انتشار:شنبه 19 مرداد 1398-18:20
نقدی بر کتاب از «خاموشی تا انقلاب»
نویسنده وقتی از طبقات محروم ورنج های آن ها می نویسد و از آن ها دفاع می کند، سخن از ضمیر ما می گوید و ما را مدیون خود می سازد، ولی هرگاه با عینک حزبی، به رنگ توده ای نگاه می کند با ما فاصله دارد.
انتشار:سه شنبه 15 مرداد 1398-20:23
تبارسازی جعلی لرها برای نیما یوشیج
چندی پیش در صفحات اینستاگرامی که به برادران لُرستانی تعلق داشت، مطلبی دیدم با ادعا بر اینکه نیما یوشیج که همان علی اسفندیاری است، از خاندان اسفندیاری بختیاری بوده و تبار او به قومیت لر تعلق داشته است. پرواضح است که نسب خاندان اسفندیاری نور مازندران به عنوان بومیان منطقه نور و رویان با نسب خاندان اسفندیاری بختیاری کاملا متفاوت بوده و فردی از خاندان اسفندیاری نور در هیچ منبع موثقی ادعای همریشه بودن با خاندان اسفندیاری بختیاری را نداشته است.
انتشار:دوشنبه 31 تير 1398-8:34
سامان توفیق، باستانشناس:
دربند کولا در سوادکوه قرار دارد
غار-دژ اسپهبد خورشید در تنگه دوآب سوادکوه و دربند کولا هم مطابق با شناسایی نگارندگان در مقاله «دربند کولا؛ آوردگاه اسپهبدان تبرستان در برابر اعراب» و مستندات ارائه شده در سرتنگه سوادکوه= سر تنگه ی کولا و در پایین دست کوه لاپ کمر و دژِ طاق= غار-دژ [اسپهبدان یا اسپهبد خورشید]قرار دارد و هردو در سوادکوه کنونی (کوه قارن باستانی) هستند.
انتشار:شنبه 29 تير 1398-22:29
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خبر داد:
بزرگداشت سال نوی تبری با جشنهای بومی
عباس زارع گفت: در هفتهی جاری، به مناسبت آغاز سال جدید تبری، برنامه های پرنشاط و شاد بومی در سراسر مازندران برگزار میشود.
انتشار:جمعه 28 تير 1398-22:39
«وسو»؛ یاد نیاکان، احیای سنتها
محل برگزاری جشنواره برای میزبانی در حال آماده شدن است. بانوان محل دیگ آش دوغ را روی آتش گذاشته اند. امسال چهارمین سال برگزاری جشنواره «وسو» در گردنه سر سوادکوه است.
انتشار:دوشنبه 24 تير 1398-23:22
بيسّ و شش
در روز بیس و شش نورزما، مردم ساکن نواحی جنگلی و جلگه ای مازندران با رفتن بر سر مزار مردگان و پخش کردن انواع غذاهای محلّی و میوه های فصلی برای روح مردگان خود خیرات می کنند و با شستن قبرها و روشن کردن شمع یا سوچو (مشعل چوبی) بر روی قبر، یاد عزیزان خود را گرامی می دارند.
انتشار:سه شنبه 18 تير 1398-9:18
نقد «محمد کشاورز» بر مقاله «درویشعلی کولاییان»
تخیل با پژوهش علمی فرق دارد!
محمد کشاورز، کارشناس ارشد شیمی مرمت از دانشگاه ساپنزا رم: با چه مدرک و کاوش و مطالعات باستان شناسی و شناخت مصالح، در حال بیان قطعی یک مسیر بیان شده در تاریخ هستیم؟ متاسفانه هنوز با قطعیت و بدون سند حرف زدن در جوامع پایین علمی دیده می شود. نمی توانیم بدون مطالعه شهرستان فیروزکوه در شرق و غرب منطقه و موازات آن گدوک و موازات آن شهمیرزاد و سمنان و دامغان، منطقه بزرگ پریم، جنوب و حتی منطقه شرقی ساری و تبادل مطالعاتی با شهرستان گنبد امروزی به راحتی در مورد یک نقطه به نام غار اسپهبد خورشید و یا دربند کولا نظر قطعی دهیم.
انتشار:دوشنبه 17 تير 1398-8:42
نقد «احمد باوند» بر مقاله «درویشعلی کولاییان»
قلب تاریخ بدتر از حذف تاریخ است!
احمد باوند، پژوهشگر سوادکوهی: چند دلیل وجود دارد که ثابت میشود غار لاپ کمر، بعدها معروف شد به غار اسپهبد خورشید:؛ از جمله وجود سکههای اسپهبد خورشید در غار و پای غار که بومیان از حدود 70 سال پیش تا کنون به آن دست یافتند. یک سکه از اسپهبد خورشید که از پای غار به دست آمده، نزد نگارنده موجود است.
انتشار:دوشنبه 17 تير 1398-7:54
پژوهشگر ارشد دانشگاه کلمبیا در ساری بیان کرد:
گیلکی خواهر زبان مازندرانی است
دکتر حبیب برجیان: گیلکی خواهر زبان مازندرانی و نزدیکترین زبان از نظر دستوری به زبان مازندرانی است/ تمام کسانی که در حوزه زبانی کاسپی زندگی میکنند، از وضعیت ممتاز زبانی، تقویم مشترک و جشنهای مشترک برخوردارند/ شهرهای ساری، بابل، آمل و نکا شهرهای یکدست از نظر زبانی در مازندران است،
انتشار:شنبه 15 تير 1398-9:55
گفتوگو با داود کیاقاسمی؛ شاعر، ترانه سرا و خواننده
جای طنز در شعر و ترانهی مازندرانی خالی است
ریشه طنز در موسیقی ایرانی بسیار طولانی است. از موسیقی مطربی و تختحوضی و ضربی گرفته تا موسیقی کافهای و فیلمفارسی مسیری را طی کرد. اما در مازندرانی چندان موسیقی طنز نداشتیم، مگر موسیقی کوچهبازاری که گاهی خوانده و شنیده میشد.
انتشار:جمعه 14 تير 1398-22:30
پیامهای تیرگان
فریده یوسفی، پژوهشگر در یادداشت خود مطرح کرد: رهایی وطن از جنگ و خونریزی و نجات زمین از خشکسالی دو پیام اصلی جشن تیرگان است.
انتشار:چهارشنبه 12 تير 1398-22:57
22 تیرماه در تالار وحدت،
کنسرت گروه موسیقی آوای تبری برگزار میشود
۲۲ تیرماه گروه موسیقی آوای تبری با ۷۰ نوازنده در تالار وحدت به اجرای برنامه میپردازد. پرویز سیاهدشتی و زمان شکارچیان خوانندگان گروه هستندی هستند و آریا عظیمی نژاد هم مهمان ویژه کنسرت است.
انتشار:دوشنبه 10 تير 1398-14:1
تنگه کولا کجاست؟
«اسپهبد خورشید» نامی بیسبب برای غار خطیرکوه
بعضی از تحصیل کرده های تاریخ ما حرف عجیب و غریب بدون سند اعتمادالساطنه را واقعی انگاشته، نظر او را بی دلیل پذیرفته اند. اما مردم بومی، هنوز هم غار را با نام درست آن "لاپ کمر" یاد می کنند و هرگز با نام جعلی اسپهبد خورشید برای نامیدن این غار میانه ای نداشته اند.
انتشار:جمعه 7 تير 1398-10:6
«آواز پرنده» منتشر شد
مجموعه شعرهای احسان رضایی واستانی -شاعر و خواننده ساروی- به نام «آواز پرنده» از سوی انتشارات اکسیر قلم» منتشر شد.
انتشار:جمعه 31 خرداد 1398-17:1
در بیانیه هیات داوران نخستین جشنواره ملی قصهگویی اعلام شد:
الگوپذیری قصهگویان از مجریهای تلویزیونی نگرانکننده است
هیات داوران نخستین جشنواره ملی قصهگویی رضوی که در ساری برگزار شد، اعلام کردند: الگوپذیری برخی قصهگویان از مجریهای تلویزیونی و بازیگران نگرانکننده و ضروری است قصهگویان بر ویژگیهای مستقل قصهگویی تمرکز داشته و مرزهای آن با اجرای برنامه کودک، استنداپ کمدی و دیگر موارد را مورد توجه قرار دهند.
انتشار:پنجشنبه 30 خرداد 1398-18:45
با مافیای کنسرتهای موسیقی در مازندران آشنا شوید
درآمدهای میلیاردی دلالان از کنسرت های موسیقی
طبق بررسی های مازندنومه، در مازندران چند نفر معدود که گفته می شود 3 تا 4 نفر هستند -با نام و نشان مشخص- پشت صحنه تمام کنسرت های پردرآمد قرار دارند. این افراد که در واقع منتفع اصلی و مافیای موسیقی هستند، هر سالنی را که قابلیت و ظرفیت اجرای کنسرت دارد –از گلوگاه تا رامسر- به طور سالانه از پیش اجاره کرده اند! در سال 97 بیش از 8 میلیارد تومان پول در کنسرتهای استان مازندران جابه جا شده است. این مبلغ کلان به جیب موسسات موسیقی رفته یا خواننده و نوازنده؟ هیچکدام! پاسخ را در این گزارش بخوانید.
انتشار:شنبه 25 خرداد 1398-14:40
تابستان امسال،
«کتابان» چهارم برگزار می شود
فراخوان چهارمین جشنواره کتابان از 24 خرداد ماه شروع شده و جشنواره در چهار گروه سنی برگزار می شود. در هر گروه سنی 6 عنوان کتاب در نظر گرفته شده و متقاضیان شرکت در جشنواره می توانند به دلخواه، کتاب مورد نظر را انتخاب کنند. 17 مرداد آخرین مهلت دریافت آثار است و 23 تا 25 مرداد ماه داوری جشنواره انجام شده، هفتم شهریور ماه منتخبان جشنواره معرفی می شوند.
انتشار:جمعه 10 خرداد 1398-18:34
معاون امور کتابخانه های اداره کل کتابخانه های استان مازندران:
محدودیتی برای حضور بانوان در جامعه نداریم
مرضیه فلاح کردآبادی: بانوان اگر بخواهند کار کنند تصور نمی کنم مانعی بر سر راه باشد. هر کسی در زندگی هدفی داشته باشد می تواند به آن دست یابد. برای بانوان هم موانعی وجود ندارد مگر اینکه وضعیت فعلی خود را دوست داشته باشند. اگرچه جذب دولتی محدود است اما بازار کارهای دیگری وجود دارد و بانوان می توانند ورود کنند. فضاهای خالی داریم که بانوان می توانند ورود کنند و من محدودیتی نمی بینم.
انتشار:سه شنبه 7 خرداد 1398-10:31
با آثاری از نویسندگان ایرانی و خارجی؛
دفتر دوم مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره کرانه های دریای کاسپین» منتشر شد
دفتر دوم مجموعه مقالات «پژوهش هایی درباره کرانه های دریای کاسپین» به سرپرستی طیار یزدان پناه لموکی منتشر شد.
انتشار:دوشنبه 6 خرداد 1398-17:4
یادداشت «جواد بیژنی» دربارهی زنده یاد «پرویز بهرام»
من و بهرام
مصاحبه که شروع شد از او در مورد بابلی بودنش پرسیدم. نام بابل انگار او را سوار بر ماشین زمان کرده بود. سالهای کودکی. محله بی سرتکیه و مادرش که به این شهر عشق می ورزید. چنان با احساس روایت می کرد که انگار حضور مادرش را بعد سالها حس کرده بود.