انتشار:سه شنبه 19 تير 1397-12:35
سرنوشت موزه قائمشهر در گفتگو با رییس میراث فرهنگی این شهرستان
موزه در محاق
ساختمانی که برای تاسیس موزه قائم شهر در نظر گرفته شده، حال و روز خوشی ندارد. شهرداران و شورای شهر گذشته و کنونی، برنامه ای برای این کار ندارند و حالا رییس میراث فرهنگی قائم شهر می گوید: «متاسفانه تا امروز هیچ پیشرفتی مشاهده نشده و حتی زمانی که ساختمان موزه را تحویل گرفتند بخش ممیزی شهرداری را در آنجا مستقر کردند. در جلساتی که با موضوع گردشگری و مختص آن برگزار می شود همه حاضر هستند جز نماینده گردشگری!»
انتشار:سه شنبه 19 تير 1397-10:45
گفتوگو با «احد جاودانی» پس از پایان مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
روزهای سختی را در مازندران گذراندم
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد مازندران: از نظر کاری روزهای سختی را در مازندران گذراندم. البته وقتی روزهای آخر کاری با روزهای آغازین کارم در مازندران مقایسه میکنم، میبینم روزهای آغازین سختیهای بیشتری داشت در این 3 سال نقطه مطلوب نرسیدیم، اما توانستیم بسترهای لازم را برای رسیدن به نقطه مطلوب فراهم کنیم/ زمانی که وارد استان شدم، تقریبا همه نمایندگان مجلس نامزدی برای مدیریت ادارات شهرستانی داشتند.
انتشار:شنبه 16 تير 1397-13:31
از سوی انتشارات اشاره و میرماه؛
دو کتاب جدید پژوهشگر قائم شهری منتشر شد
کتاب «خاورمیانه بزرگ» تالیف طیار یزدان پناه لموکی و دفتر نخست مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره ی کرانه های جنوبی دریای کاسپین» به سرپرستی این پژوهشگر قائم شهری، به تازگی به بازار کتاب عرضه شده است.
انتشار:پنجشنبه 14 تير 1397-8:8
در نشست نقد کتاب «سردار سوادکوهی» مطرح شد
مشروطهخواه، لزوماً آزادیخواه نیست
پژوهشگر پژوهشکده اسناد و کتابخانه ملی و نویسنده کتاب «سردار سوادکوهی»: مشروطهخواه بودن و مستبد بودن را نباید به معنای امروزی نگاه کرد. لزوما یک مشروطهخواه، آدم آزادیخواهی نیست و لزوما یک مخالف مشروطه مخالف آزادی نیست. امیر موید نمونه بارز یک مخالف مشروطه ولی آزادیخواه است. اردوی دولت مشروطه هم همان بلا را بر سر مردم آورد که اردوی محمدعلی شاه.
انتشار:پنجشنبه 14 تير 1397-7:44
اینستاگرام و «سد ذرایع»
شربتیان، وکیل پایه یک دادگستری: با دیدن مطلبی منتسب به معاون اول دادستان کل کشور مبنی بر لزوم فیلترینگ نرم افرار اینستاگرام به دلیل اینکه عده ای از افراد با حضور در آن و به بهانه جمع آوری کمک برای مردم مرتکب کلاهبرداری می شوند، ناخودآگاه به یاد «سد ذرایع» افتادم که البته در میان فقهای شیعه به شدت مورد تردید بوده و مورد پذیرش قرار نگرفته است.
انتشار:دوشنبه 11 تير 1397-10:26
گفتگو با «مهران صدیق»، خواننده موسیقی سنتی
گوش مردم به آواز عادت ندارد/خواننده ها شبیه خوانی می کنند
خواننده آلبوم «چشمه عشق»: برخی خواننده ها شبیه خوانی می کنند. یعنی ما آوازخوان به معنای واقعی خیلی کم داریم، همه شبیه هم می خوانند و ادای استادان بزرگ را درمی آورند/ آواز ایرانی حزن ندارد. اما الان خواننده ها حزن انگیز می خوانند که شبیه نوحه می شود. آواز و تحریر از طبیعت گرفته شده. موسیقی ما حزن ندارد، خواننده ها کار نمی کنند و به خود زحمت یادگیری نمی دهند. بیشترشان هم تصنیف خوان شده اند.
انتشار:يکشنبه 10 تير 1397-8:10
گفتگو با بانوی پژوهشگر بابلی
20 سال با ترانه
رویا نصیری:جزیی از پژوهش های من در حوزه ترانه های محلی مازندران است. حدود 20 سالی می شود که در زمینه ترانه کار می کنم. در واقع از بین ترانه هایی که در این سال ها جمع آوری کردم، امیری ها را جدا کردم و شد کتاب «امیری سروده های آئینی مازندران» که تدوین این اثر دو سالی زمان برد.
انتشار:يکشنبه 10 تير 1397-8:0
گفتگو با «سبحان مهدی پور» خواننده موسیقی سنتی
ریشه ام این جاست
به شهرم عرق دارم و ریشه ام اینجاست. بابل به رویدادهای هنری نیاز دارد/ قول می دهم روزی یک تراک ارکسترال محلی مازندرانی از من خواهید شنید.
انتشار:يکشنبه 10 تير 1397-7:47
گفتگو با مدیر آموزشگاه موسیقی «آفتاب نو»
چراغ موسیقی در بابل روشن است
سیما سهرابیان: تلاش کرده ایم در کنار آموزش موسیقی، برای شهرمان -بابل- حرکت های معنوی و رایگان هم داشته باشیم/ حدود ده آلبوم در سبک های پاپ و سنتی را هم در دست تولید داریم که البته کمی زمان می برد تا منتشر شود.
انتشار:دوشنبه 4 تير 1397-10:27
دبیر جشنواره کتابخوانی کتابان:
جشنواره کتابان خلاقیت شرکتکنندگان را نشانه گرفته است
محمد رستمی: در جشنواره کتابان بر خلاقیت شرکتکنندگان تاکید داریم و حفظ کردن مطلب، جایی در این جشنواره ندارد. سال نخست برگزاری جشنواره، آن را فقط در سطح شهرستان ساری برگزار کردیم اما سال دوک جشنواره، از شهرهای قائمشهر، بابل، کیاکلا، جویبار، نکا و بهشهر هم اثر داشتیم با وجود اینکه هدف ما برگزاری جشنواره به شکل استانی نبود چون برگزاری جشنواره در سطح استانی، نیازمند امکانات وتوان مالی بیشتری است. امسال هم بنا به همین دلیل، توان برگزاری جشنواره به شکل استانی را نداریم.
انتشار:شنبه 19 خرداد 1397-9:46
یک معلم بازنشسته و نیکوکار ساروی:
فضا برای فعالیت بانوان، فراهم است
یک معلم پیشکسوت و چهره پرداز ساروی: در موسسه چهره پردازیام، این امکان وجود دارد برخی کارآموزان، شهریه کمتری بپردازند و یا اینکه رایگاه آموزش ببینند. اصرارم بر آموزش به خانوادههای زیرپوشش بهزیستی است تا با یادگیری مهارت، بتوانند کسب و کاری برای خود راهاندازی کنند. از 30 سالگی تاکنون صندوقی دارم به نام «صندوق راه خدا» که کمکهایی را برای نیازمندان جمعآوری میکنم. علاقهمند هستم با عنوان «مادربزرگ قصهگو» به مراکز نگهداری از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست بروم و برای آنها قصه بگویم، کتابهایی هم تهیه کردهام که برای کودکان ببرم.
انتشار:شنبه 5 خرداد 1397-8:25
مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی هوتو بیان کرد:
مرگ تنها بنای قاجاری بهشهر
تنها اثر قاجاری بهشهر بخاطر بی توجهی میراث فرهنگی، شورای شهر و شهرداری بهشهر در 22 اردیبهشت توسط وراث تخریب شد. خانه ای که می توانست با آثار ارزشمندی که داشت، نماد معماری و سکونت بهشهر در عصر قاجاری باشد.
انتشار:پنجشنبه 3 خرداد 1397-9:19
اول تا پنجم مردادماه امسال در ساری؛
سومین جشنواره «لیلِم» برگزار می شود
مدیر شرکت فرهنگی و هنری نسیم مهرآوا گفت: سومین دوره جشنواره البرزنشینان لیلم یکم تا پنجم مردادماه امسال، در بخش های رقابتی و جنبی در ساری برگزار می شود.
انتشار:چهارشنبه 2 خرداد 1397-8:13
یادداشت دیگری از لطف الله آجدانی
آرش کمانگیر و بدخوانی های تاریخی
درست است که منظومه ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی کهن ترین متنی است که در آن از ساری به عنوان محل پرتاب تیر آرش یاد شده است، اما این متن کهن ترین متن در باره آرش کمانگیر نیست. جدای از دو متن باستانی «اوستا» و متن پهلوی «ماه فروردین روز خرداد» که قرن ها پیش از منظومه ویس و رامین پدید آمده اند، منابع متعدد و فراوان دیگری نیز در دوره اسلامی پدید آمده اند که در آنها داستان آرش کمانگیر روایت و جملگی این منابع در قدمت زمانی و تاریخی بر منظومه ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی تقدم و سبقت دارند.
انتشار:سه شنبه 1 خرداد 1397-10:20
گفتگو با استاد احمد داداشی
سعدی گلستان مازندران
بی شک استاد احمد داداشی -ادیب، پژوهشگر و پیشکسوت ورزش باستانی- را می توان «پدر جامعه شناسی شفاهی مازندران معاصر» دانست. آثار او موید این قضاوت ما در مورد اوست.
انتشار:سه شنبه 1 خرداد 1397-8:13
شرح یک دوبیتی امیرپازواری
دوبیتی «انه دارواش هدامه شه گلاره ...» یکی از اجتماعی ترین و سیاسی ترین دوبیتی های ماندگار تاریخ ادبیات مازندران است که سراینده اش جز امیر و یا شاعری در حد و اندازه ی او کس دیگری نمی تواند باشد.
انتشار:يکشنبه 30 ارديبهشت 1397-7:59
دبیر کنگره نیما خبر داد:
پایهریزی ۸۰ درصد از برنامههای کنگره نیما در فضای مجازی
محمدرضا عبدالملکیان گفت: ۸۰ درصد از برنامههای کنگره نیما در فضای مجازی پایهریزی شده است/ نیما با اقبال عمومی مواجه شده و در دل مردم است اما مجامع رسمی ما هنوز آغوشی برای پذیرش نیما باز نکرده و جای نیما در دانشگاهها خالی است/ گفتم دبیری این کنگره را به شرطی میپذیرم که نام هیچ دستگاهی بر سر آن نباشد.
انتشار:چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397-23:34
اسطورۀ آرش، پهلوانی بی سرزمین یا حماسه ای فراملی؟
دکتر سید رحیم موسوی در مقاله خود به بازخوانی نوشتۀ «آرش کمانگیر؛ ساروی یا آملی؟!» نوشته استاد لطف الله آجدانی پرداخته که پیش تر در مازندنومه منتشر شده بود. این پژوهشگر ساروی نوشته: «با وجود نظرگاه استاد آجدانی، انتساب محل پرتاب آرش پهلوان اسطوره ای، دلایل جغرافیای آمل به هیچ وجه محکم تر و قوی تر از ساری نیست و اگر منصفانه بنگریم شاید حتی منابع متأخر و کم اهمیت تری نیز باشد؛ اما نگارنده به این نکته اذعان دارد که آرش متعلق به ایران و صد البته تبرستان بزرگ است و بی شک هر شهری می تواند از آن سهمی برگیرد و آن را برای خود بداند.»
انتشار:چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397-23:15
در گفتگو با استاد نصرالله هومند مطرح شد:
آرش متعلق به همه ایرانیان است، نه یک شهر خاص
پژوهشگر و شاعر آملی: فردوسی باید از ساری، رویان و یا آمل یکی را نام می برد و یک آدم نمی تواند همزمان از سه جا تیر رها کند و حال که مطمئن شدیم مخاطب فردوسی شهر آمل است و تیر جناب آرش یک تیر حماسی و فرازمینی است و از قدیم بنابراین بود که اگر کسی می خواهد تیری رها کند به جای بلندی می رفت نه به جای پست و ما باید ببینیم شهر آمل، ساری و یا بابل کدام شان در بلندی و کدام شان در پستی قرار دارد و این اولین ملاک دریافت مطلب است. می دانیم که بلندترین کوههایی که به دشت مشرف می باشد کوه خشواش است و ابتدای رویان و متعلق به آمل قدیم است/ آرش یک شخصیت حماسی و تاریخی برای همه ایرانیان است و اینکه صرفا یک فردی را مختص به شهری کنیم از لحاظ علمی قابل پذیرش نیست.
انتشار:چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397-23:11
مستندساز مازندرانی از جشنواره کن میگوید
از گلشیفته تا صندلی خالی پناهی
مهدی قربان پور: در کن دولت نقش حمایتی دارد، نه برگزار کننده. یعنی سعی میکند به واسطه اعتبار و دانش هنرمندان، امکان برگزاری را فراهم کند تا سطح فرهنگی، اقتصادی و سیاسی رشد کند. موضوع دیگر ثبات مدیریت است. جشنوارههای خوب معمولا قائم به فرد هستند. در همین جشنواره کن «ژیل ژاکوب» بیش از 30 سال رئیس جشنواره بود. این ثبات مدیریت باعث رشد جشنواره میشود. جالب است که بسیاری از عوامل برگزاری جشنواره شاید بیش از 40 سال است که در این رویداد حضور دارند و یک مسئولیت را انجام میدهند. جوانترها هم در کنارشان حضور مییابند تا به مرور از آنها بیاموزند.