انتشار:سه شنبه 16 آذر 1400-18:17
در سوگ رحلتِ پیرغلام مکتب عاشورا، حاج شیخ میرزا ولی الله زلیکانی
امام حسینِ روز یازدهم محرّم
من و هم روزگارانم، بختیار بوده ایم و اقبالِ آن را داشته ایم که چندین سال، در روز یازدهم محرّم، غوغاکدهای به رنگِ عاشورا را در تکیهی روستای تلاوک، به تماشا بنشینیم
انتشار:سه شنبه 11 آبان 1400-16:25
گاوگُم؛ داستان ایرانی با مؤلفههای فرهنگ مازندران
نویسنده مازندرانی اثر داستانی جدید خود را در قالب رمانی با فضایی کاملا بومی و بر مبنای اقلیم و فرهنگِ بخشی از دوره معاصر و دهههای گذشته در قالب کتابی به نام «گاوگُم» منتشر کرد که باوجود تنیدگیاش با تاریخ معاصر، ساختار نگارش و ادبیات بومی-فارسی آن ویژگی مهماش محسوب میشود.
انتشار:شنبه 19 تير 1400-19:55
استاد کیوس گوران از فرهود جلالی میگوید
چون تو «فرهود»ی
راستی، دنیای دون که میگفتند و میگویند هنوز، همین است که جان از عاشق می ستاند و راوی عشق را به خاک می کند. تکلیفِ فولک و فرهنگِ ما چه میشود که فرهودِ فرهادش را ازو گرفته اند؟
انتشار:شنبه 19 تير 1400-10:24
در سپاس از پویههای فرهنگیِ روانشاد« فرهود جلالی کندلوسی»
شیربچهی فرهنگ مازندران
کلمهی «فرهود» از دیدِ واژگانی، در لغتنامه ها به معنای «شیربچه» و «فردِ راستکار و استوار در دین و آیین»، ثبت شده است. «فرهود جلالی کندلوسی»، شیر بچهی راست آیینِ فرهنگ مازندران را فقط یک بار از نزدیک دیدم و پیش از آن دیدار، یک بار هم تلفنی، گپ و گفتی با او داشتم. اکنون همان را نگاشتم تا حقِ آن یک بار هم سخنی و آن یگانه دیدار را گزارده باشم.
انتشار:جمعه 18 تير 1400-18:57
به یاد فرهود
من فرهود جلالی کندلوسی را یک شخص نمیدانم. او یک روش و سبک زندگی است. سرمایه نمادین است برای مازندران فرهنگی؛ از آستارا تا استارباد.
انتشار:چهارشنبه 29 ارديبهشت 1400-21:19
روجای امیرشناس درگذشت
استاد محسن مجیدزاده -م. م. روجا- شاعر و پژوهشگر پیشکسوت مازندرانی، امروز درگذشت.
انتشار:شنبه 18 ارديبهشت 1400-11:38
دربارهی «دانشنامه مازندران» به سرپرستی «حسن انوشه»
در ابتدا کلمه بود
حالا یک معجزه در دستان ماست: «دانشنامه مازندران»، به سرپرستی حسنانوشه، اهتمام علیشافی، دستیاری بیژنهنریکار و غلامرضا خدابندهلو، مدیریت اجرایی داریوش نیکخو و همکاری دور و نزدیک تنانی دیگر.
انتشار:جمعه 27 فروردين 1400-15:50
به بهانۀ چهارسالگی نشر چشمه در بابل
خانۀ فرهنگ مازندران؛ رؤیایی دور، اما دست یافتنی
بهگمانم همت گیلانیان بیش از مازندرانیان است. حالا دیگر با این شتاب شگفت و سرگیجهآوری که زمین و ملک و مصالح ساختمانی در این دیاریافته، برپایی خانۀ فرهنگ مازندران به رؤیایی دور و بعید میماند، با این همه...
انتشار:پنجشنبه 28 اسفند 1399-8:9
«کیوسک» در ایستگاه دوم
عکسهایی از امیرعلی رزاقی، مصطفی کاظمی، مصطفیشانچی، یاسر عموزاد، اکبر قاسمپور و غلامرضا احمدی در نمایشگاه عکس کیوسک در ساری ارائه شده است.
انتشار:چهارشنبه 27 اسفند 1399-7:40
دکتر میرجلالالدین کزازی در یک همایش مجازی در ساری عنوان کرد:
شما مازنیان از ایرانیان ناب نژادهاید
استاد برجسته ی ادبیات و شاهنامه پژوه: شما مازنیان، مردمان سرزمین باستانی مازندران، سرزمینی که بخت آن را یافته است که نامش در نامه مینوی ایرانیان کهن، اوستا، آورده بشود از ایرانیان ناب نژادهاید.
انتشار:پنجشنبه 14 اسفند 1399-18:37
ابوالحسن خوشرو به روایت محمودجوادیان کوتنایی
خوشرو، خنياگر برومند مازندران
محمود جوادیان کوتنایی: ابوالحسن خوشرو در كنار احمدمحسنپور، حسينعلي طيبي، نظام شكارچيان، محمدرضا اسحاقي و چند چهرهي ديگر از بازماندگان خنياگري مازندران است/خوشرو هر چه باشد و در هركجا كه ايستاده باشد، به چهرهاي ويژه در موسيقي مازندران دست يافته است.
انتشار:جمعه 3 بهمن 1399-18:15
کتاب «اسپهبدخورشید از افسانه تا واقعیت» منتشر شد
تازهترین اثر احمدباوند –پژوهشگر و سوادکوهشناس- با نام «اسپهبدخورشید از افسانه تا واقعیت» توسط نشر رسانش نوین منتشر شد+بخشی از کتاب
انتشار:شنبه 20 دی 1399-21:33
نگاهی تازه به روایتهای شاهنامه از مازندران
نگاه سرسری، رستم را همان رستمی می انگارد که در دیگر روایات شاهنامه حضور دارد، حال آن که این رستم در عصر ساسانیان زندگی می کند وعضوی از ارتش کیوس است و در قرن ششم میلادی همراه با کیوس، با قلع و قمع دیوان مازندران به شهرتی بزرگ دست پیدا می کند.
انتشار:چهارشنبه 17 دی 1399-14:29
در باغِ آفتاب( یادکردِ استاد ایرج اصغری)
دکتر فریدون اکبری شلدره: و اکنون من پس از گذشت سی و چند سال از آن یادها و لحظه ها و استشمام از آن خاطره های روح نواز و دلانگیز، به روشنی و رَخشانی، عظمتِ تأثیرِ نفسِ گرم یک انسان صادق و معلّمِ پاک دَم را احساس می کنم.
انتشار:چهارشنبه 3 دی 1399-8:25
حذف معافیتمالیاتی هنرمندان؛
گل بود، به سبزه نیز آراسته شد!
بر اساس مصوبهی کمیسیوناقتصادیدولت برای اصلاح قانونمالیاتهایمستقیم، «معافیتمالیاتیهنرمندان، سلبریتیها و فعالیتهای هنریوفرهنگی، حذف و برای آن سقف تعیین شد.» نکتهی اول اینکه، اشارهبه کلمهی«سلبریتی» در اینمصوبه که حتی نیمدرصد از هنرمندان کشور را نیز شامل نمیشود، چیزی بیشتر از یک آدرساشتباه نیست. اما نکتهی دوم؛ هنرمندان اگر با حذف اینمعافیت کنار بیایند، با سقفیکه تعیینشدهاست چطور باید کنار بیایند؟
انتشار:شنبه 29 آذر 1399-7:27
فرهنگوهنر مازندران در بودجه ۱۴۰۰
ما در میانهی جدول چه میکنیم؟
ما در میانهی جدول بودجه چه میکنیم؟ ما که در دوازدهماهِ سال، میزبان یک کشور هستیم؛ که نمیدانیم با میلیونها مسافر همیشگی که جادهی خلوتی برایمان باقی نگذاشتند و بهلطف پارکنشینیهایشان، نهتنها کارتی برای کسبوکارهای استان نمیکشند، بلکه میراثشان چیزی بیشاز طبیعتی بههمریخته و خردهفرهنگهایی نامأنوس نیست، چه کنیم؟ کار فرهنگی کنیم؟ با ششمیلیارد تومان برای یکسال؟
انتشار:دوشنبه 3 آذر 1399-15:57
منشا کلیله و سردرگمی شرق شناسان
کتاب کلیله سیاست نامه ای بی نظیر است و مازندرانیان باستانی، عصر جسنفشاهیان درمقابله با قدرت حکومت مرکزی آن را مدون ساختند.
انتشار:پنجشنبه 22 آبان 1399-12:24
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران مطرح کرد::
بدهی ۲۱ میلیاردی شهرداریهای مازندران به کتابخانه
آرزو ولیپور: برخی مدیران نگاه لوکس به کتاب دارند/۲۱ میلیارد تومان از شهرداریهای مازندران مطالبه داریم/۱۶ کتابخانه با ۱۲۱ هزار نفر عضو و حدود ۲ میلیون و ۳۵ هزار و ۴۸۱ نسخه کتاب در استان داریم.
انتشار:سه شنبه 13 آبان 1399-21:50
صدای «لوترا» شنیدن دارد
امروز که نزدیک به دو ماه از آغاز پادکست لوترا میگذرد از این انتخاب خوشحالم. چون بازخوردها و پیغامهایی که پس از انتشار چهار قسمت به دستمان رسید، رضایتبخش بود/ سریال الکس اولین مجموعۀ پادکست لوترا است که تا کنون چهار قسمت از آن منتشر شده است.
انتشار:دوشنبه 5 آبان 1399-14:3
نقدی بر اظهارات اخیر نماینده مازندران در شورای عالی استانها
شما را چه کسی نقد کند آقای عزیز؟
آقای منتقد! شما این سالها در شورای شهر شیرگاه و شورای عالی استانها، به جز حرف درمانی و نقدهای عامهپسند، چه دستاورد و رهاوردی برای مردم منطقهتان داشتید؟ چه کسی عملکرد شما و امثال شما را در جایی که هستید، نقد کند؟