انتشار:شنبه 19 مهر 1399-7:19
معرفی یک اثر پژوهشی جدید
کتاب شعر کلاسیک امروز از دیدگاه زبانشناسی منتشر شد
کتاب «شعر کلاسیک امروز از دیدگاه زبانشناسی»، جدیدترین اثر دکتر «محمدصالح ذاکری» -زبانشناس و پژوهشگر مازندرانی- منتشر شد.
انتشار:سه شنبه 18 شهريور 1399-16:20
غِنا و سما درکلارستاق
اکنون به برکت رسانه های متنوّّع، همه گونه آلات موسیقایی در" کلار ستاق " نیز چون همه جای ایران دلبری می کنند. سورنا در عروسی ها و جشن و شادی به نوا در می آید و نی نیز ساز دل نی نوازان است و گوی و چوگان دایم در میدان او می گردد.
انتشار:سه شنبه 11 شهريور 1399-10:6
شعری تازهمنتشرشده از نیما
قمهزنها
نیما در تاریخِ ۱۱ محرمِ سالِ ۱۳۰۶ شمسی، شعری در قالبِ قطعه سروده باعنوانِ «قمهزنها» که در مجموعهٔ «نوای کاروان» ( بهکوششِ آقای دکتر سعیدِ رضوانی، فرهنگستانِ زبان و ادبِ فارسی، ۱۳۹۷) منتشرشدهاست.
انتشار:يکشنبه 19 مرداد 1399-15:28
از نسخه سریانی کلیله و دمنه تا مقدمه تاریخ ابن اسفندیار
کتاب کلیله از مدت ها پیش و قبل از آنکه برزویه کتاب را به پهلوی درآوَرَد، در مازندران و در محدوده امپراتوری ایران، به زبان کهنه مردم شمال ایران در دسترس بوده است
انتشار:پنجشنبه 16 مرداد 1399-7:27
گفت وگو با رضا بازیبرون به بهانه کوچ ابدی خسرو سینایی
آوار حسرتها
عشق غریب خسرو سینایی به ساری جان مایه مستندی از این شهر شده و او را بر آن داشته بود تا فیلمی از این منطقه بسازد؛ مستندی که به باور رضا بازی برون افتخار و سعادتی برای این شهر می توانست باشد، اما به دلیل بی برنامگی و ناکارآمدی عده ای به سرانجام نرسید، این مورد هم یکی دیگر از حسرت های این صداپیشه پر سابقه مازندران است.
انتشار:دوشنبه 30 تير 1399-7:53
دربارهی نوسال ما
یادداشت استاد نصرالله هومند دربارهی سال نوی تبری(دوم مردادماه 1399 برابر با اول فردینه ماه 1532 تبری)
انتشار:شنبه 28 تير 1399-8:50
بخون بخون ته همزبون منم من
یادداشت اسدالله عمادی -پژوهشگر، داستان نویس و شاعر برجسته مازندرانی- دربارهی کتاب «سرواد»، نوشتهی محمد ابراهیم عالمی
انتشار:سه شنبه 16 ارديبهشت 1399-22:28
از پلسفید تا کنگلو
به گفته چند تن از روستاییان در دوران قاجار که خدمت سربازی 7 سال بوده است، جد آنها از شهمیرزاد فرار کرده، به این منطقه آمد و روستای کنگلو بنا شد.
انتشار:يکشنبه 14 ارديبهشت 1399-22:18
با آثاری از نویسندگان ایرانی و خارجی؛
دفتر سوم مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره کرانه های دریای کاسپین» منتشر شد
دفتر سوم مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره کرانه های دریای کاسپین» به سرپرستی طیار یزدان پناه لموکی منتشر شد.
انتشار:جمعه 12 ارديبهشت 1399-21:52
رمضان در فرهنگ مردم سوادكوه
اگر افرادی براي دادن فطريه پول نداشتند، طبق باور و اعتقادي كه داشتند یک ظرف مسي را از پشت بام بر مي داشتند، به داخل خانه آورده و هر يك از افراد خانه به ظرف دست مي زد، بعد ظرف را در پشت بام قرار داده هيچ استفاده اي از آن نمي كردند تا اينكه پول فطريه را فراهم كنند و بعد ظرف مسي را از امانت خارج كنند.
انتشار:چهارشنبه 10 ارديبهشت 1399-9:42
سردبیر مازندنومه در گفتگو با خبرگزاری ایرنا:
بسیاری از خبرنگاران در قرنطینه فکری و قلمی فرو رفتهاند
در زمان بحران، مخاطب تشنه اطلاعات و آگاهی است، اما میبینیم اکنون قاطبهی جامعه خبری ما در قرنطینه فکری و قلمی فرو رفتهاند و ذهن بسیاری از خبرنگاران مازندرانی در قرنطینه است و معدودی در حال تولدی محتوا هستند. اکنون متوجه شدیم به جای خبرنگار بحران، بحران در خبرنگاری داریم/ برخی خبرنگارها تصور میکند چون کرونا اغلب مشاغل را زمینگیر کرده، آنها هم باید در خانه بمانند و شغل خود را تعطیل کنند، در حالی که خبررسانی مانند نفسکشیدن، ممتد است.
انتشار:دوشنبه 8 ارديبهشت 1399-23:34
توزیع دانشنامه 5 جلدی تبرستان و مازندران / یک میلیون و 580 هزار تومان
دانشنامه تبرستان و مازندران را نشر نی انتشار داده و قیمت دوره 5 جلدی آن، 1 میلیون و 580 هزار تومان است.
انتشار:يکشنبه 7 ارديبهشت 1399-16:41
گزارشی از یکی از برجهای ثبت نشده در گردنه گدوک
دُلکینگه
بنای دُلکینگه با آنکه در ابتدای گردنه گدوک به سمت مازندران، اولین بنای این راستای نظامی است، تا به امروز نه به فهرست ثبت ملی ایران در آمده و نه هیچ مطالعه پژوهشی و فرهنگی از طرف میراث فرهنگی در موردش ارائه شده است.
انتشار:چهارشنبه 27 فروردين 1399-11:26
فراخوانی برای مقاله های موسیقی در زمان بحران
موسسه «آفتاب نو»ی بابل با همیاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران، فراخوان مقالهنویسی با موضوع موسیقی در زمان بحران (با تاکید بر بحران کرونا) را اعلان و از هنرمندان و پژوهشگران تقاضا کرده اند آثار خود را در این زمینه ارسال کنند.
انتشار:يکشنبه 24 فروردين 1399-22:13
گزارش تازه ای ازتنگۀ دوآب سوادکوه
گذر از اساطیر به تاریخ با غارهای دهگانه
من هیچ ادعایی در کشف غارهای سوادکوه نداشت و ندارد، چرا که بومیان منطقه، همۀ غارها را قبل از ما دیدهاند و در واقع میراثدار و نگهبان این غارها هستند. نگارنده اذعان دارد که در راستای پژوهشهای سوادکوهشناسی خود، غارهایی را دیده که غیر از بومیان هیچ غارنوردی تاکنون ندیده و نامشان را هم هیچ پژوهشگری نشنیده است.
انتشار:دوشنبه 18 فروردين 1399-23:1
نقد کارگردان و تدوینگر تلویزیون مازندران به پایتخت6
پایتخت باخته، بد هم باخته!
خلاصه پایتخت6: لوکیشن ها تکراری و ثابت، سکانسها پر از گفتگو و تخت که قصه را پیش نمیبرد و بدون طنازی، غیب شدن ناگهانی برخی بازیگران مانند تقی و رحمت از اواسط مجموعه، بدآموزی های متعدد برای تماشاگر کم سن وسال، شکسنهای پیاپی خط فرضی و گاف های عجیب و غریب تصویربردار، منشیصحنه و تدوینگر و آببندی فراوان.
انتشار:دوشنبه 18 فروردين 1399-21:34
قرنطینهنامه
هر روز چندبار از دارالخلافه، تلگراف زده میشد، که خبر از کشف فلان انبار احتکارِ مواد بهداشتی از جماعتی الدنگ را میداد. روزی نعرة همایونی تا سقف فلک رفت. به رئیس نظمیه گفتیم: «این چه وضعی است؟ مگر این مملکت، نظمیه و عدلیه ندارد؟ مگر ما رو به قبله شدیم، که هر پدرسوختهای، طویلة اجدادیاش را تبدیل به انبار احتکار میکند؟ به توپ ببندید این نکبتان دو عالم و جماعتِ حرامی و جانی را».
انتشار:پنجشنبه 7 فروردين 1399-10:21
«پایتخت»، ضد فرهنگ
در فصل ششم پایتخت، دوز فحش و اهانت و دروغ بسیار زیاد شده است. حتی حرف زدن آدمها با هم پر از توهین و جسارت است. فحش می دهند، متلک می اندازند وسطش حرف می زنند. بهتاش وقتی می خواست به رحمت بگوید کجا قایم شود گفت: «برو تو...»! این ها دیگر طنز نیست، هزل و هتاکی است....
انتشار:شنبه 2 فروردين 1399-19:55
3 مجموعه جدید شعر مازندرانی انتشار یافت
ایشکا(عشق) اثر مهران گلستانی ماچکپشتی، اسکیجه(هق هق) اثر مسعود بنیشیخالاسلامی و تکو(کارگر) سروده شعبانی زلیکانی تازهترین مجموعه های شعر مازندرانی است.
انتشار:شنبه 2 فروردين 1399-19:11
موسیقی فراتر از «پایتخت»
غیر از موسیقی زیبای سریال که با همراهی ساز جلال محمدی و صدای زمان شکارچیان تولید شد، قسمت نخست پایتخت6 مایوس کننده، بدون ریتم، کشدار و خسته کننده نشان داد.