انتشار:شنبه 19 اسفند 1396-8:10
حضور شاهنامه پژوه برجسته در روستای میانرود قائمشهر
استاد ادبیات دانشگاه از مجسمه فردوسی در روستای میانرود قائم شهر بازدید کرد. دکتر کزازی که از برپایی این مجسمه و برگزاری کلاس شاهنامهخوانی در یک روستا اظهار خرسندی و شگفتی میکرد، گفت: چنین چیزی تا کنون در ایران ندیده و از کسی نشنیده و آرزو کرد تا این روستا الگویی برای دیگر آبادیهای ایران شود.
انتشار:چهارشنبه 16 اسفند 1396-8:21
«ونوشه» پژمرد
در اندوه درگذشت استاد صادق اسحاقی گرجی/ آن روزها که صدای بلبلان حزن و اندوه و آه داشت، خانه موسیقی نکا دست از کار نکشید و شاگردها پرورد و به فرهنگ این دیار تقدیم کرد. دل استاد اسحاقی گرجی و خانواده ی هنرمند و هنرپرور او بذر محبت با ابزار موسیقی در دل مردم می کاشت.
انتشار:سه شنبه 15 اسفند 1396-9:3
با این دروغ های شاخدار چه کنیم؟!
چگونه فردی با تولید بیش از 3000 اثر هنری که قابل ارائه به موزه هاست، حتی سابقه ی یک نمایشگاه انفرادی را در کارنامه هنری خود(در استان مازندران) ندارد؟!
انتشار:يکشنبه 13 اسفند 1396-14:19
در کنار ثبت ملی استاد اسحاقی، گاه شماری و رقص های بومی مازندران؛
نیشکر روستای ریکنده قائم شهر به ثبت ملی رسید
دلاور بزرگ نیا: فنون کاشت و برداشت نیشکر روستای ریکنده قائم شهر، گاهشماری مازندران، آیین باران خواهی، آیین آفتاب خواهی، رقص های بومی مازندران و استاد محمدرضا اسحاقی به عنوان گنجینه زنده بشری، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند+گفتگوی مازندنومه با رییس شورای ریکنده و استاد اسحاقی
انتشار:دوشنبه 7 اسفند 1396-8:30
در کارگاه نقد همنگر ساری انجام شد؛
نقد داستان «این صدا تا کجا با ما میآید؟»
داستان «این صدا تا کجا با ما میآید؟» نوشته «نرگس مقدسیان»، برگزیده نهمین مسابقه ادبی صادق هدایت، در کارگاه نقد همنگر ساری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
انتشار:دوشنبه 7 اسفند 1396-8:29
تا پایان هفته جاری؛
نمایشگاه مرکز اسناد مازندران در ساری برپا شد
نمایشگاه مرکز اسناد مازندران تا پایان این هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ عصر در مرکز اسناد و کتابخانه مازندران دائر است.
انتشار:جمعه 4 اسفند 1396-12:15
به همت پژوهشگران مازندرانی و در مجله هفته لموند؛
پژوهش های مازندران شناسی مشترک ایران و روسیه منتشر شد
نخستین شماره فصلنامه مشترک ما با دانشگاه و دپار تمان زبان های ایرانی آکادمی علوم مسکو با عنوان «پژوهش هایی درباره کرانه جنوبی دریای کاسپین» برای نخستین بار، با محوریت تاریخ، فرهنگ، هنر و زبان انتشار یافت.
انتشار:يکشنبه 29 بهمن 1396-22:53
وقتی رنگ و لعاب جای هنر طبیعی را میگیرد
یک هنرمند جاجیمباف: امروز به زیبایی و رنگآمیزی کار توجه میکنند و نخهای آماده رنگ و لعاب بیشتری دارند و مشتریپسندتر هستند/ در قائمشهر زندگی میکنیم و بازار کار در این منطقه مناسب نیست. بیشتر فروش ما از محل حضور در نمایشگاههای خارج از استان است.
انتشار:شنبه 28 بهمن 1396-22:43
7 دلیل برای نام گذاری سبک شعری معاصر به مازندرانی و تبری
نویسنده این مقاله کوتاه، سبک معاصر را سبک مازندرانی و تبری می نامد و دلایلی را هم برای اثبات نظریه خود بازگو می کند.
انتشار:شنبه 28 بهمن 1396-11:17
دانشجوی مازندرانی دانشگاه «ساپینزای» ایتالیا:
سال آینده تاریخ دقیق ساخت غار اسپهبدخورشید را اعلام می کنم
محمد کشاورز، عکاس و پژوهشگر میراث فرهنگی: سال ۱۳۹۱ کتاب «غار اسپهبدخورشید» را نوشتم که در مجموعه ای به چاپ رسید. بعد هم رفتم ایتالیا. آنجا یک مقاله به زبان ایتالیایی و یک مقاله هم به زبان انگلیسی درمورد این غار نوشتم که مقاله انگلیسی ام، در بلژیک منتشر شد. در یک کنگره هم در ایتالیا شرکت کردم و پیرامون اسپهبدخورشید سخنرانی کردم/ در ده سال گذشته صدها عکس از این غار گرفته ام. از میراث فرهنگی مجوز گرفته ام که نمونه چوب هایی را به ایتالیا ببرم. سال آینده تاریخ دقیق ساخت غار اسپهبدخورشید را با آزمایش کربن، کشف و اعلام خواهم کرد.
انتشار:سه شنبه 24 بهمن 1396-11:6
پنجشنبه این هفته 4 آلبوم موسیقی مازندران رونمایی میشود
قرار است در مراسم روز پنجشنبه آلبومهای «طالبا»، «حماسی»، «احمد بختیاری» و «کرماه شو» که شامل قطعاتِ فولک و بومی هستند عرضه شوند
انتشار:دوشنبه 23 بهمن 1396-8:34
مرور فیلم های سی ششمین جشنواره فیلم فجر (4)
«مغزهای کوچک زنگ زده»؛ پیرنگ منطقی، شخصیت پردازی اصولی
میثم زندی، منتقد: فیلم مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی، یک فیلم ارزشمند، دارای پیرنگ منطقی، شخصیت پردازی اصولی، فضاسازی های درست و منطقی، رویداد های پیش برنده، فیلمبرداری و تدوین سبک شناسانه و زیباشناسانه، موسیقی و صداهای موثر، دارای تقلیدها و الگوبرداری های درست از چند فیلم دیگر بوده که از نقاط عطف آثار هومن سیدی محسوب می شود.
انتشار:جمعه 20 بهمن 1396-17:19
مرور فیلم های سی ششمین جشنواره فیلم فجر (3)
«به وقت شام»؛ فیلمنامه ای بدون رویکرد سبک شناسانه-فرمی بدون رویکرد زیبایی شناسانه
میثم زندی، منتقد: با تمام اعتقاد و اشتراکی که در حوزه معنا و مفهوم با اثر داشته و لحظات زیادی از آن را به واسطه همسونگری ایدئولوژیکی، در طول فیلم «به وقت شام»» ابراهیم حاتمی کیا، دچار هم ذات پنداری شده، اما این اثر را در حوزه فیلمنامه، فاقد رویکرد سبک شناسانه و در حوزه فرم، فاقد رویکرد زیبایی شناسانه می دانم.
انتشار:جمعه 20 بهمن 1396-17:18
با حضور جمعی از پژوهشگران،
کتاب «ساری در انقلاب اسلامی» نقد شد
نشست نقد و بررسی کتاب «ساری در انقلاب اسلامی» نوشته سید رحیم موسوی در حوزه هنری مازندران برگزار شد.
انتشار:سه شنبه 17 بهمن 1396-17:57
مرور فیلم های سی ششمین جشنواره فیلم فجر (2)
تنگه ابوقریب یکی از مهمترین فیلم های تاریخ سینمای دفاع مقدس است
میثم زندی، منتقد: تنگه ابوقریب در گونه سینمایی خود یکی از مهمترین فیلم های تاریخ سینمای دفاع مقدس است. هر چند که در حوزه فیلمنامه با ایراداتی مواجه است و به لحاظ داستانی پردازش مناسبی ندارد، ولی در حوزه فرم و ارائه تصاویر، بسیار سبک شناسانه و زیبا شناسانه مورد پرداخت قرار گرفته است.
انتشار:دوشنبه 16 بهمن 1396-16:20
مرور فیلم های سی ششمین جشنواره فیلم فجر
«بمب»؛ عاشقانه ی پیمان معادی
میثم زندی، منتقد: «بمب» یک عاشقانه از فیلم های شریف این روزهای سینما محسوب می شود و با استفاده هوشمندانه کارگردان در انتخاب عوامل و عناصر هنری خود، با موفقیت همراه بوده است. هر چند که این اثر در نمودار سینمای معاصر، یک اثر خلاقه نبوده و در هیچ وجه خود به یک آفرینش هنری و زیباشناسانه دست نزده است، در سینمای معمول و مرسوم، اثری با رویکرد اصیل انسانی و فرم مطلوب و معیار سینمایی به شمار می آید.
انتشار:دوشنبه 16 بهمن 1396-15:42
به بهانه اجرای تئاتر«کلوچههای خدا» در ساری
کلوچههای تماشایی خدا!
کارگردان تئاتر «کلوچههای خدا»: در مازندران تصور نمیکنم خیلی به تئاتر کودک پرداخته شود. البته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران جشنوارههایی درباره قصهگویی و کتابخوانی برگزار میکند اما کار تئاتر حرفهای ویژه کودک، من در این استان ندیدم چراکه هر کاری را کار کودک نمیدانم/ در بین هنرها، تئاتر اهمیت بیشتری در انتقال پیام دارد و اینجا میخواهیم بگوییم خدا خیلی به ما نزدیک است.
انتشار:دوشنبه 16 بهمن 1396-10:9
گفتگو با حقوقدان و قاضی برجسته -حسین شهسوارانی -
باغِ داد
در این گفتگو استاد حسین شهسوارانی از فعالیت ها و سوابق قضایی و نیز آشنایی خود با پروفسور حسابی، جمالزاده، بهمن بیگی، شهریار، باستانی پاریزی، شهیدی و... می گوید.
انتشار:شنبه 14 بهمن 1396-17:57
طی مراسمی در سینما سپهر ساری،
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر آغاز به کار کرد
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری آغاز به کار کرد. در مراسم افتتاحیه این جشنواره، سه فیلمساز مازندرانی قدردانی شدند.
انتشار:پنجشنبه 12 بهمن 1396-8:21
نقاشیهای کودک 7 ساله در نمایشگاه «ستاره خیال»
«مانی» نقاش
نمایشگاه آثار نقاشی کودک هفت ساله مازندرانی با عنوان «ستاره خیال» در حوزه هنری مازندران برپا شد. «مانی محبی» کودک هفت سالهای است که بیشتر اوقات روز خود را با کشیدن نقاشی سپری میکند. او کلاس اول است.