان به دلیل شباهت به موارد دیگر به دوره اشکانی تعلق دارد. منطقهای که شاید دیدهبانی، پشتیبانی یا حتی پادگانی نظامی بوده، اما سالهای گذشته به دلیل رواج کشاورزی در آن، بخشی از اطلاعات محوطه هنگام شخم و برداشت از بین رفته است.
انتشار:يکشنبه 9 مهر 1396-22:30
روایت کرب زن ها از کربلا
در استان مازندران در مناطق مرکزی و شرق استان از جمله بندپی شرقی بابل، دهستان کوهساران قائم شهر و برخی روستاهای ساری و میاندورود و بهشهر آیین قدیمی کرب زنی برگزار می شود/ محرم امسال دسته کرب زن های روستای ساروکلا با مرثیه سرایی استاد ابوالحسن خوشرو، چند برنامه در قائم شهر اجرا کردند.
انتشار:چهارشنبه 5 مهر 1396-8:21
بیانی چند در حالات و آناتِ شاعر عاشورایی؛ میرزا محمود فداییِ تَلاوکی
مطربِ مهتابرو، آنچه شنیدی بگو...
در مقدمة دیوان فدایی تلاوکی میخوانیم که ابتدا، خود را نهیبی میزند به دلیل غفلت از تصفیه و تزکیة قلب و نَفس. اما بهناگاه، ندایی که باید به یاریاش میآمد، سرتاپای وجودش را فرا گرفت...
انتشار:سه شنبه 4 مهر 1396-9:21
علیرضا دهرویه:
دنیا عوض شده، شاعران خود را تغییر دهند
شاعر برجسته کشور از تاثیر فضای مجازی بر شعر می گوید: دنیا عوض شده است ما شاعران نیز مطابق دنیا باید خود را تغییر دهیم/ خیلی از کانال های تلگرامی بالای یک هزار عضو دارند و شعر شاعران را می خوانند، در صورتی که کتاب با هزینه گزاف و با تعداد محدودی چاپ می شود و ممکن است به سختی در دسترس خواننده ی اصلی برسد.
انتشار:شنبه 1 مهر 1396-10:17
رمان نویس ساروی:
برای ارتباط با مردم می نویسم
آذرنوش مختاری نژاد: شاگرد استاد کدکنی بودم و سایر استادانی که کتاب های آنها در مقطع دکترا تدریس می شود. احساس کردم باید چیزی بنویسم و از خود به یادگار بگذارم. البته ترسی هم در من وجود داشت که باعث خودسانسوری شد، ضمن اینکه 80 صفحه از کتابم «عشق و راز» را هم ارشاد دولت گذشته حذف کرد. حرف هایی درباره مازندران، زنان مازندران و آداب و رسوم این منطقه داشتم که در کتابم آوردم.
انتشار:شنبه 1 مهر 1396-9:36
نخستین کتاب شهرگرایی در سفرنامههای مازندران منتشر شد
به تازگی کتاب «راویان قصههای رفته از یاد» به کوشش دکتر «زبیده سورتیجی» و دکتر «علی رستمنژاد نشلی و توسط نشر «رسانش نوین» به بازار کتاب عرضه شده است.
انتشار:سه شنبه 28 شهريور 1396-6:18
در گفتگو با دانا و کمند کبیری مطرح شد:
موسیقی مازندران تفکر جدید می خواهد/ آموزش و نظارت در آموزشگاه ها می لنگد
موسیقی مازندران نیازمند تفکر جدید است/ تعدد آموزشگاه ها این سوال را پیش می آورد که آیا به تعداد مربیان این آموزشگاه ها، نیروی متخصص داریم؟/ سیستمی که مجوز می دهد هم می لنگد. نباید فضا به گونه ای باشد که هر کسی در این عرصه مدعی باشد. ارشاد برای کسانی که زحمت کشیده اند سختگیری می کند اما نیامدند به موسسه های موسیقی بگویند که خروجی ضعیف دارند/ فضای مجازی و تکنولوژی، به موسیقی ضربه وارد کرده است/ صدا و سیما در مسیر سانسور است و گزینه خوبی برای هدایت خوانندگان جوان نیست.
انتشار:جمعه 24 شهريور 1396-13:36
عصر پنجشنبه در سالن سلمان هراتی ارشاد مازندران؛
آیین نکوداشت استاد ایرج اصغری برگزار شد
احد جاودانی: انسان های فرهیخته ای که مدیون قلم آنها هستیم اگر به دنبال کارهای اقتصادی می رفتند شاید در رفاه بیشتری بودند اما وقت و انرژی خود را برای توسعه فرهنگ گذاشتند و باید تا زمانی که زنده هستند قدر آنها را بدانیم/ هادی حسینی: از وقتی وارد وزارت ارشاد شدم از مدیرکل ارشاد مازندران درخواست کردم تا زمانی که اهالی فرهنگ و هنر در قید حیات هستند برای آنها مراسم نکوداشت برگزار کنند/ ایرج اصغری: در پهندشت اندیشه را در رادیو خودم می نوشتم و اجرا می کردم اما بدون قیل و قال، همچنان که در جهت مسائل مذهبی هم شاید خیلی از شماها ندانید که من اگر 50 سال در کار شعر بودم 50 سال هم در مدیحه و مرثیه بودم، اما هیچ کدام از مراثی من اسم ندارد. برای مثال، حج فقیران که در کنار مرقد امام رضا (ع) خوانده می شود را 40 سال قبل سرودم اما اسم ندارد.
انتشار:پنجشنبه 23 شهريور 1396-0:15
سینما، خاطراتی که فراموش شد
جمعیت مازندران 3میلیون و200 هزار نفر و تعداد صندلیهای موجود سینما 5 هزار و 73 صندلی است/ سینما سپهر ساری یک بار در سال 85 بازسازی شد، اما هنوز مشکلات سرمایشی و گرمایشی سالنهای سینما برطرف نشده است/ نزدیک به 4 سال است که پیگیر ساخت سینما فرهنگ هستیم. اما تا کنون آجری روی آجر قرار نگرفت.
انتشار:چهارشنبه 22 شهريور 1396-23:51
درباره یکی از تازه های نشر در مازندران؛
«شهری در مه» رمانی تاریخی و جامعه شناختی
حسین اعتمادزاده در تازه ترین اثر خود -شهری در مه- (چاپ اول، تهران: نشر داستان، 1396) یکی از بدیع ترین رمان های تاریخ معاصر ایران را رقم زده است.
انتشار:سه شنبه 21 شهريور 1396-23:39
درباره همایش امسال سوادکوهی ها در تهران
هسه خور، تهرون ور
پنجمین همایش سوادکوهی های مقیم تهران در تالار وزارت کشور برگزار شد. قصه گویی، اجرای برنامه های متنوع و شاد توسط گروه آیین زندگی سوادکوه نیز اجرای موسیقی های شاد توسط گروه های توانمندی همچون رستاک، گروه وارش به سرپرستی اکبر رستگار، تک خوانی ابراهیم ابراهیمی، علی گرائیلی، هم چنین شعر خوانی استاد محمدعلی کاظمی سنگدهی و تجلیل از هنرمند نامی استان مازندران -اسماعیل عبدی- و چند هنرمند، ورزشکار، ایثارگر از عناوین جذاب همایش پنجم در قلب تهران بود.
انتشار:سه شنبه 21 شهريور 1396-8:47
23 و 24 شهریور در امیرکلا؛
رویداد بابلرود؛ رود شعر در سومین جشن مهر و امیر برگزار می شود
در روزهای 23 و 24 شهریور ماه شهر امیرکلا شاهد برنامه های فرهنگی و هنری متنوعی با حضور هنرمندانی از تهران خواهد بود. گروه رویدادهای گردون هم در سفر خود به استان مازندران، همزمان با برپایی «سومین آیین مهر و امیر»برنامه ای را اجرا خواهد کرد.
انتشار:سه شنبه 14 شهريور 1396-18:34
18 شهریور ساعت 15؛
جشن خرمن در روستای ساروکلای قائم شهر برگزار می شود
سه گروه فعال موسیقی مازندرانی لابلای بخش ها به اجرای برنامه می پردازند. هم چنین برادران جاهد به همراه گروه موسیقی سنتی ایرانی را اجرا می کنند. گروه استاد رجب رمضانی هم در جشن خرمن ساروکلا به اجرای موسیقی خواهند پرداخت. برنامه های جنبی این مراسم از جمله تشکیل بازارجه و ارائه مواد غذایی محلی و صنایع دستی نیز برای حاضران جالب توجه خواهد بود.